maanantai 31. elokuuta 2015

Huoli suuresta sydämestä

Coco on useasti iltavillien ja leikitysten jälkeen kovin hengästynyt. En ole koskaan ajatellut, että kyse olisi sydänviasta tai muusta, mutta nyt kesän aikana läähätys on pahentunut. Tietysti kesällä on kuuma ja ragdolleilla on pitkät varvaskarvat ja muutenkin joten ihmekkös, että sitä hengästyy. Coco vaan hengästyy aina parista hypystä joten ajattelimme käydä katsomassa sydänultran.

Olen aktiivinen vuoristokiipeilijä ja pyydystän kärpäsiä
Lääkärissä Coco oli todella peloissaan uudesta paikasta ja ihmisistä. Ultraushuoneessa poitsu miukui kovasti ja yritti päästä piiloon, mutta turhaan. Pienten rapsutteluhetkien ansiosta Coco onneksi vähän rauhottui ja lääkäri pääsi ajamaan Cocolta kainalokarvoja pois. Ultrauksen aloitettua Cocon piti olla kyljellään ja voi miten nätisti poika oli. Ultraus kesti ainakin 10minuuttia ellei enemmän eikä Coco liikkunut melkein ollenkaan toimenpiteen aikana. Saatiin tuomioksi ei sitten mitään eli Cocon sydän on terve kuin pukki ja läähätys johtuu varmaankin huonosta kunnosta kuten olen aina ajatellutkin. Hyvä se kuitenkin oli tarkistaa, vaikka eihän tuo mitään ilmasta lystiä olekkaan. Pääasia on nyt kuitenkin se, että kaikki oli kunnossa siltä osin.

Aamulla kopassa oli taas väärä kissa..
Meillä nyt kuitenkin jyllää täällä kotona taas semmoinen ei niin kiva mahapöpö.. Cocolla meni eilen päivällä vatsa sekaisin ja tänään se tarttui myös Rufukseen. Eilen Coco kävi joskus kello kahden aikaan päivällä ja käytiin sitten heti ostamassa Canikur pro -tahnaa. Sen jälkeen oli monta tuntia hiljaista, kunnes yö koitti ja mama joutui olkkarin sohvalle nukkumaan kissanvessan läheisyyteen. Nyt vessakäyntejä on ollut kello 1:00, 4:00, 5:30, 9:30, 12:00, 14:00 ja viimeisin oli kello 19:20, ja kyllä pidän täällä taas kirjaa näistä käynneistä.. Ruffe on käynyt tänään vaan onneksi kerran tuossa kahden aikaan, mutta ajattelin silti nukkua taas sohvalla kisuvessan lähellä.

Siellä missä pallorata siellä myös Ruffe
Cocolle ei meinannut myöskään maistua ruoka ollenkaan noitten vatsapöpöjen takia, Coco söi eilen iltaruualla tosi vähän ja sain sen syömään uudestaan vasta tuossa yhdeksän aikoihin. Kävin ostamassa mustista ja mirristä jotakin sensitive ruokaa, kun ei meinannut sydän maittaa. Ruffe sekosi tästä sensitive -ruuasta täysin, mutta harmitukseksi poika ei saanut sitä itselleen kuppiin. Cocolle se onneksi maittoi ihan ok ja sen jälkeen maistui myös possun sydän. Helpottavaa että kissa sai mahan täyteen eikä ole sen jälkeen vielä käynyt huussin puolella, mutta kyllä se pyllypyykki ehtii vielä tässä alkaa.. Ajettiin Cocolta myös eilen peppukarvat joten poika on nyt aikamoinen kaljupylly.

Ainut pyykki mistä tykkään on pyykkiteline
Kävin myös tänään ostamassa mun kameraan uuden salaman Nikon SB-700 ja ei vitsi mä tykkään. Kohta mulla on yhtä hyviä kuvia kuin Sonjalla, hah! Mulle saa antaa kyllä vähän vinkkiä mitkä ois hyviä salamasäätöjä kun oon tosta vielä hiukan ulapalla..

Uuden salaman kokeilua ja höpsähtänyt Kokkelikakkeli ♥
Että semmosia juttuja taas meillä, mites teillä? Hyvää alkanutta viikkoa!

Edit: Coco käynyt nyt yöllä kahdelta, neljältä ja kuudelta eikä mitään kiinteyttä missään, äänitehosteita vain. Yksi oli jopa tehty lattialle. Ruffe ei ole onneksi käynyt eli ei tämä nyt tainnutkaan tarttua Rufukseen ainakaan niin kovin tai sitten Canikur auttaa nopeasti. Voi Coco kun sen peppukin on vielä tosi kipeä, että kun ihan hellästi sen pyyhkii painelemalla ja märällä paperilla tulee aivan kauhea huuto. Menisipä tää nyt nopsaa ohi. Mikä neuvoksi?

20 kommenttia :

  1. Hui, kun säikähdin otsikkoa, mutta onneksi Cocon sydän pamppaili niin kuin pitää! Meniköhän pikkuisella masu sekaisin ihan vain hämmennyksestä, kun oli tuollainen pelottava eläinlääkärireissu? :-/ Sulla on sitten ollut aikamoinen yö. :-/ Onneksi Ruffe sentään ei liittynyt kakkapyllykerhoon! Toivottavasti tilanne on jo alkanut rauhoittua ja saat itsekin levätä. Me pidetään peukkuja - neuvoja en valitettavasti osaa antaa. :-/

    Tuntuu muuten siltä, että meillä kanan poistaminen ruokavaliosta on ollut hyväksi Nupulle: ei enää punoita mistään, vaikka tytsä on ollut lauantaista asti ilman tötteröä. Alan jo odotella ell:n soittoa, sillä nyt allergiatestistä on kulunut jo viikko. Toivotaan, ettei sieltä tule mitään ikäviä yllätyksiä.

    Tsemppiä! Ja pusut kisuille, varsinkin Cocolle! (Ja miten paljon paremmiksi voivat kuvat enää tulla! Johan ne ovat ihan ammattikuvaajatasoa! :-D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohdin tosiaan tekstissä mainita että Coco oli syönyt jonkun karvapallon viemäristä kun miesihminen oli hinkannut vessaa puhtaaksi. Tiedä mitä kaikkia kemikaaleja siinäkin sit oli niin ei ihme että maha meni sekaisin. Aamulla tuli vielä puoli yhdeksältä ja sit joskus 12 aikaan. Jouduin lähteä iltavuoroon että katsotaan onko kamala siivo kun pääsen kotiin. Ruoka ei meinaa maistua vieläkään mutta käyn tänään maksamassa animagi laskun ja saan samalla ruokahalulääkettä.

      Ihanaa että kanan lopettaminen auttoi Nupun punoisuuteen, meilläkin se saa Ruffen kutiamaan kummasti. Mekin ootellaan teidän tuloksia ja toivotaan että lääkäri soittaa tänään!!

      Ja kuvissa on aina jotain parannettavaa kun kriittinen kuvaaja ei ole koskaan tyytyväinen paitsi ehkä nyt uuden salaman ansiosta joka jopa räpsii ilman 10sekunnin viiveitä! :-D

      Poista
  2. Meilläkin Max välillä hengästyy "liikaa" minusta leikkien jälkeen. Eläintäti suositteli ultraa varmuuden vuoksi, mutta ei nyt vielä siihen lähdetty, kun se maksaa (miten paljon?) ja on niin kaukanakin.. Hyvä että Cocolla on sydän kunnossa! - emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaahan se käydä tutkittumassa niin saa mielenrauhan! Nyt on ihanaa kun tietää että vaikka Coco läähätteleekin niin tietää että se johtuu varmaankin vaan sen vatsamakkaroiden määrästä :D Meillä animagissa maksoi n.240e kun otettiin pelkkä ultraus, mutta vakuutuksen kanssa jouduttiin maksaa vaan 103e! Jee :)

      Poista
  3. Hitsi, vatsatautipöpöt pois heti! Pikaista paranemista ja toivottavasti ei tartu!

    Hyvä kumminkin, että sydän todettiin terveeksi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruffen maha on ihan kunnossa eli ei ollutkaan tarttuva pöpö onneksi! Cocon massu silti vielä reistailee mutta olen jo uskaltanut nukkua omassa sängyssä. Yön aikana oli tullut n.3 kakkaa ehkä jos osasin laskea ja kaikki löysiä :( Aloitettiin nyt aamulla Cocolle clont -antibiootti. Nyt kuitenkin ollut rauhallista eikä ole käynyt moneen tuntiin ainakaan tietääkseni. :D

      Niinpä, nyt voi huokaista helpotuksesta siltä osin ♥

      Poista
  4. Huh, onneksi ultrasta ei löytynyt mitään ja Cocolla on pumppu kunnossa :) Pöpökin välillä hengästyy leikin jälkeen, mutta ei kovin usein joten en ole ainakaan vielä huolestunut. Toivottavasti vatsavaivat loppuvat pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta, mutta oli hyvä käydä tarkistuttamassa! Pöpölläkin niin muhkea turkki ja varmasti pitkät varpikarvat jotka tukkii hien tulemisen joten on vaan pakko läähätellä. Tietysti jos se pahenee kannattaa käydä tutkittavana :) Sitä mekin toivomme :(

      Poista
  5. Täällä on kyllä ollut hienoja kuvia aina! Onneksi sydän on kunnossa, toivottavasti vatsapöpötkin talttuvat pian. Voimia ja jaksamista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! Vatsapöpöjen osalta näyttää nyt hyvältä, viime lörtsy tullut joskus yöllä eikä päivällä ole tullut ollenkaan! Onneksi nuo Cocon mahapöpöt ei kestä kuin sen paripäivää, Ruffella sit kauemmin mut onneks silläkin vatsa pitäisi olla nyt kunnosssa!

      Poista
  6. No huh, onneksi pojan sydän on puhdasta kultaa, ja kunnossa, mutta harmi ettei siellä toisessa päässä ole asiat niin hyvin, vaan joutuu ihan pyllypyykille. Ei sais syödä niitä karvatuppoja sieltä viemäristä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Coco on kyllä aikamoinen karvapallo nappaaja.. Aina se imuroi meidän sohvaltakin kaikki karvatupot.. :'D Maha on ehkä jo kunnossa kuten sydänkin ♥

      Poista
  7. Ihanaa, että sydän on terve! :) On se tosiaan hyvä käydä tarkistamassa, eritoten kun rotuun liittyy sydänsairautta. Saapahan huokaista helpotuksesta noin ihanien tulosten äärellä. :)

    Kurjaa kun masu vaivaa taas ja nyt vieläpä kahdella kisulla! Toivottavasti masut pian rauhoittuu! Onko Ruffella ollut nyt siis jo jonkin aikaa kiinteää? :) Oletteko päässeet vähentämään kortisonia?

    Onnea uudesta salamasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, onneksi se ei paljo edes maksanut kun piti itse pulittaa vain 103e niin mikäs siinä tarkistaessa!

      Masuvaivat ovat ehkäpä jo taltutettu, Coco ei ole käynyt moneen moneen tuntiin eli hyvältä näyttää! Aloitettiin aamulla antibiootti enkä nyt tiedä kannattaako sitä jatkaa enää jos seuraava kakka onkin kiinteä, mutta annetaan nyt ainakin illalla ja ehkä huomenna. Pitää varmaan soittaa animagiin ja kysellä :'D

      Ruffen maha.. Voii ja voi. Se kortisoni annos on nyt puolikas aamulla ja kokonainen illalla, kun välillä sen maha on hyvä ja välillä huono. Se oli nyt huono viime viikolla aika kauan silleen ettei joka päivä käynyt mutta kun kävi niin maha oli löysällä joten ei olla viititty sitä pienentää. Tuntuu että kun Ruffella on maha kunnossa se on sen pari-neljä päivää ja sit hetken huonona ja sit taas hyvänä niin ei tiedä millon sitä uskaltaisi pienentää ja kun tuntuu ettei tuo kortisonikaan nyt tunnu kauheesti auttavan ja äh. Nyt eilen ainakin oli maha kiinteänä että josse nyt viikon tai pari pysyisi semmosena niin uskaltaisin jopa lääkitystä pienentääkkin koska tiedän että siitä se menee kuitenkin löysäksi hetkeksi.. :( Tää on ihan sika vaikeaa ARGH!

      Sitkun salamaa osaisi vielä käyttää :'D

      Poista
  8. Hyvä että eläinlääkärikäynti olikin turha! Ikävää kuitenkin että kissoilla on mahavaivoja. Täälläkin pentu löysäilee taas jostain syystä, pitäisi ehkä antaa sille taas tuota Canicuria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kerrankin silleen päin että siellä käydään turhaan! :D Mahavaivat on kyllä ikäviä, meillä nyt onneksi vissiin loppumassa. Annettiin aamulla Clont -antibioottia eikä sen jälkeen ole tullut. Eilen ostettiin myös inupekt fortea kun näytti siltä ettei tuossa ripuloinnissa tule loppua, mutta onneksi nyt sentään tahti on hiljentynyt. Canikur on kyllä loistavaa, harmi vaan että se on niin pirun kallista :/ Toivottavasti teilläkin löysäilyt loppuu!

      Poista
  9. Onneksi sydämessä oli kaikki mallillaan, ja toivottavasti Cocon vatsakin normalisoituisi nopeasti! Täällä on myös hoidettu ripulia, Promaxilla ja Inupekt fortella. Onneksi nuo tepsii nopeasti. Meilläkin noille on tarvetta vähän väliä, kun Hugo on ollut pienestä pitäen herkkävatsainen ja Viktor näyttää perineen vammavatsan myös.. :/

    Noniin sait sitten sen salaman hankituksi! :D Et varmasti tule katumaan hankintaa! Asetuksista en kyllä osaa mitään ihmeempiä vinkkejä antaa, kuin että kokeilemalla ne tulee tutuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännityksellä ootamme seuraavaa kakkaamista, että mimmonen tulee! Mäkin ostin eilen ihan huvinvuoksi tota inupektia kaappiin varulta, mutta Ruffella se ei ainakaan tunnu auttavan. Hyvä oli kuitenkin ostaa jos sekin rauhottaisi tuota Cocon vatsaa. Antibiootti kuuria tuskin annan loppuun jos se seuraava kakka nyt onkin kiinteä ettei vaan ne hyvätkin bakteerit kuole, aloitettiin se siis tänään aamulla. Toivomme teillekkin löysättömiä päiviä Hugon osalta!

      Kävin nyt kuitenkin kyselemässä vähän asetuksia jos ees jotain tajuaisin, oon ihan ulapalla :'D Ehkä tämä tästä vielä! Ja kyllä mä oon jo aikamoisen rakkaussuhteen tuon kanssa kehitellyt!

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Nyt Coco on alottanut muumeilun eli mitään ei tule toisesta päästä ulos eli kaikki taitaa olla jo ok! :D

      Poista