perjantai 6. tammikuuta 2017

2016 kulut

Viime vuonna minä laitoin joka saakelin kissaan menneen sentin exceliin, että saisin vähän osviittaa paljonko vuodessa menee kahteen mirriin kyhnyä. En kyllä ole nyt ihan satavarma että jokainen possun sydän tai hiekkapussi sinne sujahti, mutta yritin ainakin olla tarkkana kuittien kanssa. Välillä saatoin olla montakin päivää laittamatta niitä muistiin ostopäivästä ja siinähän sitten etsittiin kuitteja joka nurkasta. Viimeksi eilen oli yksi Evidensia (ent. animagi) kuitti laittamatta taulukkoon, mutta onneksi se oli mukavasti kaapissa turvassa. Toista kertaa en kyllä ajatellut tätä taulukkoa tehdä, koska kertaalleen on nyt tehty enkä kauheasti usko tuloksen muuttuvan. Tosin nyt ollaan vaihdettu Rufukselle puolet halvempi ruoka (i/d kanaversio zooplussalta) joka sopii muuten mainiosti, ei kutise eikä plöröile! Ainut satunnainen ripulipylly tässä perheessä onkin nykyään Coco joka saattaa kerran viikossa tai kahdessa jättää pöksyihinsä jotain, mutta se on sitä meidän arkea.

Mennäänpä vaikka kuukausi kerrallaan:

Tammikuussa rahaa meni ruokaan 137,51e ja muihin kuluihin 267,38e. Muita kuluja meillä olikin tuolloin hammaskiven poistoa, silmätulehdusta ja suolistolääkettä. Myös tietenkin perus hiekkoja ja sen semmoisia. Ruokaa ostettiin tuolloin isompi satsi.

Helmikuussa rahaa meni ruokaan pienet 28,51e ja muita kuluja 116,94e mm. eläinlääkäri.

Maaliskuussa ruokaan meni 59,69e kun ostettiin taas vähän enemmän. Tällöin Ruffella oli halvempi ruoka joka jouduttiin harmiksemme vaihtamaan. Muita kuluja 102,16e ostettiin tällöin kissarattaat.

Huhtikuussa ruokaan meni 84,25e, tällöin Rufuksen ruoka taidettiin vaihtaa i/d suolistomärkään jossa kilohinta noin 20e/kg joten kulut nousivat aika paljonkin.. Muita kuluja 40,24e hiekkaa ja herkkuja.

Toukokuussa ruokakulut oli aika samat kuin huhtikuussa 89,82e ja muut kulut hirmuisen pienet 26,29e. Ei olla ostettu turhuuksia.

Kesäkuussa ruokakulut oli hurjat 111,86e mutta ei siltikään vuoden isoimmat. Royal caninin raksut toivat ruokakuluihin aika paljon nostoa. Muut kulut taasen 48,12e joihin sisältyy feliwaytä ja astmalääkettä.

Heinäkuussa ruokakulut 79,60e ja muut kulut 87,50e joihin kuului zooplus tilaus.

Elokuussa tuli ostettua taas raksuja joten kuluiksi tuli 95,19e. Muita kuluja 39,35e joihin sisältyy vain hiekka ja canikur.

Syyskuussa ruokaa ostettiin 96,94e. Rufuksen ruoka on kyllä niin kallista. Cocon ruuan kilohinta on 6e/kg. Muihin juttuihin meni 53,55e ollaan ostettu mm. ravintolisiä Cocolle.

Lokakuussa oli toisiksi isoimmat ruokakulut 127,77e ollaan ostettu Cocolle kunnon satsi sydäntä pakkaseen. Muut kulut 53,55e mm. inupekt ja vitamiineja.

Marraskuussa ruokakulut on vähän pienemmät 76,56e ja muut kulut 29,59e.

Joulukuussa tehtiin ensimmäinen zooplus tilaus uudesta ruuasta vaikka vanhaakin oli vielä jäljellä kuluiksi tuli siis huimat 128,06e mutta onneksi muita kuluja tuli vain 33,97e mm. thriven jättiherkkupurkki.

Ruokakulut olivat yhteensä 1115,76e ja jos sen jakaa 12 saadaan 92,98e/kk. On se aika paljon kahdelle kissalle, mutta onneksi Rufuksen ruoka on nyt kilohinnalta puolet halvempaa joten kulutkin tästä laskee. Muihin juttuihin menikin sitten 900,27e. Kyllä sitä saa vaan kissoihin laitettua rahaa. Hauskinta tässä on kyllä se että vuoden 2016 kaikki kulut yhteensä oli 2016,03 euroa, miten on mahdollista? Vain kolmella sentillä yli vuosiluvun. Ens vuonna sitten eurolla enemmän?

Ihanaa alkanutta vuotta 2017 teille kaikille ♥ Postaus ideoita otetaan vastaan, että saataisiin tämä mun blogi käynnistymään taas uudelleen.

''Ai paljonka meni?''

25 kommenttia :

 1. Oujee, melkoinen summa. Mä toivoisin kuvakavalkadia, missä olisi molemmista kissoista aina joku osa kroppaa. Ja naamasta niin, että miten ne erottaa helpoiten 😹😻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä melkonen.. Ehkä tänä vuonna sitten tulee pienempi hah! Tuo olisikin kiva idea, jos nyt ymmärsin sen oikein. Pitää laittaa johonkin muistiin!

   Poista
  2. On kyllä surkea tuo mun selitys.... Mutta kiinnostaisi nähdä ihan kropasta yksityiskohtia, kun on niin erilaisia kuin meidän kisut. Kaikenmoiset varpaanvälit ja villahousut kiinnostaa ja tietty nassut molemmilta.

   Poista
 2. Hienoa, että Ruffelle on löytynyt sopivia ruokia! Eläinlääkäriäkään ette ole onneksi näemmä paljoa tarvinneet alkutalven jälkeen. :) Itse en taida uskaltaa listata ostoksia kissoille, vai pitäisköhän.. :D
  Tee ainakin vielä kollaaseja noista insta-kuvista, niitä oli kiva kattoa kun me ei tuolla instassa olla.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kivaa, että nyt Ruffenkin märkäruuan kilohinta on siinä kymmenen euron tienoilla. Raksupussi vielä maksaa aika paljon, mutta onneksi sekin kestää aina sen reilu pari kuukautta. Kannattaa kyllä listata, ihan mielenkiinnosta! Mun mielestä tää oli kiva kokeilu.

   Ainiin insta-kuvat ne vähän jäi postaamatta marraskuulta.. No Joulukuussa tuli otettua niin vähän instagram kuvia joten laitetaan ne sitten seuraavaan postaukseen samaan syssyyn ;) Meinasin jo lopettaa koko insta-kuukauden mutta en sitten lopetakkaan! :--)

   Poista
 3. Hieno homma! Aloitin itsekin laskemaan viime tammikuussa, mutya kovin äkkiä näytti summat sellaisille, että piti lopettaa :)

  Postausideat on itselläkin ollut kortilla, samoin ajankäyttö blogeille..try to hang in there, jaksaa jaksaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tuo alku näytti hirvittävältä kun oli lääkäreitä ja kissarattaita yms.. :') Mutta jaksoin silti vuoden loppuun asti! Mäkin oon nyt jättänyt aina jotain yli viikonkin postauksia lukematta ja sitten yhtenä iltana luen kaikki ja kommentoin.. Ihmekkään ettei oikein innosta kun jättää aina tuommoisen urakan itselleen. Pitäisi vaan jaksaa joka päivä käydä lukemassa ja kommentoimassa kun siihen menee niin paljon vähemmän aikaa kuin siihen että lukee ja kommentoi yli viikon postaukset samalla kertaa :'D

   Poista
 4. Brrr... Mä en suostu laskemaan tuollaisia rahajuttuja. Pitelin tätä postausta lukiessakin silmät kiinni ja sormet korvissa. Trallallaaa! :-D Ihaninta kuitenkin on, ettei eläinlääkärikuluja ollut nyt enempää - eikä meilläkään ollut sillä saralla paha vuosi. Toivotaan, ettei tämäkään vuosi nosta niitä kuluja, vaan räggikset pysyvät huippukuosissa. <3

  Enkä osaa valitettavasti antaa postausideoita, kun itsekin niitä kaipailisin. 8-) Tai no yksi tulisi mieleen: voisitko sä pitää vaikka sellaisen kolmiosaisen kissakuvauskurssin Cocon ja Ruffen avulla? Mä kun en edelleenkään osaa yhtään kuvata vaan tarvitsisin ihan hirmuisesti tukiopetusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei onneksi tarvinnut käydä montaa kertaa lääkärissä, tänä vuonna pitäisi ehkä käydä rokotuksissa mutta en ole ihan varma uskaltaako sitä.. Katsotaan tilannetta. Olisi ollut parempi keksiä tämä kulujen kirjaaminen vasta tänä vuonna niin ei olisi tullut niin isoa summaa tietoihin, se ois ollu hyvä :D Kaksitonnia kun on aika iso summma..

   Postausideat on kyllä aina ihan kateissa ja vai että kissakuvauskurssi o'ou! Mites mä muka semmosen osaisin tehdä. :--D Katsotaan katsotaan, jos joku kaunis päivä näin kävisi (kun on valoa). ;-)

   Poista
  2. Juu kuvauskurssi ilman muuta, hyvä idea!

   Poista
 5. Huh, itse pidän kirjaa vain ruokakuluista ja niidenkin katsominen jo vähän hirvittää :D meilläkin vähän pyöritään ympyrää herkkävatsaisen kissan ruokinnan kanssa ja kulut on välillä sen mukaisia.

  Minäkin toivoisin jotain "kuvauskurssia", josta saisi vähän vinkkejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja sitten vielä toivoisin myös vinkkejä ja ohjeita noin hienon bannerin tekoon kuin teillä =^.^=!

   Poista
  2. Mä halusin laittaa kaikki talteen, mutta nyt kun se on kerran tehty ei onneksi enää tarvitse! Eipä sitä omiakaan kuluja mihinkään tallenna. Noi masujutut on kyllä niin ikäviä, varsinkin kun noi lääkäriruuat on vielä niin huonoja. Mua vähän ahdistaa kun pitää hill'ssiä syöttää, mutta kokeiltiin aika paljon kaikkia eikä mikään meinannut sopia joten minkäs teet..

   Kuvauskurssia toivoo jo kaksi kääks, enhän minä osaa itsekkään kuvata :') Ja bannerinteko ohjeita apua! Vaativia juttuja pyydetään nyt ;-)

   Poista
 6. Huh, kyllä sitä rahaa menee kissoihin. Itse en edes uskalla kirjata niitä ylös...
  Kuvauskurssi-ideaa komppaamme mekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä menee, mutta ovat silti niin kovin rakkaita <3
   Kolmas kuvauskurssia toivova! Mitenhän muuttuisin ammattikuvaajaksi että osaisin selittää kuvaamista järkevästi. Minä kun vaan pyöritän nappuloita ja räpsäisen! :'D

   Poista
 7. Siehän olit nopea kulujulkaisun kanssa! :) Minulla tuo aktiivinen kirjaaminen jäi viime vuonna ja nyt on melkoinen kahlaus käydä koko vuoden kuitit läpi... Vasta 4 kuukauden kulut laskettuna, lasken siinä samalla omatkin menot. :D

  Hurjia summia teillä, mutta mahtavaa, että halvempi sopiva ruoka on löytynyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä varmasti aikamoinen homma jos koko vuoden kuitit pitää kirjata samalla kertaa! Onneksi kuitit ovat sentään tallessa :--) Meillä kuitit jotenkin tuppasi aina häviämään johonkin.. Etköhän säkin saa kulujulkaisun kohta ulos!

   Erityisruokavaliot on vähän tämmösiä että summat nousevat! Helpompaa olisi jos saisi vaan raakaa syöttää, mutta ei niin ei :-(

   Poista
 8. Miunkin pitäisi vastaava postaus väsäillä! Aikamoiset ruokakalut, mutta erikoissapuska maksaa. Onneksi nyt ootte löytäneet Ruffelle sopivan vähän edullisemman :) Pitäisi varmaan laskea omiakin kuluja, että näkisi miten paljon rahaa menee kaikkeen muuhunkin niin kissakulut alkaisivat varmaan näyttää vähäisiltä sen rinnalla :D

  Postaustoiveiksi keksin muutaman: opeta Cocolle tai Ruffelle uusi temppu ja kuvaa se, Ruffen rakkausruno Nupulle tai Cocon oodi possunsydämelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu konppaa rakkausrunoidis ja räpsyttää täällä ripsiään. Oodikin kelpaisi sille - tai ihan vain peruspostaus, jossa eriteltäisiin Nupun ihania piirteitä! ;-) Otsikko voisi olla "Sata parasta puolta Nupussa".

   Poista
  2. Arvatkaa, kirjoitettiinko me kommentti kännykällä?! :-D Sori vihreistä!

   Poista
  3. Erikoissapuska on siitä kyllä inhottavaa, että se maksaa niin paljon eikä vakuutuskaan siitä mitään anna takaisin vaikka sinäänsä lääkkeenähän sitä syötetään mutta ei niin ei.. :/ Me ootetaan teiän postausta! Ja meihin ihmisiin menee kyllä paaaljon enemmän rahaa ruokaan ja turhuuksiin..

   Uuden tempun opetus olisi kivaa ja Nupulle tiedoksi että Runo on jo melkein valmis ♥

   Poista
 9. Aika hyvä summa tuli kaikista kuluista yhteensä, miten sattukin noin vuoden tarkkuudella... Kyllähän elukoihin rahaa menee, mutta jos ei ois kissoja, niin sitten se raha menis johonkin muuhun. Ei sitä tollasta summaa ois vuoden päästä säästössä, jos ei ois kissoja, nyt se raha on vaan mennyt ehkä parempaan tarkoitukseen, kuin menis jos ei ois kissoja.
  Mä päätin tänä vuonna olla kirjaamatta mitään menoja, viime vuonna aloitin, ja sitten jossain vaiheessa vuotta tapahtui jotain, alkuperäinen tiedosto tuhoutui, ja back upissa ei ollut uusinta versiota, niin luovutin sitten. Katsoo jos vuoden päästä jaksais taas yrittää.
  Mua kiinnostais postaukset ihan teidän arkielämästä kissojen kanssa, auttaako ne tiskaamaan, juoksevatko imuria pakoon, tullaanko ovelle vastaan, kun tuutte kotiin jne... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä huvittavaa että summa oli kuin vuosiluku! :-D Ja olet aivan oikeassa, johonkin muuhun se kaksi tonnia olisi mennyt. Johonkin ei niin ihanaan kuin kahteen kissimissiin ♥

   Mullakin meinasi tiedosto kadota kun siirsin sitä leikkaamalla muistitikulle ja vahingossa poistin sen sieltä tikulta.. Onneksi mies osasi tehdä jotain ja sai sen tiedoston takaisin. Mulle tuli ihan itku kun oltiin jo varmaan marraskuussa menossa ja sitten menen sen poistamaan. :D Onneksi se löydettiin bittiavaruudesta!

   Toivottavasti mua alkais kirjotuttamaan ja kuvatuttamaan niin saisi tehtyä postauksia vaikka sitten imuroimisesta ;--)

   Poista