tiistai 3. helmikuuta 2015

Ruffen masuliini

Meillä oli rokotus silloin viime viikon torstaina ja Ruffella taisi mennä siitä maha löysälle. Pyllypesuja piti tehdä viikonloppuna aika monta ja niistähän Ruffe innostui, not... Onneksi vältyttiin sota-arvilta vaikka nähtiinkin paljon kynsiä pesujen aikana. Rufuksella oli jäänyt kakkaa pöksyihin sunnuntai-maanantai välisenä yönä ja sohvalta löytyi oksennusta. On tää kissaemon elämä välillä niin ihanaa!


Onneksi meillä on höyrytin jolla lika lähtee kuin unelma! Tämmöiset kakka/oksennus jutut saa siivoamaan kerrankin kunnolla koko asunnon imurin ja höyryttimen avulla. Muutenkin pitäisi höyrytellä asuntoa kerran viikossa, koska lattioilla on vähän väliä semmoisia harmaita hiekkapissi länttejä, mutta kun vaan ei jaksas. Siivousten jälkeen käytiin ostamassa Ruffelle promaxia ripuliin ja se auttoikin heti samana päivänä. Illalla vatsa oli jo paremmassa kunnossa, onneksi. Muuten Ruffe ei ole ollut kipeän oloinen ruoka on maistunut hyvin ja on havaittu myös Cocon kanssa painimista.


Ruuasta vielä sen verran, että nyt alotettiin syöttämään Ruffelle vähän enemmän ruokaa. Yritetään saada Rufuksesta kuusi kiloista poitsua joka se oli puolivuotiaana. Ruffe saa nyt päivässä 30g sydäntä, 50g jotain lihaa mitä löytyy ja lisäksi 50g rypsipossua. Rypsipossu on ollut tässä talossa aikamoinen hitti vaikka Cocon lemppari onkin edelleen possun sydämmet. Eilen pilasin sydämmet salmopetilla ja oisittepa nähneet kuinka säälittävä Coco oli. Ressukka pyöri ja hyöri kupin ympärillä muttei vaan voinut syödä kun se haisi niin pahalle. Coco alkoi myös kulettelemaan lihanpaloja pitkin asuntoa jos vaikka maku olisi muuttunut matkanvarrella paremmaksi. Neljän tunnin kuluttua kuppi oli onneksi kokonaan tyhjä. En kyllä uskalla enään pilata Cocon ruokia moisella öljyllä eli jatkossa taas ruiskulla vaan suuhun. Ruffe onneksi söi öljyt ruuan seassa, mutta piti sinne sekaan laittaa myös hiukan thriven herkkuja.

18 kommenttia :

 1. No voi kökkö, roudanneet sua Ruffe pesulle monta kertaa. Ei oo kivaa ei! Toivottavasti nyt ei tarvitse pitkään aikaan mennä pesulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta, ihan tyhmää kun voisin olla ihan hyvin kakkapylly mut sit palvelijat tulevat ja pesevät. >:( Yritän nyt pitää suolentoiminnan normaalina..
   -Ruffe

   Poista
 2. Voi Ruffea, onneksi lääke auttoi nopsaan. Toivottavasti se painokin siitä suuntaa nousuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun viime postauksessa oli Pöpölle kyssäri haaste! Promax oli kyllä hyvä lääke pitää käyttää jatkossakin. Ei oltu ennen sitä käytetty. :) Ois mahtavaa jos sais Ruffen painon nousuun!!

   Poista
 3. No onneks lääke sentään tepsi nopeesti. Kuulostaa hyvältä teidän sapuskat. :)

  VastaaPoista
 4. Voi ei oksuja ja masujuttuja! :-/ Toivottavasti nyt on jo rokotuksen jälkimainingit kestetty ja masu pysyisi rauhallisena. Cocolla oli ihan nokkela taktiikka lihapalojen suhteen, mutta harmi, ettei se oikein toiminut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä vähän ripulia niin tulee kotoisa olo ;D Noei, mutta aika tottuneita ollaan.. Eiköhän se promax auttanut kunnolla ja tänään tulis täysin hajuton pötkö ♥ Joo parasta tossa oli kun se saattoi sit vaan jättää sen lihan palan lattialle ja lähteä pois... Yksi kävi jopa matolla yök ;---)

   Poista
 5. Kyllä sä vaan oot hyvä kissojen hoitaja.

  VastaaPoista
 6. Meillä on myös Rosa saanut osansa kakkapyllyn pesusta ja ihmispalvelijat lattioiden ja mattojen.. -.-' Viime viikon alussa alkoi kakka haista pahalta ja yhdet oksutkin tuli. Yhtenä päivänä tuli kunnon ripulit, sitten se meni sillä ohi ja sunnuntaina taas siivottiin kakkaa Rosan villapöksyistä ja lattioilta. Se otti oikein kunnon hepulit, kun tuli laatikolta ja housuihin kiinnijäänyttä ripulia oli pitkin asuntoa. Ei oikein tiennyt taas itkeäkö vai nauraa.. :D Nyt taas on ollut ihan ok jätökset ja promaxitkin jäi ostamatta, vaikka oikeastaan piti ostaa. Ehkä käyn vastaisuuden varalta ostamassa yhden kaappiin.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahhaha kuulostaa niin tutulle, meillekkin kävi noin kun olise giardia ja Ruffe juoksi vessasta täysiä ja ripulia oli ihan joka paikassa :D Onneks noi ajat on jo ohi... Meille on jääny vielä päälle semmonen että jos joku menee vessaan niin käydään kattomassa mikä tuli ja tuliko sotkuja, jäi vähän päälle kun oli sitä ripulia mooonta kuukautta. Onneks ripuli loppui teiltäkin ♥

   Poista
 7. Meillä tuupataan öljyt aina ruiskulla, ruoat jää nääs syömättä, jos sinne jotain piilottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kumma kun eivät siihen totu, ois helppoa aina lirauttaa vähän ruokaan :/ Mekin aiotaan antaa jatkossa edelleen ruiskulla kun ei näytä ruoka maistuvan mut ehkä vielä joskus maistuisi.. :D Kauan teillä on syötetty öljyä? :)

   Poista
 8. Mitä se emo nyt meni pilaamaan hyvän ruuan? :( Meilläkin aloitettiin päivä oksuilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emo oli hiukan tyhmä mutta oppi virheistään.. Kissan oksut on kyllä aina yhtä ihania, kerran astuin unen pöppörössä semmoisen päälle hyi.. :D

   Poista
 9. Voin kuvitella millaista kakkapeppuilua räsyjen kanssa on kun Norallakin jää välillä kakkaa kiinni pöksyihin ja sillä on kuitenkin suht lyhyt ja varsinkin ohut turkki. Viimeksi viime viikolla jäi joku oikein muruinen ja kova kakka peppukarvoihin kiinni ja onneksi Nora on oppinut tulemaan luokseni heti kun tarvii apua kakan kanssa. Olin juuri silloin puhelimessa kun Nora ilmaantui eteeni pöydälle ja alkoi nuolemaan peppuaan stressaantuneesti. Puhelu kiinni ja kisu kylppäriin. Kakan irrottaminen oli aikamoinen episodi kun siellä oli hieman löysääkin mukana, jouduin leikkomaankin karvoja kun kivuttomasti kakkaa ei olisi saanut irti. Nora oli onneksi kiltisti koko toimenpiteen ajan, mitä nyt kärsimättömänä hyppeli alas "työpöydältä" eli pesukoneen päältä. Myöhemmin illalta löysin kakkamuruja (ja paloja) pitkin tietokonehuoneen kiipeilypuun tasoja, oli siinäkin siivous...

  Voi parkaa kun Salmopetillä kiusattiin. :D Hyvä kuitenkin, että lopulta maistui, vaikkei ehkä syöntitapa ollut mamin mieleen. :D Maistuisiko Cocollekin Salmo paremmin herkkujen kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruffelle ei onneksi oo ikinä jäänyt kovaa kakkaa pöksyihin, mutta löysää nyt tietysti jää vähemmästäkin. Coco taas on sit se joka meillä kulettelee noita kovia kakkakikkareita pitkin kämppää villapöksyissä, mut onneks ne tippuu aina eteiseen tai vessan matolle, mutta jos Coco vetää spurtit kakka pyllyssä kiinni niin sit sen pökäleen voi löytää olkkarinkin puolelta :D On näiden pitkäkarvasten kanssa välillä yhtä sotkua, mut onneks ne on kovia papanoita niin ei sillä niin väliä eri asia sit jos ois löysää ripulia. :)

   Coco on kyllä pieni ressukka, kokeilin vielä seuraavanakin päivänä Cocon ruokaan salmoa niin ei ollut yönkään aikana syönyt loppuun vaikka oli thriveherkkujauhoakin seassa. Coco vihaa sitä ihan älyttömästi, kun näkee sen ruiskun tai purkin niin juoksee jo sängyn alle piiloon eikä tule ulos ikinä. Muutenkin ihan sairaan loukkaantuneen olonen hetken aikaan sen antamisen jälkeenkin eikä suostu kehräämään vaikka rapsuttaa... Voi ressu<3

   Poista