torstai 7. tammikuuta 2016

Heppaa naminami

Vuosi vaihtui niin hurjaa vauhtia, ettei meinannut edes ehtiä kissaa sanoa. Nyt kuitenkin on uusi vuosi uudet kujeet, joka tarkoittaa meidän perheessä sitä, että Rufuksella on kissanpäivät. Aloitettiin tällä viikolla kokeilemaan Ruffelle taas raakaa ruokavalioon, mikä on tällä hetkellä sujunut oikein mallikkaasti. Aloitettiin porolla, mutta lihavaihtoehto olikin proteinipitoisuudeltaan huono joten meinasin jo vähän luovuttaa kunnes minulla välähti. Silloin kun tutustuttiin raakaan syötiin meillä heppaa, jota saa ihan tuosta vierestä palalihana kuin jauhelihanakin. Hevosen kanssa ongelmaksi syntyi maistuvuus, kumpikaan poitsu ei siitä tykännyt ei sitten yhtään. Tässä reilu vuoden aikana on kyllä tapahtunut kaikkea kummallista, mutta kummallisin niistä on Rufuksen jäätävä ruokahalu. Laskin siis yksi yhteen, että heppa voisi maistua koska Ruffelle maistuu nykypäivänä oikeastaan mikä vaan. Tämäkin on muuten ihan kummallinen juttu; oli nimittäin aika, kun Ruffelle ei maistunut yhtään mikään ja kaikki ruoka aina vaan peiteltiin taikahiekalla. No mutta kuitenkin heppa maistuu vallanmainiosti ja peräpäästäkin tulee sitä parempaa papanaa eli olemme onnellisia. Vielä ruuassa on kuitenkin mukana märkää, mutta ehkä tässä vielä voisi sen märkäruuankin antamisen lopettaa ja siirtyä ihan kokonaan heposeen. Ja uusille lukijoille tiedoksi; Rufus on allerginen kanalle ja possulle eikä sen maha kestä nautaa.

Ruffelle heppaa ja märkää, Cocolle jauhelihaa ja sydäntä
Mutta mitäs se joulukolli sitten meille oikein toi jouluna? No tietenkin pomppuesteen ja Cosmaherkkuja. Ollaan tällä viikolla harjoiteltu kovasti esteen yli hyppäämistä ja jonkun näköistä rataakin ollaan menty. Vielä meillä on kyllä harjoittelemista, mutta pikku hiljaa hyvää tulee. Cocon kanssa ollaan myös kokeiltu hypätä estettä, mutta eihän siitä mitään tullut. Pönttöpää on pönttöpää eikä sille mitään mahda. Cocoa kiinnosti enemmänkin mun käden läpsiminen kuin esteen yli hyppääminen, mutta sekin hoidettiin heittämällä herkku esteen yli jolloin Coconkin oli aivan pakko ponkaista taivaisiin paria oikomis yritystä lukuunottamatta.

Tuomaristossa oltiin aluksi hyvin tylsistyneitä
''Tänne se herkku, en hyppää!''
Näin hienosti hyppää meidän Cocopoppeli
Rufus on meidän agilitymestari! 
Rufus syöksähtää tunneleista salamannopeasti
Meillä on siis uusi vuosi alkanut mitä mallikkaimmin, kun on aktivointia, herkkuja ja uutta ruokaa jolla masukin pysyy hyvänä eikä ohimoita kutita. Ainut ikävä asia mitä tulee mieleen on se, että pojat pitäisi viedä hammaskivenpoistoon, mutta onneksi sillä ei ole kauhea kiire. Meidän uuden vuoden lupaus onkin se, että ostetaan uudet hammasharjat ja tahnat ja aletaan pitämään poikien hampaista nyt oikeasti tosi hyvää huolta, koska se on tässä vähän jäänyt.. Mutta ihanaa uutta vuotta täältä meiltäkin vähän myöhässä teille kaikille!

Hupsujen ja höpsöjen toiveesta meidän toosi pieni agilityrata

36 kommenttia :

 1. Voi teitä onnekkaita ruokailijoita! Ehkä täälläkin taas jossain kohtaa majailee syömäri.. :) Ja aina vaan ihastelen tota noiden poikien kokoa!
  ps. ratavideolle peukku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kyllä, en enää tahtoisi niiihin Ruffen nirppis vaiheisiin, mut jos me päästiin siitä niin kyl tekin! Nuutista tulee varmasti vielä isompi poika kuin näistä ♥ Olisi kiva keksiä pidempi rata!

   Poista
 2. Hieno temppurata. Meillä ei ole kokeiltu rataa vaan aina yksittäisiä temppuja. Pitääpä tehdä rata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Radat on kivoja jos vaan keksisi tuohon vähän lisää kaikkea niin ois mahtia! Kokeilkaa tekin!

   Poista
 3. Tarmokas agilitymestari videolla :D Hyvä, että heppa osoittautui tällä kertaa maistuvammaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanaa, että ruoka maittaa ja vielä semmoinen mistä ei tule oireita! Ruffe nauttii agilitystä se kehrää aivan kamalasti :D

   Poista
 4. Vau :) mistä nuin hienoja esteitä saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zooplussalla on noita esteitä tässä linkki: http://www.zooplus.fi/shop/koirat/lelut/agility_urheilu :)

   Poista
 5. Friedekään ei ensikokeilemalla suostunut syömään heppaa ollenkaan, mutta myöhemmin se alkoi maistua. Tai sitten Mustin ja Mirrin pakaste on parempaa kuin paikallisen paremman väen kaupan lihatarjonta ;)

  Hieno estekissa teilläkin! Taitavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saako mustista ja mirristä heppaa? Ihan uusi juttu meille, mutta hienoa että heppa maistuu myös teillä! On kivaa kun ei kutita :) Meidänkin prismasta saa aina välillä hevosen jauhelihaa. Pitää alkaa muuten sitäkin hamstraamaan pakkaseen!

   Rufus kiittää kehuista kurrpurr ♥

   Poista
 6. Tosi hienoa jos heppa maistuu! Itsekin otin likoille kokeiluun poroa, mutta katinkontit, eihän se mennyt kaupaksi olleskaan. -_- Ohhoh, kylläpäs Rufus menee taidokkaasti rataa pitkin! Vitsit toi keppi on kyllä kätevä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä maistui Ruffelle kyllä hienosti se poro! Cocolle ei varmaan ois maistunut se kun on vähän yksinkertainen ruuan suhteen kun pitäis olla vaan pssun sydäntä eikä muuta.. Nyt ollaan saatu Coco syömään enemmän jauhelhaa mikä on ihme! :D Toi keppinaksutin on kyllä kiva, eikä se paljoa edes zooplussa maksanut!

   Poista
 7. Vähänkö taitava Ruffe! Ja ihanaa että massu on pysynyt kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan sika kivaa että kaikki on nyt kunnossa! Vähän pelottaa rokotuket ja madotukset, mutta ehkä niistäkin selvitään kunnialla. :)

   Poista
 8. Hyvä että syötävän kanssa nyt sujuu. Suloinen tuo agilityrata ja varsinkin ratailija. Oikein mukavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku oli tehnyt yöllä vähän löysemmät mutta vielä ei tiedä kuka mutta vaikuttaa siltä että se oli Coco eikä Rufus. Agility on kyllä kiva harrastus <3

   Poista
 9. Iiiiihania murusloikkia ja esteratavideo! :) Hyvä, että laitoitte sen, kun Ruffehan on ihan ammattilainen jo nyt. Onpa teillä muuten harmoninen tuo este, kun meillä on sellainen supermonivärinen... Ei kovin esteettinen. Coco on ihan samanlainen hömppä esteiden kanssa kuin Nuppukin. Pakko oli nauraa sen läpsäyksille ja pikkupikkuhyppäykselle! <3 Pitäiskö meidän ottaa haasteeksi tehdä tahoillamme maakrapukissojen estevideot? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olisin tahtonut semmosen monivärisen ja olin ihan pettynyt kun saatiin kokonaan sininen este :D Cocosta ja Nupusta saisi kyllä varmaan tosi hauskat videot kun Coco ainakin vaan katsoo äkäisesti ja läpsii tassulla :')

   Poista
 10. Olipa hieno Ruffen agilityesitys! :) Kurjia nuo allergiat, mutta kiva, että heponen maistuu tällä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rufus hurisee kiitokset <3 Allergiat on kyllä tosi mälsiä, muta jospa tämä tästä nyt sitten :)

   Poista
 11. Hienosti Ruffe osaa mennä esteet! Mua vähän harmittaa, että meillä ei oikein koskaan kukaan kissoista ole innostunut raakaruuan syömisestä. Meillä ei tosin ole ikinä yritetty tarjota possunsydäntä, mikä tuntuu olevan monien kissojen suuri herkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen Ruffe hyppi esteitä ihan ilman herkkuja ja oltiin ihan ihmeissämme :D Hymm meillä Ruffekaan ei tykännyt ennenkuin Coco tuli meille ja opetti Ruffenkin syömään. Coco oli syönyt sydäntä jo kasvattajan luona. Kannattaa kyllä kokeilla sitä possun sydäntä koska se on vaan niiiin namia ;)

   Poista
 12. Wau mikä agikissa! Tunnelikuvan ilme on mainio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaaja oli tunnelikuvasta aika ylpeä, kerrankin annoin miehen olla kameran takana :D

   Poista
 13. Taitava Ruffe! ♥ Vähän eri hyppyinto kuin Cocolla. :D Ihan mahtavaa, että heppa on ollut teillä noin hyvä! Niin iso plussa, että sitä saa myös monipuolisesti: palalihaa, lihaista luuta, maksaa ja rasvaakin tarvittaessa. :) Tauriinilisä voi kuitenkin olla täysraa'allakin hepan kanssa hyvä, riippuen paljon Ruffe syö. Kissan vähimmäistauriinitarve on 10 mg/painokilo/pv, hepan lihassa on 31 mg/100 g.

  Kommentteihin viitaten, rokotuksiin on muuten tullut uusia säädöksiä: flunssaa ei ole enää välttämätön uusia vuoden välein, ellei valmistaja näin ohjeista! :) Ainakin Purevax (RCP Merial) sisältää nykyään 3 vuoden flunssa- ja ruttorokotteen. :) Toisilla valmistajilla on vielä näkynyt sitä vuoden flunssa-ohjeistusta. Madotuksen tilalta voi lähettää ulostenäytteen analysoitavaksi, niin ei tarvi rasittaa lääkinnällä kroppaa todennäköisesti turhaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Cocoa ei kyllä hyppimiset kiinnosta ei sitten ollenkaan.. :D Heppa on kyllä ollut tosi kiva, mutten ole sitä ihan vielä uskaltanut antaa pelkilteen ilman suolisto ruokaa. Pikku hiljaa pikku hiljaa :) Onpas hyvä tietää toi tauriini asia, täytyykin sit laittaa Ruffen ruokaan sitä jauhetta että saa tarvittavat tauriinit. Saisi nyt maha pysyä näin hyvänä kun se on pysynytkin!

   Ja eli siis jos pojat on rokotettu 29.1.2015 purevaxilla niitä ei tarvitse rokottaa tänä vuonna? Tästä oli jotain puhetta räsyryhmässäkin mutta en oikein tajunnut miten ne yhtäkkiä voi suojata 3v jos ne ennen on suojannut vain vuoden. :D Oon ihmeissäni.. Ajateltiin kokeilla madotukseen niskaan laitettavaa samalla kun käydään poistamassa hammaskivet!

   Poista
  2. Sitä melkein kannattaa kysäissä eläinlääkäriltä, ainakin Kissaliitto vaatii näyttelyyn voimassaolevalla merkinnällä varustettua rokotetta eli jos flunssa on merkitty uusittavaksi tälle vuodelle, se pitäisi uusia, jotta pääsee näyttelyyn. Mutta onko sille todellinen tarve, on sitten eri asia. Mie en tiedä onko valmistaja muokannut rokotetta tai onko se vain nyt virallista, ettei tiheään rokotus ole tarpeen. :) Jonkin verranhan siitä on puskissa puhuttu, ettei ainakaan kotona olevalle kisulle tarvisi uusia flunssarokotetta niin usein kuin vuoden välein. Mutta tosiaan muilla valmistajilla on edelleen se vuoden flunssa -voimassaolo.

   Poista
  3. Täytyy kysyä sitten hammaskiven poiston yhteydessä, kummia juttuja nämä mutta en tiedä kannattaako meidän edes rokottaa kun kuten sanoit ei sillä taida olla niin tarvetta sisäkissoilla :)

   Poista
 14. Teillä on alkanut vuosi hyvin siis. :) Taitava Ruffe! Kuvasin tänään Paavosta agi videota, missä näkyy sen suuri "into" esterataa kohtaan. :D Me ollaan myös yritetty nyt ryhdistäytyä hampaiden harjauksen kanssa. Yritetään harjata joka päivä, tai vähintään joka toinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on ja se on kyllä ihanaa kun vertaa viime ja toissa vuosien alkuun.. Kiva, että teilläkin on agilityä vaikka Paavo olisikin vähän innoton, se video kyllä nauratti :') Mä en oo vielä löytänyt hammasharjoja, kun mustissa ja mirrissä ei ainakaan ollu :--(

   Poista
 15. Oo wau, tosi hieno agilityrata ja Ruffehan on ihan ammattilainen jo! Ovelaa myös tuo esteen peittäminen tuolla raapimismatolla, ettei kissat pääse ali. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruffe ei olisi ikinä tajunnut hypätä ilman tota mattoa, mutta ehkä me joskus saadaan matto pois esteen päältä!

   Poista
 16. Hieno rata ja taitava Rufus! Kiva että Ruffekin on päässyt taas raa'an makuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raaka kyllä maistuu, mutta mahan kanssa ollut nyt vähän ongelmaa mutta onneksi vain vähän. Katsotaan miten jatkuu :)

   Poista