keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Ruokajuttuja

Se ois sitten jälleen ruokapostauksen aika. Viime postauksesta kun on kulunut jo tovi ja tässä on asiat ehtineet hiukan muuttua. Ruffelle ja Cocolle maistuu ruoka todella hyvin, kuulitte oikein myös Ruffelle. Ruffen ruokahalu on tullut takaisin ja poika on kerjäämässä ihan koko ajan ruokaa. Rufus myös naukuu paljon ja kehrää aina kun rapsuttaa. Ihanaa saada Ruffe taas takaisin ♥ Mutta niin niitä ruokajuttuja. Nostettiin ruoanmäärää tuossa hetki sitten, nyt Ruffe saa 200g päivässä ja Coco 150g, ennen Ruffe sai 150g ja Coco 100g. Mun mielestä noi aikaisemmat määrät oli aika vähäisiä, niin nyt oli hyvä nostaa määriä. Ruffe saa ruokaa enemmän siksi, että sen paino on pudonnut vatsavaivojen takia, joten nyt olisi korkea aika saada vähän lihaa luiden ympärille.

Pussitusta vailla
''Missä se safka viipyy?'' PS. Niin pörröinen Rufus ♥
Kuten siis tiedätte meillä syödään raakaa, lähinnä rypsipossua, sika-nauta jauhelihaa, karjalanpaistia ja possun sydäntä. Pojat tykkää ja emo on iloinen. Lihan rasvapitoisuus pyritään pitämään siinä 10grammassa tai alle, koska ruuassa ei saisi olla liikaa rasvaa. Kanahan olisi hyvä tai kalkkuna, mutta Ruffe alkoi kutisemaan niistä ja Cocolla ei vatsa kestänyt, joten ne on jätetty pois ruokavaliosta jo aikoja sitten. Pojat saavat yleensä ruokaa niin, että puolet on sydäntä ja puolet lihaa. Lisäksi meillä on kalsium lähteenä possun luumurske jota Coco saa 5grammaa päivässä ja Rufus taas 10grammaa, jotta kalsium/fosfori -suhde pysyy siinä 1.2:1 tienoilla. Possun maksaakin meillä syödään kerran viikossa 20grammaa per nassu, yleensä viikonloppuisin A-vitamiinin lähteenä.

Laitoin miehen töihin
Joku karvaturri yritti päästä osingoille
Hetkeksi taas sapuskaa
Joka päivä Ruffe ja Coco saavat purkeista jodia, sinkkiä ja multicattiä. Neljä kertaa viikossa annamme ällö salmopetin yleensä maanantaina, tiistaina, torstaina ja perjantaina 2,5ml ruiskulla suoraan suuhun. Kaikki muutkin vitamiinit menee sormi tuikkauksella kurkusta alas, kun muuten vitamiinit jää kuppiin kummittelemaan. Merilevän eli jodilisän voi onneksi laittaa suoraan ruokaan, se menee siellä mukavasti ilman piilottamista. Tauriinilisää meillä käytetään vain silloin, kun keitämme kisuille ruokaa. Ollaan nyt keitetty Ruffelle ruokaa jo pidemmän aikaa ja sen takia olisi ollut hyvä hommata myös kalsiumlisä, koska ei olla annettu keittämisen aikana ollenkaan luuta. Ajateltiin kyllä jo kohta aloittaa uudestaan raa'an syöttäminen ilman keittämistä, joten sen ostaminen olisi tässä vaiheessa jo hiukan ''turhaa''. Kisut saavat myös D-vitamiinia kahdesti viikossa maanantaisin ja torstaisin. Psylliumia ei oikein ikinä anneta, paitsi silloin jos on ummetusta ja keltuaiset ollaan jätetty kokonaan pois ruokavaliosta.

Meidän lisäravinteet
Coco näyttää aina tältä, kun otan salmopetin esiin ja sen jälkeen se juoksee karkuun
Salmopetin antamisen jälkeen on hullut huulien lipomiset
Kerjuri yksi
Kerjuri kaksi

22 kommenttia :

 1. Hei pojat, teidän ruokalista näyttää aikas hyvältä ;) Nomnom. Meilläkin tuo Salmopet ottaa välillä koville saada kurkusta alas, oon miettiny pitäiskö koittaa vaikka Grizzly Bearin vaihtoehtoo, mut pitäis sit taas tehdä laskelmia.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on maailman paras ruokalista ja tahotaan ruokaa aina! -Ruffe ja Coco

   Salmopet on kyllä ärsyttävää kamaa kun Coco ei siitä tykkää yhtään mutta Ruffen kanssa se menee onneksi ruiskulla hyvin. Coco taas juoksee aina piiloon :D Mitäs tuo tommoinen öljy oikeen on?

   Poista
  2. http://www.barffi.net/ravinto/lisaravinteet/ tuolta löytyy ainakin myynnistä. Myyjän mukaan maistuu kissoille paremmin kuin Salmopet, mutta en ole vielä ostanut testiin... :D

   Poista
  3. Kappas meiän naapuriliike, sieltä käydään hakemassa aina sydäntä! Pitääpä tarkastella seuraavalla kerralla kun käydään taas ostamassa ruokaa ;D

   Poista
 2. Kiva, että Ruffellekin on taas alkanut ruoka maistumaan :) Miekin havittelisin kokonaan raakaan siirtymistä, Pöpön kanssa se varmaan kävisikin niin helposti kun tuo syö kaikkea! Harmi vaan kun pakastintila on aika pieni... Hyvältä kyllä näyttää teidän ruokavalio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi ihanaa että maistuu ja toivottavasti nyt ei tule nirppailuja/kyllästymisiä pitkään aikaan!! Raakaan siirtyminen oli kyllä yksi paras juttu ikinä, kun tietää mitä ruuissa oikeasti on ja jätöksien määrät on pienentynyt ja muuttuneet haisuttomiksi. Ehkä teillä on vielä joku päivä iso pakastin niin saatte kans alottaa raa'an!!

   Poista
 3. No on teillä ilmeet! Ruoka taitaa olla oikeasti hyvää? - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka on tosi hyvää <3 Ootan et saan sitä taas raakana vaikka on tää keitettykki aika herkullista nams! -Ruffe

   Poista
 4. Kylläpä teijän äiti ja isi laittaa teille hyvät ruuat, kelpais meillekkin!

  -Pojat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te voitte tulla meille syömään jos haluutte <3
   -Ruffe ja Coco

   Poista
 5. Ihanaa, että Ruffe on back!! ♥ Joko massukin on rauhoittunut? :) Näyttää oikein herkullisilta ruuat ja selvästi maittaa kisuille, ihana tuo kuva, missä Ruffe koittaa varastaa maistiaisia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on!! Sitä oli taas odoteltu, mut kun vertaa pari viikkoa taaksepäin niin on ihan eri kissa kuvioissa! Poitsu on käynyt pöntöllä viimeksi lautantaina ja sillon tuli kiinteä, joten eiköhän mahavaivatkin ala helpottaa. Sit vaan kun vielä se kävisi joskus.. Uskosin että tänään illalla tulee :D Cocokin kävi äsken ja sitä ennen sekin oli käynyt lauantaina :) Ruffe on ruokavaras ♥

   Poista
 6. Ai niin, sydäntä ja lihoja voisikin sekoittaa... hyvä idee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Coco ei kauheesti välitä muista lihoista, mut sitkun ne on pussittanut sydämen kanssa samaan niin se sydämen verisyys tekee muustakin lihasta hirmuisen hyvää! Eli sekapussitus on hyvä juttu!!

   Poista
 7. Kiva kuulla, että Ruffe voi paremmin. Pääsi ihan sellanen helpotuksen huokaus täällä. :D
  Hyvältä näyttää teidän sapuskat, mä sain tänään uuden jääpakastinkaapin ja huomenna pitäs sitte vissiin mennä hakemaan taas kauhee kasa kaikkee kanansisälmystä ja muuta äklöä, jotta poitsulle riittää sapuskaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että huokaisit helpotuksesta, niin mekin tehtiin! Ruffe on tosiaan taas ihanan pirteä kollinpoikanen ♥ Onneks kaikki tommonen ällö on penalle sitä parasta ruokaa :----) Meitäkin välillä kuvottaa pilkkoa kaikkea mutta sitten tulee hymy huulille kun kisut nauttii ruuasta täysin tassuin <3

   Poista
 8. Hauska kuulla että Rufus on pirteä ja ruokahaluinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä oltiinkin jo odoteltu, onneki näin kävi <3 Tiedä olisiko Rufus enään täällä jos se sama masentuneisuus olisi jatkunut :(

   Poista
 9. Oi että, ihania kissoja! Todella ilmeikkäitä kuvia olet onnistunut nappaamaan <3 Tämä blogi onkin minulle ihan uusi tuttavuus, ja liityin lukijaksi. Meilläkin harjoitettiin jossain vaiheessa raakaruokintaa, mutta kun sen kelpaaminen oli niin kausittaista, niin se sitten väheni.. mahtavaa jos teillä kelpaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten kiva kommentti ja tervetuloa lukijaksi! Täytyykin käydä tutkailemassa sun blogia myös :) Meillä Ruffe ei suostunut syömään raakaa ennenkuin Coco tuli taloon. Silloin Coco opetti raa'an syömisen Ruffelle. Coco nimittäin söi kasvattajan luona puoliksi raakaa ja puoliksi raksua :----) Meillä näiden mahojen vuoksi ei voi edes teollista syödä joten meidän oli aikalailla pakko siirtyä raakaan, maistui se taikka ei :D

   Poista
 10. Loistavia uutisia, kovempi kakka on asiallinen juttu ;D

  Mulle tuli iso omantunnon pistos, kun en oikein jaksa paneutua noihin lisäraivntojuttuhin joten meillä mennään puoliksi raalla. Silloin riittää multicat silloin, tällöin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovalla kakalla ollaan onneksi menty tähänkin asti! Alettiin vaihtaa ruokaa kokonaan raa'an puolelle joten toivottavasti maha ei siitä kärsi, mutta jos niin tapahtuu ei kun vaan lisää canicur prota tai jotakin muuta vastaavaa lääkettä masulle ettei ehdi mennä pahaksi!

   En mäkään osaisi noita juttuja ilman pikkupetojen Piiviä enkä Facebookin kissojen luonnonmuikanen ruokinta -ryhmää. Oon mäkin aika ulapalla välillä :D Puoli raaka on ihan hyvä juttu!

   Poista