sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Lääkitykset kunnossa

Ruffella on jo ollut pitkään kortisonilääkitys aika korkealla annostuksella, mutta pari viikkoa sitten aloimme sitä uhkarohkeasti taas pienentämään Inupekt Forten avulla. Aluksi otimme aamun kortisonin kokonaan pois ja korvasimme tämän yhdellä Inupekt Forte -tabletilla, joka oli avan loistava idea nimittäin Ruffen maha ei ollut pienennyksestä moksiskaan. Viikon päästä tästä kokeiltiin ottaa illan tabletista puolikas pois ja annoimme tähän vielä lisäksi parina päivänä puolikkaan Inupektin myös illalla ja arvatkaas Ruffen maha ei ollut tästäkään moksiskaan.

Ja taas se pikkuveikka omi nukkumapaikan
Heti kuitenkin, kun puolikkaan Inupektin otti pois myös ilta annoksesta, oli maha mennyt löysälle perjantai-iltana. Saatiin maha onneksi nopeasti kuriin Inupektilla ja Canikurilla ja nyt Rufus ei ole käynyt enää sillä huonolla kakkosella.  Meillä onkin nyt sitten mietinnässä, että mitähän sitä kokeilisi. Inupektiahan saa onneksi syöttää yhden tabletin päivässä ihan jokapäiväisesti eli olisi varmaan hyvä kokeilla puolikasta aamuin illoin, jospa se masu pysyisi sillä ja puolikkaalla kortisonilla kunnossa.

Ruffe on jopa niin aktiivinen että bird -lelukeppi sai tassunkin nousemaan
Olisi ihanaa jos kortisonin pystyisi pienentämään 1/4 tablettiin iltaisin, mutta tuskin onnistuu kun tuo puolikaskin on jo niin kriittinen. Ollaan kuitenkin nyt tosi onnellisia, että saatiin näinkin nopeasti pienennettyä se puolikas aamuisin ja kokonainen iltaisin näin pieneen kortisoniannokseen ja vielä ilman ihan jäätävää ripulirallia. Mietin myös sitä voiko kortisonin haittavaikutuksena olla väsymys, koska Ruffe on ollut nyt taas paljon aktiivisempi kuin mitä viikko sitten. Ruffe on leikkinyt ja ralleillut Cocon kanssa nyt paljon paljon enemmän, mikä on tosi ihana juttu. Voisiko se johtua tuosta annoksen pienentämisestä?

Mitähän Ruffe tekisi jos pallorata heitettäisiin roskiin
Löydettiin myös pitkästä aikaa pieni rupi Ruffen kainalosta.. Näitä on löytynyt ennenkin muttei todella pitkään aikaan ja olen aika varma että possu se sielä vähän kutittelee. Toivotaan nyt ettei mitään pahempia oireita tule niin voidaan pysyä possussa, se kun on ollut kummallekkin niiin hyvä ja mieluisa vaihtoehto.

Raivoraapimiset ♥
EDIT: Ei se maha ollut sittenkään vielä kunnossa, hymph!

27 kommenttia :

 1. Hyvä että lääkitystä on voinut vähentää! Onpa kuitenkin todella kurjaa että Rufuksen masuvaivat ovat kestäneet näin pitkään. Mä olen aika vasta alkanut seurata teitä niin alkoivatko mahavaivat giardiasta vai onko Rufus ollut aina herkkämahaisempi kaveri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahavaivat alkoivat joo giardiasta, ihan tosi harmillinen juttu :( Ruffella oli silloin ripulia varmaan puoli vuotta putkeen, kunnes se alkoi pikkuhiljaa hellittää. Saatiin silloin kortisoni lääkitys joskus syksyllä 2014 Rufuksen astmaan joka auttoi myös mahaan. Niihin aikoihin aloitettiin myös tämä raakaruoka. Kortisoni + raaka toimi loistavasti! Sen jälkeen lopetettiin kortisoni ja käytiin rokotuksissa jolloin ripulioireet taas laukesivat ja Ruffen maha oli tosi huonossa kunnossa, kokeiltiin olla ilman kortisonia kunnes päätettiin aloittaa se uudestaan, mutta maha oli jo päässyt niin huonoksi ettei meinannut auttaa edes sillä kortisonilla. Nykyään maha tosiaan on tommonen ettei se meinaa kortisonillakaan pysyä hyvänä vaan pitää olla just jotakin canikuria tai inupektia mukana. Virkeä Ruffe kyllä on eikä masuvaivat sitä häiritse mitenkään onneksi, se on vaan meille ihmisille silti kova huoli :(

   Poista
  2. Hitsin ikävä vaiva kyllä tuo giardia! Meilläkin epäiltiin giardiaa kun Tomu-ipanan maha oli pitkään löysällä vähän meille tulon jälkeen. Testi oli sitten onneksi negatiivinen, mutta me jouduttiin vaihtamaan raakaruuasta märkäruokaan ja mikroseitiin ennen kuin maha saatiin tasoittumaan. Nykyään Tomun maha menee hiukan löysälle jos kuitu unohtuu liian monena päivänä putkeen, mutta muuten ipanan maha kestää mitä vain.

   Poista
  3. Onneksi testi oli negatiivinen se giardia ei olisi ollut yhtään hauska juttu.. Eli huh sille! Onneksi maha on saatu kuntoon kotikonstein, olisipa se yhtä helppoa myös täällä! Ja kiitos maksan annostelu ohjeista fb -ryhmässä ;)

   Poista
 2. Kiva kuulla, että lääkitystä on saanut pienemmälle ja ihan mahtavaa, että Ruffe on pirteämpi ja jaksaa leikkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, mutta silti tässä aina on mietinnät että milloin se maha alkaa taas reistailemaan ja mitä lisäravinnetta pitää antaa ja milloin ja pysyykö se nyt kunnossa tällä vai lisätäänkö tuota vaivaivai, vaikeaa! :D

   Poista
 3. Äsh! Tosi tyhmää että masu ei oo kunnossa! Toivottavasti menisi inupektillä, parempihan se kuitenkin olisi kuin kortisoni. Vaikka se hyvä lääke onkin, niin se on silti lääke, ja Ruffekin on vielä niin nuori, että mitä vähemmällä kortisonilla se pärjäisi, sen parempi. Tsemppiä teille ja paranemista Rufukselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Masu on nyt taad ollut aika hiljainen tuon viime käynnin jälkeen eli ehkä se on kunnossa kukapa tietää! Mutta yleensä jos Ruffe muumeilee niin silloin seuraavat papanat on papanoita! :)

   Poista
 4. Voi Rufusta :( Toivottavasti nyt taas menee maha parempaan suuntaan! Hyvä että olette lääkkeitä saanut vähennettyä, kortisoni kuitenkin on aikamoista lääkettä. Mun sisko kieltäytyy käyttämästä kortisonia, kun kuulemma turvottaa ja väsyttää. Jos se väsyttää ihmisiä, niin miksei kissojakin.

  Tsemppiä sinne! Kohti parempaa jo, jos kuitenkin välissä maha oli paljon parempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kortisoni väsyttää myös koiria. Äitini koiralla oli kortisonikuuri vähän aikaa sitten ja Eetu nukkui silloin ihan älyttömästi.

   Poista
  2. Ihmisille ja koirille kortisoni taitaa olla vielä pahempi mitä kissoille, mutta hyvä tietää rttä väsymys voi tosiaan johtua siitä. Lääkkeen vähentäminen on meistä ihan mahti juttu ja yritetään nyt pysyä tässä ilman ongelmia eli katsotaan mitä käy. :D

   Poista
 5. Ihanan kauhistunut ilme sulla Ruffe tuossa palloratakuvassa <3 Ei ne voi sitä pois heittää, kunhan kiusaavat! Toivottavasti sun massu ny tulis kuntoon, ihan tyhmää tuommoinen ripaskarallli :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, ei kai me niin ilkeitä tosiaan voitas olla, missä Ruffe sitten nukkuisi? Mua niin naurattaa et ihan mihin tahansa palloradan pistää niin ruffe siinä nukkuu.. Yks kerta laitettiin se puuhun ja sielläkim oli sit pakko olla palloradan pauloissa ♥ Onneksi rallia ei ole tullut ja nyt toivomme että tuo sunnuntainen oli viimoinen!

   Poista
 6. Hyvä, että ootte saaneet annosta pienennettyä edes jonkin verran. Ehkä se siitä pikkuhiljaa? Onneksi Ruffe on kuitenkin piristynyt ja jaksaa temuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ehkä! On kyllä ihanaa että Ruffe on pirtsakampi ♥ Ja kortisoni saa nyt pysyä pienenä en ala muuten!!

   Poista
 7. Voi kun nyt masu pysyisi kunnossa tällä lääkityksellä. Tuo reipastuminen on hieno juttu :)
  Meillä Olga syö 1-2 Inupektia päivässä ja sillä pysyy kakka kiinteänä. Myös viljoja pitää välttää ja nameiksikin vain kuivattuja lihajuttuja. Muutokset arkirutiineissa ja kaikenlainen "jännä" aiheuttaa yleensä kakkaongelmia, joten yritetään elellä tasaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli mekin varmaan sit voidaan syöttää kaksi inupektia päivässä? Mielummin varmaan sitä kuin kortisonia :D Meillä maha vaan menee kun menee eikä siihen ole oikein mitään fiksua selitystä.. :( Saisi maha parantua kunnolla mutta turhaan kai tässä toivotaan semmoista ihmettä..

   Poista
 8. Ihanaa, että Ruffe on ollut virkumpi ja oikein innostunut lintuakin huitomaan. :) Nupulla on myös ollut entistä enemmän vauhtia, kun on saanut naminamiraakapöperöitä. Eihän me kohta pysytä enää tämän pariskunnan perässä. :o) Toivottavasti ei tulisi enää mitään masujuttuja tai kainalorupia. Vähän mua kyllä nauratti tuo ilmaus ”jäätävä ripuliralli”. :-D Sitä ei kyllä toivo kukaan! (Ja onpas muuten vaikea sana sanoa ääneen!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruffe kun ei ollenkaan välitä leikeistä niin oli aika ihme että tassu nousi edes vähän :D Ihana juttu että Nupulle maistuu raakapöperöt, siitä ei kissanruoka parane! :---) Masusta ei ole nyt tietoa kun Ruffe vaan muumeilee.. Onnea kyllä on se ettei jäätävä ripuliralli tullut meidän kotiim jylläämään vaan se pysyi kohtuuden rajoissa ;--D Hoettiin eilen tuota nopeasti ja meni sanat ihan sekaisin! :')

   Poista
 9. Huih, siellä on eletty todella jänniä aikoja! Miekin luin henkeä pidätellen miten Ruffe reagoi muutoksiin. Tosi mahtavaa, että pystyitte ainakin vähän vähentämään! :) Palautitteko kortisonin annostusta isommaksi kun pienennyksen jälkeen tulikin taas nyt löysää? Niin toivon, että pääsette joskus ihan minimiin tai mieluummin kokonaan eroon tuon kortisonin kanssa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on kyllä! :D Onneksi nyt kuitenkin maha on suht ok ettei poitsu ole edes käynyt sunnuntai illan jälkeen ja nyt on jo tiistai eli ehkä saamme hyviä uutisia tässä joku päivä! Ei palautettu annostusta isommaksi vaan annettiin noita muita masu lääkkeitä. Nyt vaan toivotaan että se masu kiinteytyisi ja canikurin voisi jättää pois ja antaa sitten vaikka sitä inupektia lisänä. Parempi se inupekti kuin suuri kortisoni annos. En kyllä tiedä uskaltaako tuosta enää pienentää, viimeksi kun kokeiltiin sitä joka toinen päivä antamista jouduttiin nostamaan se annos taas tosi isoksi eikä ripulille meinannut näkyä loppua :/ Mutta katsotaan päivä kerrallaan♥

   Poista
 10. Voi suloiset kissat, on ne kauniit <3! Hyvä, jos mahavaivaan on löytynyt helpotusta ja lääkeannokset voisivat olla maltilliset. Hihitytti tuo raivoraapiminen, siinä saa jalustanjalka kyytiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos! ♥ Mahavaivat taitaa olla nyt hallinnassa ehkä? Ei Ruffesta ikinä tiiä, mut ei kuitenkaan mitään kamalaa ole ollut :) Ruffe raivoraapii aina se on niin söpö, onneks on painava puu muuten lähtis kynsien mukaan ;---)

   Poista
 11. Nuo lääkitysten säätämiset ja miettimiset on kyl rankkoja. Peukku! Kannustus! Itelläkin on aina vähän hankala olo, jos omalla missellä on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vielä kun tietää mitä sielä kävi sen kortisonin kanssa :( Harmaa ♥

   Poista
 12. Hienot raivoraapimiset, niin sitä pittää! Korvat luimussa vaan, kyllä teillä osataan, katoin että wessakin oli saanut oman käsittelynsä :)
  Joo lääkitysten kans pelaaminen on melkoista taidetta että osuu oikein kohdalleen.
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko antaa puulle kyytiä oikeen raivokkaasti ja vähän sille vessallekkin.. :D
   Ruffe oli päässyt sylkemään kortisonipillereitä ja nyt sen maha on taas vähän kuralla argh! Mut ehkä tää tästä taas kohta..

   Poista