maanantai 28. heinäkuuta 2014

Ihana mökkireissu

Mökillä oli jälleen niin ihanaa ja rentouttavaa siksi harmittaa, kun meidän täytyi tulla takaisin kotiin. Rufukselle tuli mökillä taas jälleen allergiaa leukaan, ei nyt ymmärretä mitä ihmettä se voi olla, semmoista mustaa rupea. Käytiin siis taas lääkärissä ja saatiin Rufukselle parin kolmen viikon antibiootti piikki ja kortisonia. Eläinlääkäri veikkasi siitepölyallergiaa, mutta eipä noista voi oikein sanoa. Rufuksen leuka on taas kunnossa, tosin ilman partakarvoja, eläinlääkäri ajoi ne kylmästi pois ja Rufukselle jäi vain kalju kohta, ainakin melkein. Toivottavasti allergiaa ei enää tule, mutta jos tulee niin joudutaan hakea lääkäristä kortisoni pillereitä, toivotaan siis ettei näin käy!


Ennen mökille menoa punnittiin Rufuksen paino ja se oli 4,8kg eli laihtumista oli taas näkyvillä. Otettiin tilaamani naudanrasvajauhe vihdoinkin käyttöön ja nyt parin viikon aikana paino oli noussut jopa 300grammaa! Ihanaa, että tuote toimii ja Rufuskin alkaa saamaan lihaa luidensa ympärille. Pojat ovat nyt syöneet hillsin allergiaraksuja ja märkäruokana Rufus feline portan kanapurkkeja ja Coco animondan kitteniä, näyttää maistuvan. Otettiin kokeiluun raksuiksi Acanan kalanmakuiset raksut ja ne näyttävät myös maistuvan hyvin. Toivotaan nyt, että Cocon maha kestää nämä, kun nuo allergiaraksut on hieman yli hinnoiteltuja ja hills on todella huono merkki mielestäni.


Mökillä kissat olivat jälleen paljon ulkona hihnassa ja käytiin me myös eräänä kuumana päivänä uimassa. Oli vain pakko viedä pikkuiset järveen, kun tuntui että he aivan paahtuvat kuumuudesta. Coco sai käydä uimassa kaksi kertaa ja Rufus vain kerran. Toisella kerralla Coco ei kyllä tykännyt ajatuksesta yhtään ja pinkaisi rakettina rantaan. Rufus ei taas ollut moksiskaan uimisesta ja loppujen lopuksi pojat olivat tyytyväisiä märkään ja viileään turkkiin.


Kun kimpsut ja kampsut oli pakattu autoon oli aika lähteä ajamaan kotia päin. Automme oli hyvin pieni neljälle ihmiselle ja kahdelle kissankopalle joten päätimme, että kissat on takapenkillä valjaissa flexien kanssa ystävieni hellässä huomassa. Coco ei ollut tästä moksiskaan ja ottikin heti paikan jalkopäästä, kun sielä oli viileintä. Rufuksella taas on aina alussa autossa hiukan ongelmia oli se sitten kopassa tai ei. Halusi se koko ajan katsella ikkunasta ja hyppeli vasemmalle ja oikealla, kuumahan siinä sitten tuli ja hetken päästä alkoi läähättäminen. Onneksi poitsu tajusi silloin pysyä paikallaan ja otti paikkansa penkkien välistä ja nukkui rauhallisesti.

Etsi kuvasta kissa

 Partakarvat puuttuu


Pysähdyimme matkan varrella hakemaan ruokaa ja mieheni jäi autoon kissojen kanssa pitämään vahtia ettei auto pääse kuumenemaan liikaa. No Rufus alkoi tietysti taas panikoimaan kun mamma lähti pois ja piti sen hyppiä edes takaisin autossa. Coco oli tässä vaiheessa edelleen rauhallinen ja jalkotilassa nukkumassa. Rufukselle tuli todella kuuma ja alkoise hengittämään raskaasti, onneksi mukana oli iso vesipullo, juomakuppi ja auton takakontissa toppi joka kasteltiin kylmällä vedellä ja laitettiin Rufuksen päälle. Toppi auttoi onneksi nopeasti, kasteltiin myös Rufuksen tassuja vedellä, kun hän ei suostunut juomaan vettä vaan nuoleskeli koko ajan vain tassujen karvoja. Loppu matka sujuikin sitten hyvin ja selvittiin vain pienellä säikähdyksellä. Auton pieni lämpeneminen ja Rufuksen hysteria sai Rufuksen lämmöt liian korkealle, mutta onneksi ratkaisu oli helppo. Muistakaas siis aina pitää vettä ja vaatekappaleita/pyyhkeitä mukana eikä jätetä lemmikkejä yksin autoon!


Kuvat ovat aika lailla pelkästään Cocosta, kun Rufus vain möllötteli kaiket päivät samassa paikassa eikä jaksanut yhtään tutkistella tuttua maaperää. Onneksi Cocossa on pientä seikkailijaa ja kuvia tuli siis hirmuisesti eli liikaa, mutta ketäpä se haittaa paitsi vähän minua kun jouduin muokkaamaan niin monta eri kuvaa.

 KUUUMA!!!

Onneksi minulla oli myös pari kivaa videota puhelimessa ja vihdoin saatte nähdä, kun Coco nyhtää pompulaa kädestäni. Rufuksella on myös eriskummallinen tapa ainakun olemme ulkoilemassa Rufuksella on aivan hirmuisesti asiaa. Mukavaa ulkoilla, kun kissa huutaa niinkuin sillä olisi jokin hätänä..14 kommenttia :

 1. Onpa ihania kesäkuvia ja ohoh: uivia kissoja! :-o Teidän kissat eivät ainakaan ole mitään mammareita, kun ovat kokeneet ja nähneet vaikka mitä. Onpa ikävää, että Ruffe-paran sairastelut vain jatkuvat. Inhottavaa, kun aina on vain epäilyjä, mistä mikäkin voi johtua, eikä kukaan voi sanoa varmasti. Toivottavasti lääkkeet tepsivät pian ja parantavat komean Rufus-pojan ihan kokonaan ja lopullisesti. Me pidetään peukkuja! Rapsutukset ja suukot molemmille pojille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, uivia kissoja ei kyllä nää ihan joka paikassa! Ruffe on kyllä sairastellut aika paljon sen giardia jupakan jälkeen kun se vissiin vei vastustuskykyä kovasti pois, mutta kyllä tästä selvitään kuhan vaivat pysyvät pieninä! Varkaudessa oli onneksi monta euroa halvemmat eläinlääkärikäynnit ettei tuo nyt painanut lompakossakaan niin kamalasti. Kortisoni onneksi taas auttoi myös mahaan että jospa tää tästä! Rapsutukset ja suukot vastaanotettu ja kurinat ja purinat pojat lähettää takaisin :)

   Poista
 2. Ihania kuvia :) Kisut ja immeiset nautti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voikun päästäs takaisin mutta ei :( Ollaan vähän kateellisia teille ;)

   Poista
 3. Teidän poitsut on kyllä niin ihania :) Ja siis vau, tuo uintikuva! Aloin heti visioimaan että voi kun veisin meidänkin räsypojat hieman viilentymään ja uiskentelemaan. Mutta vaikka miten päin asiaa visioin niin en osaa kuvitella että ne suostuisivat veden varaan :D Kylläpä ne luottavat sinuun paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös teidän ihanuudet! Kannattaa vaan koklata kuinka hyvin Rudi ja Karri polskisivat vedessä, kyllä ne siitä sitten tykkäävät kun tajuavat että ruumiinlämpö viileni kovin! :--)

   Poista
 4. Olipas taas ihana ja mahtava kuvapläjäys! :) Tosi harmillista että Rufuksen sairastelut vaan jatkuvat eikä kierre tunnu loppuvan, siis kun se taas sai uuden antibiootin joka jälleen tuhoaa ne elimistön hyvätkin baktreerit... Mutta pakkohan sen Rufuksenkin on joskus tervehtyä, toivottavasti pian! :)

  Huomasitko muuten fb:stä että mekin saadaan taas nauttia räsystä, eli Ninjan ja Vanun lisäksi täällä taustalla tassuttelee nyt riepukatti Hani joka lähettää komeille pojille teveisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin! Olisin voinut laittaa kuvia vielä enemmänkin, mutta olisi ollut aika muokkaus urakka.. :-D Niinhän tuo ruffen sairastelu on vähän ilkeää, mutta onneksi ei ole nyt ollut mitään vakavampaa vain tuommoisia pikku juttuja :) Huomasin kyllä ja Hani on oikein suloinen pikku räggärin alku♥ Terkkuja täältä sinnnekkin kaikille karvakorville!

   Poista
 5. Ihania kuvia kisuista! Kissoista on varmasti mukavaa, kun ne pääsevät ulkoilemaan vapaana mökillä. :) Hauska tuo Ruffen ulkoilu juttelu. Meidän Misse maukuu samaantyyliin, jos on vaikkapa vuohien kanssa ulkona. Yrittää ilmeisesti pitää vuohilaumaa koossa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaaja kiittää ja mallit myös! Mökillä oli kyllä kivaa, nyt kun ollaan kotona kissat vain makaavat puoli kuolleena kun onniin hirveän kuuma täällä, voisi tämä helle jo vähän hellittää.. Yrittääköhän Ruffe sitten paimentaa minua kun aina pitää olla maukumassa... :DD

   Poista
 6. Moikka! Löysin sun yhdestä kommentista taikasanan "groomers coop" mitä kautta olet tätä pesuainetta tilannut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moikka! En sitä itse ole onnistunut mistää tilaamaan mutta ostin sitä espoon ison omenan mega eläimestä, he tuovat sitä itse suomeen. En tiedä sitte jos niille voisi soittaa ja jos he voisivat lähettää sitä sinneppäin ellet sitten asu espoon lähellä :) Oli hyvä aine ja rasvaisuus lähti heti pois!

   Poista
  2. Okei, iso kiitos! :) täytyy sitä kautta yrittää.. Aivan ihana blogi ja kisut sul! :)

   Poista