tiistai 14. lokakuuta 2014

Rahareikä Rufus

Kerroin tammikuussa Rufuksen yskästä joka loppui antibiootin ja kortisonin vaikutuksella. Rufus aloitti yskimisen uudestaan joskus kesällä, mutta ei ajateltu sen olevan mitään vakavaa. Yskiminen kuitenkin vain jatkui ja jatkui. Yskintää alkoi tulla viikottain sen jälkee päivittäin ja nyt tällä viikolla yskää tuli monta kertaa päivässä. Soitin viime viikolla eläinlääkärille asiasta ja varattiin aika lääkäriin täksi päiväksi. Lääkäriaika meille oli varattu yhdeksi.

Rufus hei etsä sen kopan päällä voi matkustaa lääkäriin..
No löytyihän se oikea paikka :--)

Lääkäriin saavuttua lääkäri kuunteli Rufuksen keuhkot, pientä vinkumista kuului henkitorvesta ulos hengittäessä. Mitattiin Ruffelta myös kuume josta Rufus ei yllättäen tykännyt ollenkaan. Kuului taas semmoista mourua, että vähän alkoi pelottaa mitä Rufus keksii seuraavaksi. Onneksi kuumetta ei ollut ja tutkimukset saivat jatkua. Sydän äänet oli Rufuksella normaalit.

Rufus eilen malliposeili meille oikein nätisti ja oikeanpuoleinen onkin isin ja äidin yksi lemppari kuva
Ihana pikku nöpönenä ♥

Lääkärissä Rufukselta otettiin tietysti taas röntgenkuvat, jotta nähdään onko keuhkoissa jotakin poikkeavaa. Röntgenkuvista näkyi selvästi, että keuhkoista löytyi donitsikuvioita, mitkä viittaavat kissalla tavallisesti astmaan. Harmi, että nämä donitsit eivät ole syötäviä muuten söisin ne pois ja Rufus olisi taas nopsasti terve!

''Vihdoin päästiin kotiin, arvatkaas kuinka kauan lääkärissä oikeen meni..''

Röntgenin jälkeen päästiin verikokeiden ottoon ja sepäs olikin hoitajien ja lääkärin lemppari puuhaa. Lääkäri ja hoitaja eivät saaneet Ruffea ollenkaan aloilleen siispä Ruffe piti rauhoittaa. Meille sanottiin, että voidaan käydä tässä odotellessa jossain kun Ruffen kanssa menee se puolisen tuntia. Tulimme takaisin lääkärille ja kysäisimme mitä Ruffelle kuuluu ja Ruffelle ei ollut tapahtunut lääkkeestä mitään. Lääkäri sanoi meille, että menee vielä se puolisen tuntia kun antavat vielä toisen pistoksen rauhottavaa. Aika kului ja hoitaja saapui paikalle ja kuin ihmeen kaupalla Ruffe ei ollut suostunut vieläkään rauhoittumaan, joten vieläkin pitää antaa piikkiä pyllyyn ja odotella.. Me sitten odoteltiin ja odoteltiin, kunnes vihdoin ja viimein Ruffelta oli saatu otettua verikokeet! Lääkäri pyysi meidät vähän ajan päästä juttelemaan siitä mitä oli saatu selville.

''Neljä tuntia!! Siis aatelkaa nyt sielä jouduin oleen kidutettavana niinkin kauan ja en ollu saanu ruokaakaan koko yönä!!''

Ruffe sai kolmen viikon pituisen antibioottikuurin hengitystie infektioiden poissulkemiseksi joka aloitetaan tänään illalla. Tilattiin samaan laskuun Ruffelle myös semmoinen kissojen inhalaattori astmamaski. Siitä Rufus hengittelee kortisonia, jotta olo paranisi ja hengitys muuttuisi normaaliksi. Toivottavasti maski saataisiin nopeasti perille, että voitaisiin aloittaa kortisonilääkitys nopeasti, nyt Rufus saa vain niitä antibiootteja alkuun. Muuten Ruffe on ollut ihan oma itsensä syönyt ja juonut hyvin. Mietityttää vain mitä käy mahalle antibiottien syöttämisen ohella, mutta toivotaan nyt ettei ala oireilemaan. Siinähän oltaisiin ripulirallia kolme viikkoa, jes!

Hoitajan mielestä Ruffe oli niin badass että ansaitsi katu-uskottavat tarrat jalkoihin ♥

12 kommenttia :

 1. Voih! Aivan liian pitkä aika kidutettavaksi! Vaikkakin TODELLA olet cool noilla tarroilla. Tsemppiä, toivotaan ripulitonta kuuria. Voikohan kissoillekin antaa jotain... maitohappobakteerien tapaisia? Aptus Attapectin on hyvää ripulinkarkoituslääkettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö, meinasi aivan järki mennä kun koko ajan oli piikkiä pyllyssä, annoin hoitajien kuulla kyllä kunniansa ja huusin niin lujaa että toisiin huoneisiinkin kuului!! - Ruffe

   Pitää käydä kattelemassa apteekissa jos maha menee löysäksi just jotain noita maitohappobakteereita, ajattelin niitä jotain tabletteja, kun se jauho onniin pahanmakuista noiden kissojen mielestä :--)

   Poista
 2. Voi Rufus! Neljä tuntia ja tyhjällä vatsalla! Ja laittoivat ihmeen "kipsit" sun jalkoihin, ei varmaan tunnu kivalta ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, Ruffella oli kuulkaas kovat paikat ja nuo ''kipsitkin'' oli sen mieletä ihan tyhmät vaikkakin tosi badassit!

   Poista
 3. Sydäntä taas riipii kuulla Ruffe-paran koettelemuksista! Miksi pitää koko ajan olla jotain kurjaa vaivaa?! :-( Olisi jo aika Rufuksen saada vain löllytellä terveenä. Rapsutuksia reippaalle ja katu-uskottavalle pojalle, ja Nupulta isot, moiskahtavat suukot! <3 Toivottavasti ab vie nyt kaikki pöpöt pois eikä tarvitsisi enää jatkotutkia enempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onhan tää vähän surulista että pieni poika alle kahden vuoden ja sillä on olut jo vaikka mitä erillaisia vaivoja :--( No jospa saisi elää tästä eteenpäin terveenä ilman mitään ongelmia, maha on nyt myös alkanut menemään vähän huonompaan että en nyt tiedä mitä senkin suhteen tekii, hmmmh.. No jospa tämä tästä :/ Ruffelle lähti suukot ja kontrollissa käydään 3viikon päästä, katsotaan mitä silloin tapahtuu :--)

   Poista
 4. Tää on varmaan pieni säästö kokonaiskonkurssissa ja jo myöhäistä, mutta se kissan astmainhalaattori maksaa 80-100e. Ihan samanlaisen pikkulapsilla käytettävän saa mistä vaan apteekista noin 20 eurolla tai huutonetistä käytettynä viidellä eurolla. Tai mäkin sellaisen käytetyn voisin antaa. Mun edellinen kissa käytti sitä menestyksekkäästi vuosia. Laitteen nimi siis on babyhaler. Ja se kissan astmalääkehän on oikeasti samaa kuin ihmisillä käytetään, joten siks se toimii myös siinä babyhalerissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Pauliina!
   Kivakun infosit mulle näistä jutuista ja mukavaa kun oot itekkin semmosta meille lahjottamassa! Mutta ostettiin se kissojen maski jo sieltä lääkäriltä, kun meillä on vakuutus käytössä niin vakuutus sen kattasi joten sinällään saatiin se 20eurolla :--) Vähän jännittää mitä Ruffe sanoo maskista kun se saapuu kotiin asti!

   Poista
 5. Voi hitsi miten kauan teillä meni lääkärissä! Olisikohan Rufus kuitenkin rauhoittunut paremmin, jos se olisi saanut äiskän/iskän kanssa rauhassa rauhoittua? (olipahan lause :D) Pakko sanoa, että nyt TODELLAKIN arvostan Rosan letkeyttä, huuto on valtava, mutta verikokeet on aina saatu niin, että minä vaan pidän kissaa ja lääkäri nappaa veret. Hah, mutta kuumeen mittaaminen, siinä tulee hammasta ja kynttä ja kissan päällä pitää suurin piirtein istua ja Röllikin tulee puolustamaan vauvaansa, joten saa varoa kahden kissan hampaita. :D
  Toivottavasti Rufuksen maha kestää lääkkeet (meillä Rosa on ihme kyllä kestänyt kaikki mahdolliset antibiootit) ja vielä hyväksyisi sen maskinkin. :)
  Muuten, Rufuksen silmät näyttää näissä kuvissa juuri sen värisiltä kuin Rosalla aina tulehduksessa. :o Oikein ahdistaa katsoa, kun se on niin ärsyttävä vaiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä mekin mietittiin että olisikohan meidän pitänyt olla mukana rauhotustoiminnassa, mutta kylläse siitä sitten onneksi rauhoittui puolentoista tunnin jälkeen.. Heh :--D Joo Ruffekin oli ennen ihan kiva tyyppi, mutta nykyään sei enää tykkää yhtään lääkäreistä. Aina alkaa tressailemaan ihan hirveesti ja haluais vaan äkkiä pois. Onneks teillä menee veren ottamiset sentään paremmin kuin meillä, täällä päässä se on aika taistelua. Joskus avokki oli Ruffen kanssa lääkärissä ja silloinkin verenottaminen oli ollut aika taistelua, Rufus oli kääritty kokonaan pyyhkeeseen niin että vain tassu näkyi eikä meinannut silloinkaan onnistua.. Kuumeen mittaus meni onneksi meillä helpommin kun sain pidettyä Ruffesta kunnolla kiinni. Maha on ainakin nyt ollut ihan ok ja kokeiltiin jo totuttelua tuohon maskiin ja ei se sitä kauheasti ahdistanut, illemmalla annetaan sitten sitä lääkettä. Ruffen hengitys on jo tosi raskas että oikein ahdistaa, tahtoisi antaa jo nyt mutta nuo osat on vielä vähän märärt kun maski piti pestä ensin.
   Missä kuvissa näyttää tulehtuneilta? Ei mun mielestä missään. :0 Ei sillä ainakaan mitään tulehdusta ole, noissa matolla otetuissa kuvissa oli silmä vähän vuotanut lääkäristä lähdettyä kun oli tressannut niin paljon. Nyt silmä ei enää vuoda :--) Mutta ylemmissä kuvissa ei pitäisi olla mitään, ellei sitten salama tehnyt jotakin silmille. :-D

   Poista
  2. Meilläkin toinen kissa on kääritty kokonaan pyyhkeeseen, laitettu kissojen kuonokoppa, kaksi ihmistä piti kiinni ja yksi otti verta. :D Ja siltikään ei meinannut onnistua koko touhu, onneksi ei sen kanssa tarvitsekaan lääkärissä rampata.
   Niin siis en uskokaan, että Ruffen silmät on tulehtuneet, ne vaan noissa kuvissa on sen väriset, kuin meillä aina Rosalla tulehtuessaan. Rufuksella on vaan niin eri väriset silmät ja tietysti valotuskin voi olla. :) Ja ekassa kissakuvassa ne on kuitenkin ihan kirkkaat.

   Poista
  3. haha, kissojen kanssa aina niin mukavaa käydä lääkärissä! ;-D

   Poista