lauantai 17. toukokuuta 2014

Pesupäivä

Tuli huomattua, että Rufuksen peräpää ei tuoksukkaan kukkasilta, siispä päätimme, että kumpikin joutavat pesulle. Ollaan koitettu pestä Ruffea aina noin 3kk välein, että turkki pysyy mukavan näköisenä ja tuntuisena. Silti Rufuksen häntää on täytynyt pestä useammin fairyllä sun muilla mömmöillä, kun hänen hormonitoimintansa näkyy hännänpäässä rasvakönttinä eli rasvahäntänä. Cocolla näytti olevan sama ihana ongelma, mutta pahempana. Siispä pojat pääsivät kylpylään.

Cocon rasvahäntä, huomatkaa myös kuinka söpöt eripari kintereet Cocolla on

Ruffe tajusi että kohta joudutaan pesulle

Käytetään herkkäihoisten shamppoota josssa on ihan kiva tuoksu

Onneksi Coco ja Rufus ovat kumpikin oikeita vesipetoja ja vältyttiin enimmiltä sota-arvilta. Giardia pesujen myötä Coco on onneksi paljon helpompi pestävä kun niin hyvin tottunut pyllypesuihin. Rufuskin oli kerrankin todella nätisti vaikka yleensä siltä kuuluu hirmuisia sotahuutoja ja vaatteisiinikin saattaa tulla reikiä. Pesin poitsut nyt pelkällä kissojen shampoolla eikä käytetty fairya. Pestään huomenna hännät vielä uudestaan fairylla kun niihin jäi vielä hiukan rasvaisuutta.

Märkä kissa ei tuoksu hyvälle

Rufusta nöyryytettiin uudella töttöröllä 

Töttörö ei Rufuksen pesupakkoa haitannut

Käytiin tänään myös kaupoilla ostamassa uusi kissojen töttörö, koska kohta on Cocon aika mennä nipsauttamaan miehyys pois. Toinen syy oli se, että Rufus ei niin kovasti föönauksesta tykkää eli on helpompi vain laittaa joksikin aikaa töttörö päähän ja antaa turkin kuivua itsekseen. Muuten Rufus nuolisi turkkiaan koko päivän ja aamulla olisi matolla ihana karvapallo yllätys. Sain Rufuksen selän hyvin kuivattua föönin avulla, mutta maha jäi vielä märäksi. Cocon kanssa ei olut föönaus ongelmia, onse niin herttanen ja maailman kiltein mussukka. Tuntuu, että Coco on maailman kiltein ja suloisin pieni valkoinen pörröpallo. Eise sano mihinkään vastaan, on vain ja röhnöttää. Ruffe on enemmän se meidän tempperamenttinen uhmaiäkäs 'en kasva aikuiseksi' mörrikkä. Kummatkin on ihania omine luonteineen, mutta Rufus voisi ottaa vähän mallia Cocon hyvästä käytöksestä.

Puhdas, pöyheä ja pehmoinen turkki, nyt kehtaa posettaa

Rufuskin komeili puhtaan turkkinsa kanssa

Nyt kissat tuoksuvat kukkasille ja tuntuvat pehmoisilta. Ovat selvästi tyytyväisiä kylpylä reissuun vaikka aluksi se vähän jänskätti. Kissoja kannattaakin totutella pienestä asti pesuleikkeihin ettei se vanhemmiten ole haastavaa jos tulee pakottava pesutarve. Tiesittekös muuten että mustin ja mirrin kanta-asiakas kortille tulee rahaa ostojen myötä. Minäpäs en tiennyt ennekuin tänään siellä käytiin ostoksilla ja myyjä kertoi, että sinne oli kertynyt 20euroa. Sepäs oli mukava yllätys, kun saatiin ostokset ''ilmaiseksi''. Kannattaa siis hommata semmoinen jos sitä ei vielä ole. Ei maksa mitään ja sen voi tehdä helposti netistä, tässä linkki klik!

 Rankan kylpyläreissun jälkeen uni maittaa, ainakin Cocolle

 Onko mitään söpömpää?

 Ruffea mökötyttää taas kuvien otto..

Kuinka usein te pesette mirrejänne vai pesettekö ollenkaan?

10 kommenttia :

 1. Eipä tule pahemmin pestyä... Vain silloin kun Tahvo on puklannut tai hätäkakkinut autossa kopassaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi teillä on turkit pysynyt puhtaina ilman pesuakin!

   Poista
 2. Voi miten ison kissan näköinen Coco jo on, poissa on se pieni pennunpallero. Paljonkos pojilla on nyt painoa? :)

  Tota meidän Vanua (pyhä birma) ei olla vielä pesty, en tiedä yhtään miten se mahtaa moiseen suhtautua kun en muistanut edelliseltä omistajalta kysyä et onko siihen tottunut. Tuskinpa kun ei siltä ole kynsiäkään ikinä leikattu.

  Pumpulin takapuolta joutui giardian takia pesemään usein, mut silloin desinfioinnin aikaan pesin sen ihan kokonaan ja voi miten se olikin kiltti <3 Kynsienleikkuu sen kanssa taas oli yhtä taistelua :D

  Tällä meidän maine coon kakara Ninjalla on tasan kerran ollut maha pikkusen löysällä, silloin se joutui pyllynpesulle ja oli tosi nätisti. Hyvä kun postasit tästä, pitääkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja pestä Ninja, eihän se muuten opi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Coco ei saa kasvaa aikuiseksi sen pitää pysyä minun pikku vauvelina :( Onneksi se on Rufukseen verrattuna pieni kokoinen, vielä... Rufus painaa nyt noin 5.3kg ja Coco 4.3, kilo vielä paino ero. Coco ottaa Ruffen kiinni!

   Kyllä vanhempikin kissa tottuu pesuun, kannattaa pesutella niin ei sitten pakollisen pesun tarpeessa Vanua ala pelottamaan ja sitten se onkin hirveää taistelua :D

   Meillä pestiin Rufustakin pentuna tosi useasti että tottuu mahdollisimman paljon pesuun, onse tuottanut tulosta. Rufus ei pentuna ollut ikinä kiltisti pesuhetkien aikana ja välillä se vieläkin saattaa olla arvaamaton veden lähettyvillä! Kannattaa totutella Ninjaa vesi leikkeihin ;)

   Poista
 3. Olipa Ruffe vähän hämmentyneen näköinen pesun jälkeen, mutta puhdasta ja kuohkeaa jälkeä tuli! :) Meidän kissat eivät ole tarvinneet pesua, mutta olen silti pessyt ne pari kertaa vuodessa: jouluna ja juhannuksena. Nyt ei sitten olekaan enää kesäpesuun kovin pitkä aika. :) Meilläkin on Paul Mitchellin sampoota mutta pentuversiona.

  VastaaPoista
 4. Rufus onniin raukka töttörö päässä, onneksi kohta se voi nauraa Cocolle, palliton töttöröpää heh.. Pelottaa tuo kastraus kun Rufuksella leikkaushaava tulehtui ja Rufus joutui uuteen leikkaukseen. Jospa nyt menisi kaikki hyvin :) Kohta onkin juhannus ja Nupun ja Jujun pesupäivä on koittamassa! Peseminen on ihan kivaa kun sähköturkki on poissa. Meillä ritisee ja rätisee yleeensä aina jompaan kumpaan koskiessa, toimiko muuten se sähkön esto suihke mitä ostitte jouluna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se toimi ihan hyvin - suihkautin sähkönpoistajaa vähän harjaan, ja sitten vain harjailin ihan normaalisti. Ei tarvinnut edes laittaa joka päivä. Nyt sähköisyyttä ei onneksi enää ole, vaan voi pusutella molempia katteja ilman ritinävaaraa. :)

   Poista
  2. Pitääpä ostaa sitä jos noiden turkki alkaa taas sähköstymään! Kiva että toimi :)

   Poista
 5. Oho, onpa Cocolla tullut rasvainen häntä... Meillä Karrin rasvahäntä hävisi iän myötä.

  Meilläkin olisi taas poitsut pesua vailla. Taitaa olla n. 3kk edellisestä pesusta ja Karri haisee jo aikamoisesti hiekkalaatikolle.

  VastaaPoista
 6. Joo toi sen häntä on aika rasvainen ja ennen pesua rasvaisuutta oli vähän selässäkin. Pestiin häntää eilen vielä fairylla ja nyt se o ihan ok. Pitää vielä varmaan huomenna tai tänään koittaa pestä uudestaan, tänään vaikka sillä normi shamppoolla. Rufuksen rasvahäntä tulee aina takaisin vaikka kuinka pesisi, ehkä se joskus katoaa. :( Karri ja Rudi pesulle niin tuoksuvat taas kukkasilta<3

  VastaaPoista