perjantai 24. marraskuuta 2017

Rufus on taas kipeä

Rufuksella on ollut jo pitkään semmoista perus nirsoilua mitä nyt nirsoilla kissoilla yleensä on ja sitähän Rufus on aina ollut. Tässä lähiviikkoina kuitenkin nirsoilu on mennyt ihan äärettömyyksiin ja oli päiviä kun Rufus saattoi syödä päivän aikana raksuja vain 20 grammaa. Ollaan mietitty monta kertaa, että onkohan Ruffen hampaissa jotain vikaa ettei pysty syömään kunnolla, kun märät raksut meni paremmin alas kuin kuivat ja märkäruuasta lipitettiin kastikkeet. Lisäksi Ruffe myös syö hassusti vain toista puolta käyttäen. Lääkäriin päätin ottaa yhteyttä siinä vaiheessa kun kananmunan keltuainenkaan ei maistunut eikä edes jauheliha. Välillä käytiin ostamassa Ruffen ikiherkkua feline porta 21 kanapurkkeja ripulin uhalla ja ne upposi, ihan kaikki joten tilanne ei vaikuttanut oikeasti miltään muulta kuin Nirsoilulta. Kissa oli ihan normaali muuten leikkii ja huutaa ruokaa, mutta ei tahdo syödä.

Reppana nukutuksessa
Keskiviikkona kuitenkin mentiin lääkäriin. Lääkäri hiukan ihmetteli miten voi muka olla syömätön mutta ei laihdu. Rufus painoi melkein seitsemän kiloa joka taitaa olla enemmän kuin ikinä. Mielestäni kuitenkin jotain oli vialla, mutta ei kuitenkaan hampaissa. Hammaskiveä tietysti oli jonkun verran, mutta ei niin paljoa, että se pitäisi poistaa. Lääkäri kysyi haluanko ottaa verikokeet ja tietysti halusin, vaikka tiesin millainen hullunmylly siitä tulee, kun neulan ottaa esiin Rufuksen edessä.

Ihan vintti pimeänä
Hoitaja tuli huoneeseen peiton ja neulojen kanssa valmiina ottamaan verta. Ei ei ei sanoi Rufus ja yritti monta kertaa räpiköidä pois pöydältä. Kokeiltiin jos rauhoittuisi kun naaman päälle laittaa kopan joka peittää silmät. Ei. Kiroilua. Joten päätettiin, että lääkäri saa antaa rauhoituksen, koska eihän tosta nyt olisi mitään tullut ilman. Sen mä kyllä jo tiesinkin. Niskanahkasta kiinni ja äkkiä piikki peppuun. Tilanne oli hetkessä ohitse, vaikka karvat ehtikin pöllytä ja huutoa kuului. Rufus pinkaisi äkkiä pöydän alle, kun päästin irti ja sai sielä nukahtaa rauhassa itsekseen. Voi tuota mun poikaa. Edistystä oli kuitenkin se, että lääkäri sai koskea tätä episodia ennen ja tutkia hampaat ilman minkäänlaista vihaisuutta. Odoteltiin tuloksia 10minuuttia ja olin ihan varma, että kyseessä on pelkkä nirsoilu.

Lääkäri tuli huoneeseen ja kertoi Rufuksella olevan haimatulehdus. Palvelija alkoi heti itkemään, vaikka eihän tuo nyt niin vakavaa taida olla ja kyllä sen kanssa elää, mutta kun tässä on jo astma ja suolistovaivat. Ruoka pitää muuttaa heti vähärasvaisempaan. Apua mitä Rufuksen maha sanoo? Kysymyksiä pyöri päässä, mutta en tainnut saada mitään fiksua suusta ulos. Lääkäri kertoi, että nyt ruokavaihtoehtona täytyy kokeilla Royal Caninin sensitive raksuja, koska niissä 9% vähemmän rasvaa kuin nykyisissä ja haimatulehdusta hoidetaan ruualla. Märkäruoka sai pysyä samana. Lääkkeiksi Rufus sai kipulääkettä, antibioottia 2viikon kuurin, pahoinvointilääkettä ja ruokahalua stimuloivaa lääkettä.

Kotona oltiin koko ilta kieli pihalla ja silmät lautasina
Kotona Rufus oli ihan pöhnässä ja on ollut vähän edelleen semmoinen outo rakkaudenhaluinen ja kehräävä kissa. Liekkö sitten huono vai tosi hyvä juttu, en oikein osaa sanoa. Raksuja söi keskiviikkona ja torstaina todella hyvin, mutta tänään ei ollenkaan. Onneksi märkäruokaa on mennyt mikä ennen oli pahaa, mutta nyt hyvää? Kumma juttu, mutta onneksi syö edes jotakin. Toivottavasti raksutkin alkaisi taas maistumaan uudelleen. En tajua miten voi kahdessa päivässä muuttua niin, että ensin syö 20grammaa sekunnissa ja seuraavaksi ei edes maista. Maha on pysynyt hyvänä, onneksi.

Eilen kehrättiin ja rakastettiin ihan ihmeellisissä asennoissa ja jopa kainalossa, missä Rufus ei ole ikinä
Nyt kuitenkin ihmetellään vointia ja toivotaan, että ruoka alkaa maistumaan. En tiedä mistä haimatulehdus tulee, mutta taitaa liittyä suolistovaivoihin. Enkä tiedä mistä tuon edes huomaa, koska yleensä kissa oksentaa, mutta meillä ei oksentanut. Meillä ei vain syö, mutta ei Ruffe ole ikinä kova syömään. Entäs jos tämä uusii? Mistä tiedän milloin ja pitääkö joka kerta kun Ruffe nirsoilee viedä lääkäriin? Hirmuisen vaikeita juttuja, mutta kolmen viikon päästä kontrolliin ottamaan uudet verikokeet. Toivotaan nyt kovasti, että antibiootti puree ja arvot laskee. Semmoista meillä.

28 kommenttia :

 1. Voi Rufusta ja haimaa :( Pikaista paranemista! Toivotaan, että eläinlääkäri pysyisi poissa piikkeineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi viikolla koittaa kontrolli. Toivottavasti arvot on laskussa. Syöminen edelleen vähän mitä on..

   Poista
 2. Voi meidän naapurinpoikaa! Sinun pitää tehdä kysymyslista paperille lääkäriä varten tai kirjoittaa Vet4Catin spostiin kysymykset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tehtiin tää ja soitettiin yks päivä. Helppoa lukea paperilta!

   Poista
 3. Nämä sairastelujutut on niin kurjia, ja vaikka tiesinkin tästä, niin silti teki pahaa lukea ja katsoa kuvat, kun haluaisin vain napsauttaa sormia ja ottaa teiltä nämä ikävyydet pois niin, että Ruffis olisi täysin kunnossa eikä sun tarvitsisi olla koko ajan huolissaan. Onneksi tulehdus huomattiin (onpas salakavala!) ja hoito on menossa. Pyörittelisin varmana ihan noita samoja kysymyksiä mielessäni - toivottavasti lääkärillä on ratkaisut ja tulokset olisivat hyviä sitten kolmen viikon päästä! <3 Hurjasti parantumispaijauksia Rufukselle ja tsemppiä teille molemmille! Mä aina odottelen kuulumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruffen syöminen on ollut taas niin vaihtelevaa etten oikein tiedä missä vika. :( Toivottavasti kuitenkin tulehdus on talttunut, keskiviikkona viimeinen päivä lääkkeillä ja ensi viikolla kontrolli. Kääksis! Kiitos tsempeistä <3

   Poista
 4. Voi Rufus miten ikävää. Toivottavasti lääkkeet ja hoiva parantavat.
  Hellyyttä ja rapsutuksia ja pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 5. Voi Rufus!! On sulla ja teillä kaikenlaista :( Paranemisia!

  VastaaPoista
 6. Pikaista paranemista Ruffe-kulta! Henkilökunnalle voimia ja jaksamista, eiköhän tuo taas iloksi muutu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieläkin saa kyllä olla huolissaan syömisen suhteen :(

   Poista
 7. Toivottavasti Rufus-kulta voi jo paremmin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se nähdään viikon päästä! Toivotaan että arvot laskenut.

   Poista
 8. Voi ei. Pikaista paranemista teille.

  VastaaPoista
 9. Voi Ruffe ressu. Me lähetämme oikein paljon kissanpehmoisia paranemishalauksia ❤️

  VastaaPoista
 10. Voi kurjuus! Toivotaan pikaista paranemista ja paljon rapsutuksia Ruffelle ❤️

  VastaaPoista
 11. Ikävää, voi ei. Pikkumustalla oli kans haimatulehdus kerran, kyllähän se säikäytti mutta siitä selviää. Ruffella on ikävästi nyt päällekkäin noita vaivoja. Ei voi muuta täältä kaukaa kuin toivottaa voimia ja rohkeutta. Lääketiede auttaa kumman usein nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi noita kissoja kun aina niillä on jotakin :( Toivottavasti Ruffe alkaisi vaan syömään paremmin niin ei tarvisi huolehtia niin paljoa.

   Poista
 12. Voi Ruffea. Tsemppiä ja pikaista paranemista! <3 Olipa hyvä, että lähditte lääkäriin, vaikka oireet oli noinkin "vähäiset". Toivottavasti maha pysyy kunnossa tuon uuden ruoan kanssa ja tulehdus talttuu. <3 Mä oon vähän samanlainen, etten paikan päällä muista/tajua kysellä mitään mistään vaan kysymykset herää sitten kotona vasta.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Massu on onneksi ollut kunnossa vaikka raksuja on kokeiltu kahtasorttia ja märkäruokia myös. Eilen tein tilauksen niin katsotaan maistuuko ruuat enää kun ne saapuu kotiin. Ruffesta ei ikinä tiedä millon miastuu ja millon ei, mutta parina päivänä ruokahalu ollut taas nollassa..

   Poista
 13. Voi ei! :( Toivottavasti tulehdus on jo poissa ja saatte puhtaat paperit kontrollista! Pusuja ja rapsuja potilaalle. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivotaan, tänään juuri varasin ajan kontrolliin. Kiitos ♥

   Poista
 14. Riittäisi jo teilläkin nää. Ei todellakaan ole kivaa, kun toinen sairastaa :(
  Ruffeliinille kovasti rapsuja meiltä ♥

  VastaaPoista