lauantai 13. tammikuuta 2018

Ruffe potkupuvussa

Koepalat on nyt otettu ja tuloksia odotellaa viikko tai pari eli edelleen ollaan aika tietämättömiä, mutta jotakin siinä avauksessa silti selvisi. Ensinnäkin kun Rufus avattiin oli vastassa kamala vatsaontelon rasvaisuus. Lisäksi Rufuksen haima ja maksa olivat myös rasvakerroksen peittämiä eikä ohutsuolessa ollut ollenkaan motoriikkaa. Lääkäri oli itsekkin yllättynyt Rufuksen rasvaisuudesta, koska ulkoapäin Rufus ei ole lihava ja yleensä tämmöisiä tuloksia näkyy vanhoilla ja lihavilla kissoilla. Sisäelinrasvan vuoksi koepalat otettiin myös maksasta ettei Rufusta tarvitse avata enää uudestaan.


Sitten se ohutsuoli, miksi sielä ei mikään liiku? Sen kun tietäisi, mutta voi myös johtua tuosta rasvaisuudesta ja siitä, että suolistolla ei ole tilaa. Yleensä tämmöistä on kissoilla joilla on ripuli tai kova ummetus, mutta Rufus ei ole ripulilla ja kakka tulee joka päivä eli ei johdu ainakaan niistä. Tämä voi kuitenkin aiheuttaa pahaa oloa jonka vuoksi Rufus on varmaan nirsoillut. Tietysti ne haima-arvotkin on katossa joten ei varmaan niidenkään takia ole tehnyt mieli syödä. Saatiin uusia lääkkeitä kaksi; Onsior kipulääke ja Gasprid suoliston liikkeitä lisäävä lääke. Eilen Rufus kakkasi kahdesti eli ehkä siellä on sittenkin ollut jotain ummetuksen tynkää? En tiedä.


Eilen hoitaja soitti meille ja kertoi Rufuksen haiman vajaatoiminta -kokeen tuloksissa. Tulokset sanoivat Rufuksen arvoksi 10 vaikka sen pitäisi olla 12-82. Haiman vajaatoiminta taas todetaan kun arvo on alle 8. Joskus arvo kuitenkin jää ns. harmaalle alueelle jos paasto ei ole ollut 12tuntia, mutta koska tämä TLI testi otettiin ekstemporesti oli Rufus paastonnut vain 6tuntia.

''Hyvin pieni määrä TLI-tuloksista jää subnormaalille raja-alueelle (koira 3,0-5,0 µg/l ja kissa 8,0-12,0 µg/l). Näillä eläimillä uusintatestauksen tulos on yleensä joko selvästi normaalialueella tai diagnostisella, alhaisella alueella. Ilman 12 tunnin paastoa otettu näyte voi siten joskus selittää raja-alueelle sattuneen tuloksen.'' Lähde: vetlab


Täten Rufukselle on varattuna taas uusi aika lääkärille 26.1, jotta saadaan varmuus tuosta haimanvajaatoiminnasta. Että voi olla vaikeaa? Miksi juuri Ruffelle tulee tämmöinen mysteerisairaus. Tikit käydään myös poistamassa ensi viikon lauantaina 20.1. Me ja myös lääkäri oltaisiin toivottu että Rufusta ei enää olisi tarvinnut rauhoittaa ollenkaan, mutta minkäs teet. Jouduttiin myös lopettamaan haimaentsyymi ettei se sekoita TLI tuloksia.


Kotona Rufus on voinut tosi hyvin, ostin sille vauvojen potkupuvun ja Rufus ei ole siitä moksiskaan. Lisäksi käytiin ostamassa viime viikolla sille toipilaspeti, mutta tämä ei kelvannut ilman lampaantaljaa. Rufushan tietysti haluaa vain parasta kohtelua. Ruoka maistuu (ilman ruokahalulääkettä!) ja kakka kulkee mikä on tietysti todella hyvä tässä tilanteessa. Toivottavasti saataisiin jotain selvyyttä koepaloista, mutta syöpävaaraa ei toistaiseksi ainakaan pitäisi olla. Semmoista nyt tällä kertaa. Kiitos kaikille myös ihanista tsemppiviesteistä, tykätään ♥ Eiköhän me poika saada kuntoon kunhan diagnoosi on selvillä.

28 kommenttia :

 1. Onpa taas omituisia juttuja, mutta ihanaa, että Ruffe voi olosuhteisiin nähden tosi hyvin!♥ Toivottavasti kaikkiin oireisiin löytyy selitys ja keinot, joilla pikkuinen Puffis saadaan kuntoon. Ollaan oltu Nöpöstiinan ja Juppesterin kanssa hengessä mukana ja ollaan edelleen! Ihanaa, kun Rufusta hemmotellaan uudella pedillä - ja onpa kiva, ettei bodykaan häiritse. Miten söpö kuosi - ja vain ihanin on Rufukselle kyllin hyvää! Paranemispusuja!♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin ollut privaattisnäppiyhteys, ehkä se on helpottanut hengessä mukana olemista ;--) Nuppikselle myös pusuja <3

   Poista
 2. Voi Ruffe Rufus, pidetään peukkuja ja tsempataan! Tuo puku on kyllä muuten ihan supersöpö Rufuksella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puku oli kyllä suloinen, mutta toivotaan ettei sitä tarvitsis ottaa enää käyttöön! Ihanasti kiitos tsemppijutuista <3

   Poista
 3. No on sulla puku! Mutta mistä sitä rasvaa on voinut tulla :o Tsemiut hyvälle naapurille! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruffe on niin pappa että sisäelinrasvat on kuin keski-ikäisellä miehellä :(

   Poista
 4. No jo on mysteeri! Tsemppejä teille tulosten odotteluun ❤️
  Tuo potkupoku on kyllä erikoissuloinen 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Potkupuku oli niin söpö että en olisi halunnut ottaa sitä pois.. :')

   Poista
 5. Voi Rufus. <3 Vatsaontelorasvaa kuin vanhalla paksulla miehellä, kuinkas se noin on käynyt. Todella hankalaa, kun joudutte noin paljon ramppaamaan lääkärissä, tikkienpoisto ja vajaatoimintanäyte vielä erikseen. Niitäkö ei voi samalla kerralla mitenkään hoitaa? :(

  Pidetään peukkuja ja tassuja pystyssä koepalojen hyvien tulosta puolesta! Voitto onneksi tuokin, että syöpävaaraa ei pitäisi olla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruffe on halunnut ottaa keski-ikäisen roolin, mutta jospa siitä saataisiin viellä osi fit nuori herra! Onneksi nyt on lääkärireissut tehty ja tikkienpoisto oli siksi eripäivänä kun hoitaja teki sen ja lääkäri ei ollut edes tuolloin töissä. :-( Koepalat oli onneksi hyvät<3

   Poista
 6. Oi miten söpö puku. Toivotaan, että kaikki tulokset on hyviä, eikä mitään isompaa vaaraa ole.
  Voi hyvin ja hyvää kevään odottelua palvelijasi kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä olisi yhdet tulokset saatavana, mutta voiton puolella ollaan. Nyt on voitu kyllä erinomaisesti ja puvusta päästy <3

   Poista
 7. Välillä varsin pelottavia nää teidän viestit (tuo rasva varsinkin erittäin omituista!) mutta onneksi Ruffe näyttää nyt voivan hyvin ja nauttivan uudesta viimeisimmän muodin mukaisesta vaatetuksestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasva on kyllä omituinen, mutta ehkä sekin on voitettavissa tai ei Rufus ole mitään kuolleen kissan diagnooseja saanut joten eiköhän tämä tästä vielä! Mami haluisi ostaa vaikka minkälaisia muodikkaita pukuja..

   Poista
 8. Onpas nyt mysteeriä kerrakseen, kaikkea sitä voi kissalle tulla. :O Hyvä kuitenkin, että syöpä saatiin jo poissuljettua! Toivottavasti pian alkaa jo vaiva selvitä, että pääsette hoitamaan sitä oikeilla keinoilla. Hienosti Ruffe esittelee söpöä lintuasuaan ^.^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sairaudet kuin meillä ihmisilläkin. Miespalvelijaa vaan hiukan huvitti kun haimajuttuja on yleensä alkoholisteilla, Ruffe onko sulla piilopullo jossakin? :')

   Poista
 9. Kaikenlaista sitä kissan sisältä löytyykin! Jos teidän tulosten odottelu on näin jännää täältä etänä, niin voi vaan kuvitella, minkälaiset fiilikset teillä kotona on.
  Ruffe, sä oot ihan järkyttävän söpö tuossa puvussasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruffen söpispuku on laitettu kaappiin piiloon ja nyt toivotaan että se jää sinne loppuelämäksi! Nyt pitäisi jännätä vielä niitä yhtiä tuloksia. On tää talvi kyllä ollut yhtä jännäystä :c

   Poista
 10. Ompas ollut kummia löydöksiä, ja harmi ettei tikkien poistoa ja testiä saa samalla reissulla tehtyä. Onneksi Ruffe on kuitenkin ollut kotona reipas, toivottavasti vaiva nyt selviää että saatte lopulliset hoito-ohjeet ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoito-ohjeita odotellessa, nyt ruoka ja creon. Katsotaan löytyykö haimatestistä jotain että tuleeko lisää lääkkeitä vai mennäänkö näillä. Kääks!

   Poista
 11. Kerrassaan erikoista. :( Ja harmi, että taas rauhoitus edessä... Mutta poitsu sentään virkeä, se on tärkeää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt saisi olla rauhoitukset loppu tältä vuodelta, ei ole yhtään kiva nukuttaa poikaa kokoajan. Vaikka hampaatkin piti hoitaa, mutta ne saa nyt odottaa ainakin pari kuukautta. Ruffea on rääkätty ihan tarpeeksi tässä :/ Eikä tilanne ole vielä mikään maailman kamalin hampaissa, joten tuskin haittaa jos odottaa vielä jonkun aikaa..

   Poista
 12. Voi Rufus, kylläpä sua nyt koetellaan ja sisältäkin löytyi pelkkiä arvoituksia. Onneksi vastapainoksi pehmoinen peti ja söpö lintupuku. Koeta kestää kisu! Toivotaan kovasti, että vaivoihin löytyisi jokin syy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintupuku oli ihan paras ♥ Ainakin emon mielestä! Nyt onneksi koetukset on koeteltu ainakin toistaiseksi jos nyt ei enää tapahtuisi mitään hirvittävää.

   Poista
 13. Toivottavasti selviää mikä Ruffea vaivaa ja onneksi se on reipas! Eikä ota potkupukuaan pahalla. Kissojen (ja miksei kenen vain) sairastamiset on kyllä välillä tosi mysteerejä. Tsemppiä tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä <3 Vielä on yhtien tulosten odottelu ja sit pitäis olla kaikki selvillä. On kyllä ollut aikamoinen talvi..

   Poista
 14. Mutta toi Ruffen puku ❤️ ❤️
  Toivottavasti teillä on kuntouduttu leikkauksesta hyvin. Täällä odottelen lisätietoja Ruffen tilasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kuntouduttu ja lisäinfot infottu ;) Potkupuku oli kyllä älysöpö!

   Poista