sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kategorialempparit

Kissankujeita haastoi meidät kertomaan meidän lempparit jokaisesta FIFé-kategoriasta perusteluiden kera eli tässäpä ne tulee!

KATEGORIA 1

Kaikki varmaan arvasi minkä tästä valitsen, kun eihän se mikään ylläri ole, että me valitsemme räsyn. Ragdollit on aivan tajuttoman suloisia, letkeitä ja hönöjä. Niille saa nauraa päivässä monia kertoa, kun ne ulisee ja tekee kaikkea tajuttoman vammaista. Räsy on kyllä mulle just oikea rotu, kun oon itsekkin vähän höntti ja höpsö. Ainut miinuspuoli räsyissä on niiden vatsavaivat, mutta eihän kukaan ole täydellinen paitsi Ruffe ja Coco.


KATEGORIA 2

Tästä kategoriasta valitsen curlit, koska olen päässyt niihin tutustumaan ihan henkilökohtaisesti monia monia kertoja ja ne on kyllä vaan niiiin ihania. Curleja on lyhyt- ja pitkäkarvaisia mikä on musta tosi kiva. Tahtoisin varmaan seuraavaksi lyhytkarvaisen kissan, joka olisi aktiivinen, mutta kuitenkin iso. Musta tuntuu, että curli on varmaan ainut tooosi aktiivinen kissarotu jos vertaa muihin saman kokoluokan kissoihin. Voin toki olla väärässäkin, koska en ole oikein muihin rotuihin paneutunut, mutta ainakin hyppyvoimaa niiltä löytyy. Siperian kissat ja maine coonit ovat myös ihania!


KATEGORIA 3

Mä en oikein tiedä minkä valitsisin lemppariksi tästä ryhmästä, koska en hirveästi ole mihinkään tutustunut. Joskus kuitenkin, musta olisi ollut hauska jos olisin saanut singapuran sen pienen koon vuoksi. Olisi ollut niin hassua, kun mulla olisi ollut tosi iso räsy ja tosi pieni singapura, joten sanotaan nyt vaikka sitten se.

KATEGORIA 4

Kuka arvaa? Ei varmaan kukaan, mutta minäpäs yllätän ja vastaan somali! Somali siksi, että vietin lapsuudessani aikaa semmoisen kanssa aina kesäisin. Arska oli tätini kissa, joka muutti maalle ystäväni luokse aivan meidän mökin viereen. Arska oli ihana ja muistelen sitä edelleen lämmöllä, poitsu eli 14-vuotiaaksi villinä ja vapaana hiiriä metsästellen. Saisinpa joskus sinisen somalin, mutta kyllähän tässä vielä ehtii kissoja keräillä.

Muut, ei FIFé-hyväksytyt rodut

Ainut mikä tuli mieleen on scottish fold. En ole oikein perehtynyt noihin muiden maiden rotukissoihin, mutta tommonen luppakorva kissimirri olisi ihana. Näillä kavereilla on vielä tapana istua ihmismäisesti pyllyllään ja katsella suurilla silmillään. Ihania!

Linkit vievät kyseisen rodun youtube-videoon.

Haastan Hupsut ja höpsöt, Kollinkoukut, Mimmin ja Alfredin ja Pöpön

18 kommenttia :

 1. Tää on kyllä ihan mielenkiintoinen haaste. :)Itse on juurikaan tiedä kissaroduista hirveästi. Tai no näyttelyssä tietysti nähnyt eri rotuja, ja jonkin verran niistä lukenut, mutta tutuilla ei ole kellään oikeastaan rotukissaa, joten en ole päässyt tutustumaan kuin cooneihin. Burmat vaikuttaa kiinnostavalta rodulta niiden luonteenkuvauksen pohjalta. Tykkään aktiivisista kissoista, jotka vähän vaatii minuakin sitten liikkumaan sohvan pohjalta työpäivien jälkeen. :D Siinä coonit on kyllä hyviä ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä kiva! En mäkään oikeen tiedä, kun ei hirveästi oo tarvinnut tutustua kun oon tietänyt niin pitkään minkä rotukissan haluan isona. Mun yhdellä kaverilla on exoticeja ja voiii kun nekin on kyllä niiin söpöjä tyyppejä, mut muuten aika maatiais painotteista munkin kaveri porukassa. Räsyjen aktiivitaso on kyllä mulle just hyvä, kun ei paljoa tarvitse sohvalta nousta. Ruffen kanssa kyllä opetellaan temppuja aika usein ja siitäkös Ruffe tykkää <3

   Poista
 2. Kiitti haasteesta! Tehdään heti, kun keritään :)

  Ihan asiaan liittymättömästi muuten: miten teillä sujui Ruffen kanssa astmamaskin käytön aloitus? Pöpö sai oman eilen ja ollaan vähän harjoiteltu, mutta Pöpön fiilikset on ainakin miun silmään aika ristiriitaiset :D Toinen samaan aikaan kehrää herkkujen perään, mutta maskista kääntää päätä aina poispäin. Yritin pistää herkkuja siihen maskin sisään kuten eläinlääkäri neuvoi, mutta Pöpö ei saa niitä sieltä syötyä kun ne joko putoaa ilmantuloaukkoon tai jää kumireunuksen alle piiloon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun teette tai teitte sen näköjäänkin jo!

   No Ruffe on niin tottuvainen, että me vaan aluksi pidettiin maskia naaman eessä vähän aikaa silleen että ruffe oli sylissä eikä päässyt siitä vetämään päätä taakse. Ei se nykyäänkään maskista tykkää jos tuikkaisisin sen vaan tohon naaman eteen ja saa naaman siitä taakse päin vetämällä pois. https://www.youtube.com/watch?v=xS2i9BDa9Wk tuossa olisi vielä video meidän asennosta, mutta Pöpöllä tämä tuskin onnistuu.. Olisi kuitenkin hyvä että pään takana olisi jotakin :)

   Poista
 3. Neloskategorian lemppari joo vähän yllätti, en tiennytkään että tykkään somaleista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Somput on sööpöjä <3 Abyt taas on jotenkin liian vihasen näköisiä vaikka somali onkin niistä pitkäkarvainen versio :D

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! Tähän vastataan heti seuraavassa postauksessa. Alkoi heti nimittäin ajatukset vilistää. =) Olisipa hassua nähdä Ruffen ja Cocon välissä pikkuruinen singapura - kunhan se ei ihan hukkuisi noiden karvakasojen alle. =) (No ei kai sentään, aika simpsakoita hyppelehtijöitä sellaiset taitavat olla!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että otatte haasteen vastaan! Ja että alkoi aivot raksuttaa :D Mua huvittaa niin paljon ajatus räsystä ja singapurasta esim vaikka painiessa tai entäs mainecoon ja singapura :') Singapura kyllä varmaan ketterästi juoksisi karkuun ja nauraisi isoille kömpelyksille!

   Poista
 5. Oho, oli ylläri tuo somppu! Mutta ymmärrän kyllä paremmin kuin hyvin miksi somppu miellyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Somput miellyttää aina! Oikeastaan melkein kaikki pitkäkarvaiset <3 Villapöksyt on se juttu :D

   Poista
 6. Olipas tapahtunut muutoksia kategorioissa sitten viime katsoman! Silloin oli ykkösessä vaan perskit ja exoticit ja nelosessa itämaiset, simskut ja balineesit! Ja monta uutta rotuakin on tullut! Ei ole vissiin tullut kauheasti seurattua, kun ei ole käyty näyttelyissä, enkä kuulu mihinkään yhdistykseenkään enää. :-D

  Samapa tuo. Sittenkin neloskategorian ihanin rotu on itämainen lyhytkarva! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin ne nyt muuttui en varmaan itsekkään olisi tästä tiennyt ellen tilaisi ragdoll jäsenlehteä :D Itämaiset ei minua niin hirveenä miellytä tai kaikki iso korvaiset on musta vähän hassuja :')

   Poista
 7. Kiitos haasteesta! Tuleepa taas käytyä kissaliiton sivuilla pitkästä aikaa, kun eihän noita rotuja voi ulkoa muistaa :)
  Scottish foldit on kyllä söpöjä, onhan ne polveutuneet brittiläisistä ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä kyllä muistaisi ulkoa.. Mä kävin siellä monia kertoja kattomassa kaikkia rotuja ennen Ruffen tuloa kun mietin että onko siellä jotain kivempaa kuin räsy mut eipä siellä ollut ;D JA nuo luppikset voi että kun ne on niiiin suloisia pallopäitä <3

   Poista
 8. Oiii, kivoja lemppareita! Somppu ei sinänsä yllättänyt kun olet siitä niin ihailevasti kertonut, mutta oli silti tosi kiva nähdä se listalla! Oisi se kyllä hauska, jos teillä olisi pienenpieni singapura räsyjen kaverina. :D Toivottavasti saat curli-ihanuuden vielä joskus ♥ Curlia isompi aktiivinen lyhytkarvainen on muuten ainakin ocicat, urokset painavat 6-8 kg rotuyhdistyksen mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ocicat vaikuttaa kyllä myös ihanalta ooh!! Vitsikun saisi vaan kaikki kissarodut kerralla.. Somput, singapurat, curlit, coonit, räsyt ja muut.. :') Oot ollut tarkkana kuin porkkana mun somppukehuja lukmassa ;--)

   Poista
 9. Tosi hauskat rotusuosikit, ja niin kauhean erilaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kyllä varmaan ottaa kaikki muutkin rodut kaikki kun on niin ihania<3

   Poista