sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Iloista kastraatti elämää

Torstaina kävimme Rufuksen kanssa tikkienpoistossa ja Rufus antoi kiltisti lääkärin ottaa tikit pois vaikka se tuntuikin hiukan kipeältä. Lääkäri määräsi Ruffelle vielä pariksi päiväksi töttörön päähän, mutta sentään Ruffe sai olla ilman verkkopukua. Rufus muuten painaa jo 5,3kg, vielä tosin voisi paino nousta ainakin siihen kuuteen kiloon! Edellisessä postauksessa kerroin meidän pissiepisodista, pissailut ovat nyt onneksi loppuneet kokonaan! Ei ole sattunut vahinkoja enää muualle kuin laatikkoon ja mouruamisetkin on tipotiessään. Alkaisikohan tästä se tressitön syksy?

''Nyt otat tän vekottimen pois mun päästä..''

 voi mitkä varvaskarvat ♥

Cocon harmiksi Ruffea ei ole kiinnostanut viikkoon leikkiminen, mutta onneksi asia muuttui kun poitsu sai töttörön pois päästä. Voi sitä ilon määrää, kumpikin poitsuista juoksi toistensa perässä, riehui ja paini. Enpä ollut iloisempia katteja nähnyt vähään aikaan! Tänäänkin pojat painivat kissanminttusuihkeen vaikutuksen alaisena. Kissanminttu pistää Ruffen pään ihan pyörälle, mutta Cocolle taas tulee kirmaamis meiningit. Siinä kun Ruffe haluaa pyöriä matolla niin Coco tulee ja puree hännästä. Ja minunkun piti ottaa kuvia Ruffen keikistelyistä niin painikuviksihan ne sitten meni!

 Coco ei vielä tiedäkkään mitä kohta tapahtuu

 Pitkät tuijotukset

 Coco käy hyökkäyseen
 Ruffe ei anna periksi pienimmille

 Ruffe väistelee Cocon nyrkkiä

 Ruffe sai etulyöntiaseman

Coco antautui ja Ruffe on edelleen mestari kastraattinakin! Onnea voittajalle ♥

Ruffella taitaa myös alkaa olla karvanlähtö aika tuloillaan, semmoisia pikkuisia karvatuppoja vaan lentelee ainakun poitsu päättää rapsuttaa.. Yleensä Ruffesta ei niin paljoa karvaa lähde, sillä kun on vähän lyhempi turkki, mutta Coco taas pöllyttää vuodenajasta toiseen. Joko teillä karvat pöllyää?

10 kommenttia :

 1. Onpa kiva nähdä Ruffe jo noin pirtsakkana! Ja onpa painoakin kertynyt hyvin! :) Mä en ymmärrä, miten saisin ikinä kummastakaan meidän katista kovin isoa räggäriä... Nuppu painaa nykyisin noin 4,7 kg ja Juju 5,2 kg. Ei niille vain mene enempää ruokaa alas. Tai no, raksut varmaan saisivat painon nousemaan, mutta en ole taaskaan uskaltanut antaa niitä varsinkaan Nupulle, sillä luulen, että sen masu menee niistä vähän sekaisin ja silmät alkavat rähmiä. Karvanlähtöä ei meillä ihme kyllä vielä ole. Kesällä irtosi enemmän kuin nyt, joten ehkä tässä on ennemminkin jokin kasvatusperiodi meneillään. Rapsutukset pikku painijoille! <3 Niin, ja stressittömiä päiviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruffe on kyllä taas ihanan pirteä poitsu, sitä kovasti masensi leikkauksen jälkeen mutta eipäse ole ihme, onneksi nyt se on hymy suin! :) Mä en ole nyt ees varma mitä Coco painaa mutta paaljon enemmän ainakin kuin Ruffe varmaan jo yli 6kiloa.. Coco tykkää syödä, mutta Ruffe taas ei oikein välitä ainakaan raksuista, mutta ehkä Ruffelle alkaa nyt kastraatikkona ruoka maistua paremmin! Onneksi Ruffe myös katsoo Cocon linjoja ja syö osan sen possun sydämmistä.. :D Jujukin aika ison kokoinen räggäri mielestäni, kuten Ruffekin mutta vaan tosi laiha, muutenkin niillä on ihan samanlainen karvakin! Mutta tosiaan, Jujullekkin olisi ehkä hyvä saada vähän enemmän massaa, meillä se naudanrasvajauhe on toiminut ja sitä saa zooplussalta! Nupulla taas on tytöksi hyvä paino ♥ Ainakin näin minä ajattelen, en sitten tiedä onko lääkärit samalla aaltopituudella kanssani.. :--D Ei niitä raksuja kannata antaa kun eine niitä tarvitse, Nupullekkaan ei oo kiva jos tassu alkaa mennä sit taas huonompaan :( Rapsutukset annettu ja toivotaan nyt ettei enää tapahtuisi mitään radikaalia! Kumpa meilläkin kasvaisi karvat, tahtoisin Cocolle semmoisen iiiison kaulurin, Ruffe on jo sen suhteen menetetty tapaus mutta Cocon suhteen vielä on toivoa jäljellä!!

   Poista
  2. Kiitos vinkistä! Täytyykin mennä heti googlaamaan tuo naudanrasvajauhe. Toivottavasti se vain ei sitten sekoita masua... Joskus kyllä ihmetyttää, miten älyttömän herkkiä nämä katit ovat. Muiden kissat tuntuvat syövän vaikka pikku kiviä ilman ainuttakaan oiretta, mutta meillä tasapainotellaan kapealla trapetsilla. Heti jos tulee jotain uutta, niin heti alkaa masu oireilla. Huoh. En usko, että raksut aiheuttavat Nupulle tassuoireita, sillä vaikuttaa tosiaan siltä, että nuoleminen on jokin psyykkinen juttu. Mutta muutamakin aktivointiraksu tuntuu vaikuttavan heti masuun ja silmiin, joten eivät ne tosiaan ole hyväksi. Onko teillä raakaruoat toimineet? Voisin niitä mielelläni taas kokeilla näillekin, mutta kun en jaksaisi sitä peppukarvapyykkäystä, mikä siitä auttamatta aiheutuu... :-/ Niin kuin mä halusin aikoinani olla hyvä kissanomistaja, mutta aina ei mene niin kuin Strömsössä...

   Poista
  3. Meillä on masut ollut tosi herkillä vähän kaikesta mutta tuo jauhe ei oo mahaan tuonut mitään oireilua ainakaan Ruffelle, sillehän me ollaan sitä syötetty. Me ollaan nyt pysytty raksuissa ja possun sydämmissä jo pitemmän aikaa ja maha on tottunut siihen sapuskaan hyvin! Ruffella ollut jo pitemmän aikaan tosi hyvällä maha, mutta Cocolla alko oireilla masu sen jälkeen kun kokeiltiin antaa kalkkunaa, nyt se on sit taas tasottumassa. Uskon että Raakaruokinta auttas teillä jos syöttäsitte just sydäntä puolet ja märkää puolet :) Alussa sitten varovasti vaan sitä sydäntä sinne märkäruuan joukkoon ettei mee pötsi sekasin! Mäkin ajattelin ettei lemmikkien kanssa olisi niin vaikeeta, mutta kappas toisin kävi! :D Eipäsille voi mitään, meidänkin on pakko pysyä noissa possunsydämmissä nyt varmaan jouluun asti enkä vaihtele ruokaa sen aikana ollenkaan, sit vasta joskus ens vuonna voin kokeilla jotenkin yrittää saaha sitä kanaakin joukkoon, mut jossei toimi niin sittei voi mitään! Mutta broilerin sydämmet/kivipiira ois täällä lemppari herkku numero 1 joten niitä kannattaa ostaa teidän kateille kokeiluun! Raakaruokahan on masulle se ystävällisin ruoka ;)

   Poista
  4. Täytyy varmaan vielä yrittää. Ollaan me broilerinsydämiä syötetty, mutta Nuppu ei ainakaan ollut kovin riemastunut niistä. On jännä, miten aina sanotaan, että raakaruoka sopii masulle, mutta kun tuntuu, ettei noille voisi sitäkään antaa kuin pikku lusikallisen. :-/ No, täytyy ehkä yrittää vielä sitä kivipiiraa. Sitä ei ollakaan vielä kokeiltu. Lemmikin kanssa on kyllä välillä kaikkea muuta kuin helppoa, mutta onneksi iloa on silti enemmän! <3

   Poista
  5. Hmh, mitenhänne on noin herkkä mahaisia molemmat :( Harmittaa ihan kun tietää itekkin kuinka vaikeeta on saada semmonen ruoka joka ei sotkeuta mahaa.. :( Jep, onneksi nuo höpönassut osaavat olla välillä terveinäkin ettei tressitä! :--)

   Poista
 2. Kylläpä on kauniita kissoja! Olipas blogisi kiva löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos kiitos kehuista, pitää käydä itsekkin kurkkaamassa teidän kisuja! ;)

   Poista
 3. Ruffehan on jo tosi hyvän kokoinen :) Ihania leikkikuvia! Terkut meidän kisuilta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se jo, jos vielä vähän pyöreyttä mahaan niin ei kylkiluut tuntusi joka kosketuksella! ;--) Terkut takaisin meidän poitsuilta<3

   Poista