tiistai 28. maaliskuuta 2017

Pitkästä aikaa kidutuskammiossa

Pari viikkoa taaksepäin piti käydä apteekissa ostamassa pojille matolääkettä, koska viime kerrasta taitaa olla jo se pari vuotta. Mehän ei olla madotettu masujen takia poikia pitkään aikaan (lääkärinmääräys), mutta nyt kun ollaan oltu jo vuoden päivät aika hyvällä masumallilla niin ajattelin, että olisi hyvä aika madottaa ja rokottaa poitsut. Matolääkkeeksi valitsimme Drontal -nimisen lääkkeen, kun ei todellakaan haluta enää Axiluria antaa. Drontal oli mielestäni parempi vaihtoehto, koska sitä annetaan vain yhtenä päivänä toisin kuin Axiluria pitää antaa kolme päivää putkeen. Rufuksen masu ei sanonut mitään lääkkeestä, mutta Cocolle taisi tapahtua pienet villapöksyäksidentit. Onneksi meillä on aina Inupektia kaapissa, niin vahinko jäi vain siihen yhteen.

''Sanoiko joku rokotus???''
''Coco hei ota ihan iisisti ei oo mitää hätää''
Viime viikon torstaina meillä oli sitten rokotusaika. Laitoin kopat jo valmiiksi olkkariin maanantaina, ettei Cocoa pelottaisi niin paljoa sitten kun oli lähdön aika. Cocoa ei aluksi pelottanut kopat ollenkaan se jopa kävi makoilemassa molemmissa ihan rentona kunnes tuli torstai.. En ymmärrä miten kissat tietää, ei tehty mitään erilaista kuin minään muunakaan päivänä, mutta silti Coco meni sen yleisempiin piilopaikkoihin piiloon. Cocolla on kaksi piilopaikkaa joihin se menee aina kun alkaa ahdistamaan. Toinen niistä sijaitsee keittiössä ja se on jakkara ja toinen olkkarissa oleva sohvapöytä. Niiden molempien alle on aina pakko päästä, vaikka eihän nuo nyt mitään maailman mahtavampia piiloja olekaan.. Taas meitä muuten vähän nauratti poikien luonne-erot, kun Rufus meni koppaan häntäpystyssä ja naukaisi innosta (luuli varmaan että lähdetään mökille) ja Coco taas rääkyi sylissä kauhistuneena kun lähestyin koppaa. 

''Meinaako ne viiä meiät jonnekkin noissa kopissa?''
Kopat odottamassa matkustajia
Automatka sujui hyvin, mitä nyt Coco päästi parit naukaisut, mutta muuten oltiin mallikkaasti. Lääkärissä minua itseäni alkoi jo ahdistaa, että mitenhän Rufus käyttäytyy. Rufushan on siis ihan hullu lääkärissä eikä sitä tunnistaisi samaksi kissaksi ollenkaan. Odotushuoneessa Rufus pysyi kopassa aivan hiljaa eikä vaikuttanut ollenkaan ahdistuneelta, kun taas Cocoa pelotti tosi paljon. Pelko taisi onneksi olla vaan hyväksi sillä Coco ei tajunnut ollenkaan kun rokotuspiikki laitettiin niskaan. Kaikki oli Cocon osalta kunnossa eikä tullut mistään mitään sanomista. Illalla kyllä rokotus oli taas sekoittanut vähän vatsaa, mutta ei onneksi pahasti ja Inupektilla se jäi vaan siihen yhteen.

Ruffe veteli ennen lähtöä tyytyväisenä ruohoa omalla ruohonsyönti -paikalla
''Siis lähetäänkö jo mökille?''
Kun Rufuksen vuoro koitti kysyi lääkäri, että onkos tämä se hullu riiviö johon vastasin että no kyllähän se on juurikin hän. Ruffe nostettiin pöydälle ja silloin Ruffe alkoi jo murisemaan, mutta mitä ihmettä mitään muuta ei tapahtunut kuin vaan murina. Ruffe antoi piikin jälkeen kiltisti tutkia sydämen sykkeet ja hampaat ilman mitään raivopäistä kohtausta. Olin aika ällikällä lyöty, meidän riiviö olikin kiltti! Varmaankin silloin kun Ruffe sai niitä raivokohtauksia oli se käynyt niin useasti lääkärissä pienen aikavälin aikana joten silloin otti pattiin ihan tajuttomasti. Nyt kun meillä on ollut piikityksistä jo parin vuoden tauko on Rufus selkeästi rennompi kissa lääkärissäkin, vaikka vähän muristiin. Olen niin onnellinen, että Rufusta ei ota enää niin paljoa pattiin ja uskallettiin käydä rokotuksilla. Nyt ne onkin sitten kolme vuotta voimassa. Ihanaa!

Cocon hirmuisen hyvä piilo numero 1. En näe kissaa näetkö sinä? :')
Ja piilo numero 2. Ei vieläkään näy kissaa, missähän se mahtaa olla...
''Et muuten varmana vie mua minnekkään täältä!!''

22 kommenttia :

 1. Meillä ei ole madotettu varmaan kuuteen vuoteen ainakaan. Matolääkintä loppui siihen, kun Figolla meni yhtenä kertana Drontal "päähän". Se hoiperteli kuin humalainen muutaman tunnin. Niin ja Friede taas oksentaa kaikista matolääkeistä. Olkoon ilman, ei noilla matoja voi olla. Rokotettu ne kumminkin säännöllisesti on.

  Hyvä että teillä meni eläinlääkärireissu hyvin ja ilman kohtauksia! Joidenkin kissojen kanssa siinä on aina omat vivahteensa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, tuommoisesta en edes tiennyt että voi mennä lääkkeet päähän. Onneksi meillä ei käynyt niin. Mutta eipä sitä tarvitse madottaa sisäkissojahan tässä ollaan! MKeillä tosin välillä mökkeillään niin siksi se olisi ihan hyvä aina välillä tehdä.. Mutta onneksi masut pysyi yhtä lölleröä lukuunottamatta!

   Onneksi tosiaan meni hyvin, nyt sitäkään ei tarvitse jatkossa stressata.. Ruffe kun tahtoi ennen olla niin kovin dramaattinen..

   Poista
 2. Tosi mukavaa, että Rufus käyttäytyi niin korrektisti tilanteeseen. Olen tosi ylpeä sinusta.
  Sano palvelijallesi, että rapsuttaa ihailijan terveiset.
  Hyvää kevättä myös Cocolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rufusta on kehuttu ja rapsutettu <3 Ihanaa että sielläkin ollaan ylpeitä reippaasta Rufuksesta!

   Poista
 3. Huh, onneksi nyt oli huomattavasti mukavampi rokotusreissu eikä laittanut masujakaan sekaisin Cocon yhtä kakkia lukuunottamatta! :D

  Coco on vissiin löytänyt uudet piilot kun ei näy vakipiiloissa? Ei sentään ole keksinyt koittaa sängyn alle tms, mikä on meidän kisujen varma piilo. :D Raku tykkää mennä myös ahtaaseen kiipeilypuun kolopesään. Just semmosia piiloja, mistä ei niin vaan kissaa oteta pois, jos se ei tahdo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, onneksi nyt jatkossa ei tarvitse stressailla tai ahdistua! Mutta toivokaamme että eläinlääkärireissuja ei nyt tulisi paitsi noi tarpeelliset.

   Itsekkin ihmettelin että minnehän se kissa on oiken kadonnut kun ei näy.. Meillä yleensä pidetään makkarin ovi kiinni jos on jotain tämmösiä koppajuttuja tai muita, koska sieltä ei saa kissaa ikinä pois.. Onneksi noi ei mahdu sohvan alle! :D

   Poista
 4. Reipas Ruffe! Hienoa, että kehitystä tapahtuu. Cocon piilot <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se ennen myös kiltti, mutta sitten käytiinkin koko ajan jollain piikillä niin taisi mennä hermo ja pahasti.. Onneks on nyt reipas ja ihan ok kiltti! Coco se osaa piiloutua <3

   Poista
 5. On kyllä niin mahtavat piilot, että... :D
  Mukavan helpon kuuloinen reissu.

  VastaaPoista
 6. Hyvä Ruffe, ei siellä lääkärissä kannata kauheasti reuhtoakaan niin pääsee nopeammin pois!
  - Lilli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me katottiinkin Lillin lääkärireissua vähän kadena..

   Poista
 7. En nähnyt Cocoa, vaikka kuinka etsin!!! Missä se on?! Miten se tuolla lailla näkymättömäksi muuttui?! :-o

  Ja voi, mikä rääkki palleroilla olikaan - kuuri ja tuikkaus. Ei kiva. Mutta onneksi molemmat on nyt pois päiväjärkästä, ja Nuppukin on niin onnellinen, kun Ruffea ei kiusattu niin paljon, että poitsun olisi pitänyt ärähtää tai louskutella leukojaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cocolla taitaa olla joku Harry Potterin näkymättömyysviitta kun se tolleen osaa kadota!

   Ihanaa, että Ruffe osasi olla kidutuksen aikana kiltisti! Toista se oli vielä vuosi sitten.. Mutta ehkä ne kamalat lääkärimuistot on alkaneet kadota Ruffen pienestä mielestä <3

   Poista
 8. Ne lukee ajatuksia.

  Mutta on ne pöliäkin. Niinku Ilona, lähtö kun lähestyy (tai hammaspesu/lääkintä) se juoksee ensin karkuun muutaman kierroksen, mutta sitten jähmettyy kiinni otettavaksi. Miksei samalla vaivalla antaisi vaan ottaa kiinni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne kyllä taitaa osata!

   Voi Ilona <3 Vähän kuin Coco sekin aina jähmettyy :')

   Poista
 9. Hyvä Ruffe, mitä sitä turhaan rähjäämään, jää ittellekin kivampi olo :)
  Cocon piilot on kyllä mahtavat, ei millään löydy koko kissaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruffe on selkeesti kasvanut draamavaiheesta :D
   Onneksi Coco on tällä hetkellä näkyvissä eikä tolleen näkymättömissä!

   Poista
 10. Hienosti meni Ruffe! Ehkä kissa oli niin lomailumökkifiiliksissä, ettei sitten eläinlääkärikään haitannut tällä kertaa ihan niin paljoa.. Ja onneksi rokotuksen saa melko nopeasti laitettuja. Voi noita Cocon piilopaikkoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruffe kyllä näytti niin siltä että mökille ois päästävä, ku nse häntäpystyssä kuristen koppaan sukelsi :D Harmi ettei näin käynyt, mutta kesällä tietysti sitten! Coco on vähän hömppä ♥

   Poista
 11. Mahtavat piilopaikat Cocolla, pärjäisi hirmu hyvin jos porukalla leikittäisiin piilosta ^.^ Mimmi ymmärtää hyvin tuon lääkärille murisemisen, silläkin on jo niin paljon surkeita kokemuksia siitä, kun aina siellä tapahtuu jotain kamalaa. Hienoa, että Rufus sai tällä kertaa positiivisen kokemuksen paikasta ja kaikki on kunnossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Coco ois kyllä piiloleikin voittaja! On kyllä inhottavaa katsoa kun kissa ''pilataan'' lääkärillä. Tai Rufuskin oli ensimmäiset kerrat ihan lungisti, mutta yksi lääkärikokemus sai Ruffelle järkyttävät traumat enkä kyllä ihmettele. Harmittaa edelleen että mentiin kyseiselle klinikalle joskus :( Onneksi aika näköjään korjaa!

   Poista