tiistai 25. marraskuuta 2014

Tilanne katsaus

Kerroin tuossa kuukausi sitten, että käytiin Ruffen kanssa lääkärissä astman takia. Ruffe piti myös pienen päivityksen voinnistaan tuossa vähän aika sitten, mutta nyt olisikin vähän pidempää tilanne katsausta luvassa!

''Mä oon ihan terve, näin niinku omasta mielestä''
Kun Ruffelle oli uudestaan määrätty antibioottikuuri kahdeksi viikoksi, niin se ei nyt mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Syötettiin lääkkeitä ehkä viikko ellei jopa alle, koska Ruffella ei pysynyt mikään ruoka sisällä. Rufus oksenti kolmena päivänä eri ruuat ulos, eikä Ruffe enään suostunut syömään kyseistä ruokaa. Ensin syötimme possun sydämmiä, sitten animondan märkäruuasta paria eri makua. Animonda oli ihana ruoka, maha ei mennyt sekaisin ja Ruffe vielä tykkäsi siitä, tilattiin jopa iso säästöpakkaus kyseistä ruokaa. Harmistuttiin Ruffen oksentamisesta, kun nyt ruoka ei enää maita ja kaapissa odottaa palautukseen lähtevä iso zoopluspaketti, ellei jotain sitten kiinnosta ostaa sitä minulta, makuna lohi ja katkarapu. Nyt Rufus syö hyvillä mielin sika-nauta jauhelihaa, onneksi. Antibiootit oli ihan pakko lopettaa. Jatkoimme sittenkin astmapiipun antamista aamuin illoin, koska Ruffen yskä kohtauksen tuntui vain pahenevan ja pahenevan kun annettiin pari päivää vain kerran päivässä. Yskiminen jatkuu edelleen.

Coco syö possunsydämmiä ja karvoja lattioilta
Ensiksi haluan sanoa, että ärsyttää edellisessä lääkärissä käynti suunnattomasti. Nähtävästi saatiin lääkitys satunnaiseen yskään vaikka olisi pitänyt saada akuuttiin yskimiseen, harmittaa hirveästi. Lisäksi kyseinen lääkäri ei ole jaksanut vaivautua vastaamaan meidän lähettämään sähköpostiin, joten tänään käytiin vanhassa tutussa ihanassa Animagissa. Ruffe ei tykännyt yhtään enään eläinlääkäristämme sen viime reissun takia. Viimeksihän verta yritettiin ottaa Ruffelta kolme kertaa eikä meitä edes pyydetty apuun. Rufus on varmaan ollut ihan peloissaan tuntemattomien ihmisten kanssa jotka piikittävät koko ajan lisää rauhoittavaa pyllyyn ja yrittävät vielä ottaa verta. Pikkuinen ressukka.

Näyttäisi siltä, että Ruffe on vielä vihainen yllättävästä lääkärireissusta
Meidän lääkäri kuunteli Ruffelta keuhkot ja katsoi kuukausi sitten otetut röntgenkuvat. Lääkkeeksi saatiin vihdoin kortisonitabletit suun kautta ja hengityksen avaavaa ventolinea. Edellinen lääkäri olisi halunnut ottaa Rufuksesta uudet röntgenit ennenkuin olisi antanut lisää lääkettä, tai näin ainakin ymmärsin. Ihme touhuja. Rufusta yskittää edelleen paljon, toissa yönä peräkkäin tuli jopa viisi kertaa köhimistä, silloin päätettiin, että aamulla varataan aika lääkäriin ja onneksi saatiin se jo täksi päiväksi. Nyt aloitetaan noilla aikaisemmin mainitsemilla lääkkeillä ja viikon päästä pitää kirjoittaa sähköposti-kontrolli lääkärillemme, jos yskiminen ei ole vieläkään laantunut täytyy mennä ottamaan uudet kuvat ja tehdä muitakin testejä. Toivottavasti yskä vihdoin loppuisi ja Ruffe pystyisi hengittämään kunnolla. Rufuksen paino oli taas tippunut vähän, nykyään painaa 4,7kg.

Kissa ei tyynyä tarvitse
Ps. Toimiiko blogger muilla? Mulla kuvien lisääminen oikeisiin kohtiin on todella vaikeaa eikä meinaa totella ollenkaan! >:(

14 kommenttia :

 1. Onpa kurja kuulla, että Rufus-paran sairastelukierre vain jatkuu! Toivottavasti yskä asettuu nyt eikä tarvitse ottaa enempää kokeita! Inhottavaa, ettei eläinlääkäreihinkään voi aina luottaa ja omituista, että siellä edellisessä paikassa teitä ei otettu apuun. Pelottavassa tilanteessa omien ihmisten läheisyys olisi niin tärkeää. Vaihdoitteko eläinlääkäriä aiemmin jostain tietystä syystä? Mä siirsin kissat kokonaan kissaklinikalle, kun sain lähieläinlääkärissä vähän tylyä palvelua eikä siellä selvästikään ymmärretty oikein kissojen päälle. Nyt meillä on tosi ihana lääkäri, joka jaksaa kuunnella kaikki mun selostukset ja joka pyytää aina mut kissaa pitämään ja rauhoittelemaan. Rufukselle kamalasti suukkoja meiltä Nupun kanssa! Me pidetään peukkuja, että köhään ja ruoka-asioihin löytyy ratkaisu!

  Niin, ja Blogger tökkii mullakin minkä kerkiää! :-( Kuvat putkahtelevat mihin sattuu, fontit ja välistykset menevät pieleen, tallennus ei onnistu ja luettujen blogien lista katoilee. Huoh. Harmi, etten osaa koodata. Olisi kiva tehdä ihan omat sivut ilman Blogger-alustaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän yskä laannu nytkun on kunnolliset lääkkeet tähän hätään, olisi ihanaa kun yskää ei enää tulisi! Välillä tuntuu, että useat lääkärit rahastavat ja on aivan hirmuisen vaikea löytää sitä ihanaa ja mukavaa lääkäriä joka ymmärtää. Me ollaan vähän haeskeltu sitä oikeaa lääkäriä joka ei olisi niin hirveän kallis, animagissa kun tuppaa menemään se satanen vaikka sielä ei paljoa mitään tehtäisikään, kuten myös tänään. Toisaalta tuo edellinenkään lääkäri ollut yhtään sen halvempi, joten samapa se käydä animagissa kun sielä on niin monet kerrat jo käyty ja meidän lääkäri on niin mukava. Muakin vähän ihmetyttää tuo että niitä verikokeita otettiin ihan toisessa huoneessa ja meille vaan sanottiin että voitte mennä vaikka käymään jossain. Sitten Ruffea ei saatu edes rauhoitettua ja vasta kolmannen rauhoitus piikin jälkeen he saivat verta... Ihan käsittämätöntä.

   Hitsin bloggeri kun se tökkii, no pitää alkaa laittamaan kuvat aina ennen tekstiä, että menee järkevästi kappaleiden väliin. Mä olen ihka oikea koodari, mutten kyllä tajua tästä bloggerista mitään. Jos joku pikkuisen neuvoisi alkuun niin sitten osaisin kyllä tehdä varmasti loppuun, ehkä.. Riippuu olenko jo unohtanut kaiken mitä koulussa on opittu, heh!

   Poista
  2. Vau, oikea koodari! :) Koodaus on kyllä laji, johon mulla ei riittäisi rahkeita ollenkaan. Olin kerran kuuntelemassa sellaista "koodausta lapsille" -henkistä luentoa, jonka päätteeksi piti koodaamalla piirtää jotain neliöitä ja ympyröitä. Heti tuli suunnaton tuskan hiki! Eli kaikki kunnioitus sun matemaattismystisiä taitoja kohtaan! :-D Tsemppiä vielä Ruffeliinille!

   Poista
  3. Heh, ei nettisivujen tekoon tarvitse matematiikkaa siinä olen kyllä täysi susi.. Mutta sanotaan nyt näin että osaisin tehdä tyhjästä samanlaiset sivut kuin tämä mun sivu nyt täällä bloggerissa sillä ohjelmalla jolla niitä sivuja tehdään (dreamveawr) :---) Ruffe on jo huomattavasi pirteämpi ventolinen ansiosta, ihanaa ♥

   Poista
 2. Toi on kyllä niiiiiiin tärkeää, että löytyy se lääkäri, jonka toiminta on asiallista, ammattitaitoista ja omistajan ehdoilla kulkevaa, kunnollista kommunikaatiokykyä unohtamatta. Toisin ku vois luulla, niin silleesti ei tosiaankaan aina oo. Meille on kans onneks löytyny se asiallinen tapaus, josta huokuu fiilis, ettei hutkita miten sattuu ja sitä ymmärrystä kissojen vaivojen suhteen oikeesti löytyy. Mutta niin, tsemppiä teille mahollisiin jatkotutkimuksiin!

  Mulla ei oo ollu lähiaikoina ongelmia Bloggerin kuvanlisäystoiminnon kanssa, mut joskus menneisyydessä kyllä. Niitä aina tulee ja menee, ja joka kerta raivostuttaa yhtä pahasti. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkärit on kyllä tosiaan ihan hirveen erillaisia, en oikein tajua miksi sille alalle on ryhdytty jos ei osaa olla iloinen asiakaspalvelija omistajaa ja kissaakin kohtaan. Onneksi se oikea lääkäri varmasti löytyy ja tuo meidän nykyinen on ihana kun sille voi aina lähettää sähköpostia jos tulee jotain kysyttävää, toisinkuin tälle edelliselle.. Toivottavasti jatkotutkimuksia ei tulisi ja tämä yskä saataisiin laantumaan! :--)

   Blogger on kyllä raivostuttava, kun se tuppaa aina tökkimään! Noh, toivotaan että tämä ongelma jonkun ajan päästä laantuisi. :---)

   Poista
 3. Tsemppiä ja voimaantumista teille! Näin myöhään (puoliltaöin) ei Bloggerissa tunnu enää olevan mitään vikaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kaivataan, ei haluttas yhtään mennä taas eläinlääkäriin kun Ruffekin siitä vaan tressaantuu! :--( Mulla ollut pari päivää ongelmia, eikai niitä kaikilla ole! Hitsi että mulle tuli kökkö tuuri HÖ!

   Poista
 4. Nyt kuulostaa teidän lääkitys olevan jo järkevää!

  Jos muuten tahdot tietää meidän kissojen annoksista niin laita mulle emaililä osoitteeseen : triolajanilsson@gmail.com niin voin kaivella meidän epikriisit sieltä Nilssonin pahasta ajasta lähtien, saisit niistä vähän verrokkiannoksia sille mitä teille on määrätty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa nytkun Ruffella on oikeat lääkkeet niin poika pääsee parantumaan kunnolla, tuntuu että nyt jo pirteämpi sen ventolinen ansiosta. Taidan laittaa sähköpostia kunhan pääsen kotiin :---)

   Poista
 5. Voi pientä sairastelijaa, toivottavasti nyt tilanne tasaantuu.
  Tää blogger on ihan peestä, tökkii ja tekee ihan mitä ite haluaa - välillä menee pari päivää, että ei hallintapaneelin kautta pääse ollenkaan näkemään viimesimpiä päivityksiä niissä blogeissa, joita luen ja sitte toi kuvien lisääminen on välillä ihan uskomattoman hankalaa. Jos ois palvelintilaa itellä ni tekisin ihan omat sivut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä kiva vaihtaa esim wordpressiin, mutta on tässä bloggerissakin plussansa vaikka välillä tökkiikin tyhmästi! :---) Rufus on jo ollut paljon pirteämpi ja ruokahalukin on ollut parempi, ihanaa kun poika on taas omaitsensä ♥

   Poista
 6. Voi Rufus, toivottavasti lääkkeet auttaa ja saatte kirjoittaa kontrollisähköpostiin hyviä kuulumisia. Mainiot kuvat on taas molemmista kissoista, on ne semmoisest muruset :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen tuli kaksi yskäsyä, mikä on musta ihan hyvä. Päästäispä tänään vaan yhteen yskäsyyn! Ainakin ruokahalu on palannut, joten kuulostaa hyvälle. :---)

   Poista