maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kysymyksien vastaukset

Jos olisit itse kissa, minkälainen olisit (rotu, väri, luonne)?
Olisin ihan varmasti Ragdoll, joka tykkää vaan löhötä ja syödä. Välillä saisin rallikohtauksia ja ulisisin ihan oudoilla äänillä. Omistajat sanoisivat minua hömelöksi, koska sitähän minä olen; Ruokaa rakastava laiska hömelö. Väriltäni olisin ruskea mitted värivirheellä ja löllöllä masulla, en siis mikään näyttelyvalio!

TOP5 kissarodut? 
Tää on oikeesti ihan sairaan vaikee kysymys, koska mulla on päässä joka viikko uusi kissarotu. Mä en oo vielä ihan hirveesti ehtinyt tutustua erillaisiin rotuihin, jos näitä blogituttuja ei lasketa. Tahtoisin ainakin American curlin, ehkä jopa seuraavaksi kissaksi. Tykkään myös Exoticeista, Selkirk rexeistä ja Siperiankissoista.

Jos ragdollia ei olisi, mikä toinen rotu olisi vienyt sydämesi?
Varmaankin American curlit, vaikka ne onkin ihan erimaata laiskojen räggärien kanssa. Eipä tähän oikein osaa vastata, kun olen pienestä pitäen tiennyt, että haluan Ragdollin ja Ragdollin myös otin.. Ikinä en ole tosissaan vielä etsinyt kunnolla muista roduista tietoa, koska kolmas kissa ei ole vielä ajankohtainen.

Tahtoisin käydä varastamassa itsellen ihanan Orbullan ♥
Minkä rotuista kissaa et ottaisi missään nimessä ja miksi?
En ottaisi ikinä mitään hybridirotua, koska niiden astuttaminen on ihan kamalaa rääkkiä. Asiasta voi lukea lisää jos joltain on joskus mennyt tämä Kissankujeita postaus ohi KLIK! Silti haaveissa on aikoinaan ollut Bengali. 

Mikä villeistä kissaeläimistä on suosikkisi?
Lumileopardi, ne on niin söpöjä valkoisine turkkeineen ja pinkkeine nenineen ♥

Montako kissaa voisit enimmillään kuvitella omistavasi?
Kerrostaloon ottaisin mielelläni kolme ja johonkin isompaan omakotitaloon/rivariin neljä! Tänään viimeksi juuri kinusin omaa tyttökissaa, heh..

Jos et saisi ottaa kissaa, niin minkä lemmikin ottaisit? Entä mitä lemmikkiä et ikinä ottaisi?
Ottaisin koiran joka olisi rodultaan Shiba inu. Mulla on pienestä asti ollut semmonen, että kissaksi haluan Ragdollin ja koiraksi Shiban (ikuinen hopeanuolifali, hyvä syy ottaa koira..) ne on niin suloisia, mutta aika vaativia. Ei koiraa kuitenkaan meille tule vielä vuosiin, mutta haaveilla saa.

En tahtoisi ikinä rottaa tai etanaa tai mitä näitä kaikkia ällö hyönteisiäkin ihmisillä oikein on.. Ei mun makuun.

Menevätkö molemmat pojat lötköiksi nostettaessa?
Rufus on varsinainen lötköpötkö, mutta Coco ei lötköönny ei sitten millään. En tiedä mistä johtuu..
 
  
Mikä on teillä kissojen lempiherkku?
Cocolla ehdottomasti possun sydän, ei ole mitään parempaa ei sitten mitään. Rufuksen lempiherkku olisi sitten taas Feine porta 21 kanapurkit. Mua vähän vieläkin harmittaa ettei Ruffe saa syödä kanaa se niin rakastaa kanaa. :(

Mikä on kissojenne ehdoton inhokki ruoka?
Kumpikaan ei aikoinaan koskenutkaan Feline porta 21 tonnikalapurkkeihin. Coco ei myöskään tykkää jauhelihasta eikä mush barf lihapullista. Ruffelle yleensä maittaa kaikki. 

Rufuksen ja Cocon erikoisimmat mieliteot, esim. oliivit, homejuusto tms?
Noiden mahojen takia ei ole oikein ehtinyt kokeilemaan mitään tuommoisia ihmisten ruokia, mutta jos nypin Cocosta karvaa ja laitan sen herran nenän eteen, niin ei mene kauaakaan kun Coco on syönyt omat karvansa... Nälkäinen? Molemmat yrittävät kyllä myös syödä sipsejä ja poppareita!
 
Jos Coco ja Ruffe olisivat ihmisiä, niin minkä makuisen jäätelöpallon ne ostaisivat kioskilta kuumana kesäpäivänä?
Ruffe ottaisi miehen mukaan lakritsipallon, mutta mun mielestä sille voisi maistua suklaa eli laitetaan kumpaakin. Coco taas tykkäisi mansikasta. Kummatkin valitsisi laktoosittomat versiot.

Onko suosituksia vesikupin suhteen kissoille jotka läikyttää ja tykkää jyrätä vesikuppia pitkin kämppää? 
Meillä on tuommoinen kuppi josta ei pitäisi läikkyä, mutta kyllä jotkut kissat on tarpeeksi fiksuja ärsyttäviä läikyttämään semmoisesta silti vettä pitkin poikin kuten Lenni.. Kannattaa kyllä kokeilla, niitä löytyy halvalla ainakin Biltemasta, kun Mustissa ja mirrissä ei ainakaan enään myydä.

Miten saisi kissan karvan kiiltämään paremmin, kun omalla se aina silloin tällöin kiiltää ja välillä sitten ei?
Antaisin kisulle lisäravinteena sinkkiä sitä kun ei käsittääkseni voi syöttää liikaa. Sä voisit myös kokeilla, Ruffen turkista päätellen on ainakin meillä auttanut!

En vaan voi ymärtää tota turkkia
Olisitko valmis ajamaan kissojen turkit huvimielessä?
En varmaan, olisi ihan kauhean rumat kissat :'D Pyllykarvoja voisin kyllä ajaa useammin!

Minkä kissanhiekan olet todennut parhaimmaksi? 
Extreme Classic baby powder -kissanhiekka on parhainta mun mielestä. Ei olla muita ikinä edes kokeiltu, koska parasta!

Millaista hiekkalaatikkoa suosittelisit, jotta hajut ja hiekat pysyisi siellä sisällä?
Meidän hiekkistarinan voi lukea täältä klik! Meidän hiekka pitää tosi hyvin hajuja eikä kavereille ikinä tule semmoista ''Täällä selkeesti asuu kissoja'' -hajua nenään, kun astuu ovesta sisään meille. Laatikkoa kannattaa pestä kuukauden välein ja vaihtaa hiekat kokonaan uuteen. Kerran annettiin olla vähän pidempään vaihtamatta ja pesemättä ja kyllä niitä hajuja silloin tuli, yöks! Onneks ei enään. Meillä valitettavasti tota hiekkaa kulkeutuu aina varvaskarvoissa muualle asuntoon, mutta se on tottumus kysymys ;D

Millaisina hetkinä kissojen omistaminen on kaikkein ihaninta?
No tietysti aina, mutta eniten silloin, kun jompikumpi pojista tulee kuikuilemaan viereen ja kellahtaa kerjäämään rapsuja. Hellyyttävää on myös kainaloon tulo ilman pakottamista.. Ihania ovat aina ♥

Kynsiikö teillä kissat koskaan sohvaa tms? 
Coco kynsii enemmän, mutta kyllä Ruffekin välillä. Yleensä kynsiminen alkaa silloin, kun ollaan menossa nukkumaan ja Coco tahtoo huomiota. Onneksi meidän sohvassa on tosi hyvä kangas, joka ei mene rikki eikä näytä kynsityltä!

Onko teillä joitain kissoja koskevia sääntöjä tai kieltoja?
Kissat eivät saa olla keittiön pöydällä eikä tasoilla, eivät saa purra johtoja, eikä kynsiä sohvaa, toisen lautaselle menokin on kielletty, mutta muuten elävät ihan vapaasti (eivätkä tottele)..

Paljonko pojat painavat?
Just käytiin tällä viikolla vaa'alla ja se näytti tosi kivoja lukemia. Rufus painaa 5,8kg ja Coco 6,6kg. Cocon paino on pysynyt samoissa mitoissa jo pitkään ja Ruffe lihonut 400grammaa. Hyvä Ruffe!!

Miksi just Ruffe ja Coco on omasta pentueestaan valittu?
Mä vaan halusin kisun heti, kun tiesin että olen muuttamassa pois kotoa. Muistan, että kävin varmaan jokaisen kasvattajan läpi ja kysyin onko pentuja ja yhdellä oli kaksi ruskeaa colorpoint poikaa vapaana. Mulla oli kriteerinä joko Ruskea colorpoint tai mitted. Mentiin sitten katsomaan niitä ja tämä pikku Ruffe oli meitä heti vastassa, kun muut vaan möllötti ja nukkui piilossa. Ruffe oli hirmuisen rasavilli ja ihana poika johon ihastuttiin kyllä heti. Ruffe oli pojista se pienempi ja tosi siro. Istui se tosi nopeasti omatoimisesti avokin sylissä ja tehtiin päätös, että tämän me otamme. Mies sai valita, mulle se oli vähän vaikeaa..

Cocon kanssa taas oltiin katsomassa koskenkorvassa pentuja, jotka olivat ihan kaameissa olosuhteissa, mutta niin söpöjä. Olisimme tahtoneet ottaa sieltä pennun, mutta koska kissoilla oli jokaisella silmätulehdus ja ripulit päällä lähdettiin suosiolla pois. Lähetin sitten illalla epätoivoisena Ruffen kasvattajalle viestin ja kysyin olisiko sillä ruskeaa mittediä piirrolla ja sillähän oli! Taisin vähän pomppia riemusta sillä hetkellä. Mentiin heti seuraavana viikkona katsomaan söpöjä ja tehtiin päätös. Ihana pikkuinen Coco oli myös pentueen leikkisin poika ja iso, muttei kuitenkaan sinistä veljeään isompi. Rakastuttiin vähän siihen siniseenkin, mutta Cocosta tehtiin varaus. On noi ruskeat mittedit vaan niin nättejä ♥

Cocopops ja velipoika Morrison ♥
Onko kissafaneutesi koskaan mennyt överiksi? Miten?
Ei minusta, mutta avokin mielestä kyllä.. Tuolla se huutelee nyt, että: Sun kengissä on kissoja, sun vaatteissa on kissoja, sun laukussa on kissoja sulla on joka paikassa kissoja.. Heh :') Toivottavasti en ole ainoa!


Onko Ruffe ensimmäinen kissasi?
Kyllä on ensimmäinen kissa ja ensimmäinen lemmikki.

Mitä Ruffe tekee ekana ulkona kun pääsee valjastelemaan?
Päättää suunnan minne mennä, joskus se jää lähi puskaan pöllöilemään ja joskus se viilettää reippaasti reissuun. Yleensä annan Rufuksen valita itse reitin niin on mukavampaa mennä ulkona. Välillä joutuu kyllä nykimään..

Kuinka selviät kahden kissan kanssa yhtäaikaisesti? 
Nää on niin rauhallisia tyyppejä, että oikein hyvin. Voisin ottaa vielä kolmannenkin tänne eikä haittaisi yhtään. Joskus tarvitsee kyllä kärsivällisyyttä ja paljon!

Voisitteko ajatella koskaan haaveilevanne omasta kasvatustoiminnasta? 
Voisin, mutta tuskin ryhdyn.. Tahtoisin kyllä oman sijoituskisun jonka pennut saisin hoivata suurella määrällä rakkautta

Miten sait juuri tuossa kuvassa kissat poseeraamaan noin mainiosti? (Banneri)
Se oli ihan täyttä tuuria, lykkäsin kissat vierekkäin ja lintu lenti ohitse. Ruffe ei sitä tainnut nähdä, mutta Coco olisi voinut hypätä sen perään kuin villikissa konsanaan!

Tästä se pää sitten vaan nousi ja nousi!
Millä konsteilla viilennät pitkäkarvaisia kissoja helteillä?
Olen laittanut märän pyyhkeen kissan ympärille ja valjaat siihen päälle. Nyt onneksi on jo viileämpää! 

Mikä on ilkein/kauhein asia mitä kissasi on tehnyt?
Ruffe on naarmuttanut meidän keittiön pöydän, se aina spurttaa siihen vauhdilla ja jarruttaa kynsillä. Meidän ihana koivupöytä nyyh.

Mitä lempinimiä Ruffe ja Coco voisivat antaa teille ihmisille?
Mä olisin varmaan Ärsyttävä-Äiti ja mies ois sitten Ihana-Isi.

Mikä on teidän ihmisten ärsyttävin tapa?
Uskoisin, että kumpaakin ärsyttää suunnattomasti se, että annamme niille salmopettia ja tietysti myös imurointi Cocon mielestä. Lääkkeiden antaminenkaan tuskin on poikien mielestä mitään lemppariherkkua. Poikia myös harmittaa isin työssä käyminen.

Coco mikä on varvaskarvojesi salaisuus?
Varmaan sinkki ja salmopet, mut sinkistä tulee pahaolo jos antaa tyhjään mahaan ja salmopet on tosi pahaa. Kyllä ne sullakin vielä kasvaa Orbit!

Osaatteko te uida ja mikä on kivoin paikka maailmassa? 
Osaavat uida, Ruffe näytti pari kesää sitten taidonnäytteen uimisesta tippumalla laiturilta järveen. Cocoa olen järvessä myös viilentänyt, mutta se pinkaisi niin lujaa rantaan ettei päästy uimiseen asti. Kivoin paikka on ehdottomasti mökillä olo Varkaudessa!

Coco ei arvostanut

22 kommenttia :

 1. No onpa hyvät vastaukset! Kiva kuulla niin monesta asiasta, mitä ei ole tullut aiemmin ilmi/muista. Ai ettei Coco tykännyt uinti harjoituksista :D Kolmas kissa olisi täälläkin haaveena.. - Emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit vastauksista :3 Ei se kyllä tykännyt,päästään mökille taas kuun lopussa jos on kuuma kokeillaan uintia jälleen ;D Kolmas kisukisukisuu <3

   Poista
 2. Ai joku on pudonnut laiturilta järveen :D Kissat on niin hyviä kiipeilijöitä, eivätkä yhtään kömpelyksiä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo.. Meillä oli silloin vesi niin korkealla ihan laiturin tasossa ettei Ruffe tainnut edes tajuta että laituri ei jatkunutkaan oikealle. Niin siinä vaan kävi että kissa tippui järveen ja mies hyppäsi perään pelastamaan reppanaa <3 :'D

   Poista
 3. Kiitos, olipas ihania juttuja teistä.

  VastaaPoista
 4. Siinäpä onkin sylin täydeltä kissaa toisessa ja kolmannessa kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää meidän kisut näyttää aina niin isoilta mun sylissä kun oon ite niin pieni tappi :'D Ihanat karvamöykyt ♥

   Poista
 5. Näitä oli kiva lukea, oppi uusia juttuja teistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä oli kyllä tosi kiva tehdä kun sai vastata kivoihin kysymyksiin! :3

   Poista
 6. Hihi, mie oon aina luullu, että Ruffe ja Coco on eri kasvattajilta! :D Oli tosi kivat kysymykset ja vastaukset! :) Miunki lemppari villeistä kisuista on lumileopardi, ne on niin kauniita! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai mä joskus alussa oon maininnut että ovat samalta kasvattajalta, mutta silloin lukijoita ei ollut hirveästi! Rufus oli vaan sijoituskissan pentu eli haettiin se eripaikasta! Lumileopardit on kyllä niiin ihania :3 Viime vuonna korkeasaaressa oli lumileopardin pentuja ja onneksi ne pomppi pihalla kun käytiin niitä katsomassa ♥♥ Ihania olivat!!

   Poista
 7. Kivaa lukea näitä vastauksia, kysymyspostaukset on hauskoja :D Ihanan kesäinen fiilis tuossa Cocon uitto kuvassa (vaikkei pojalla niin kivaa ollutkaan)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit! Tätä oli kiva tehdä :D Hehee, Coco varmaan toivoo ettei reilu viikon päästä joudu taas uimaan ;D

   Poista
 8. Itse olen ymmärtänyt (nyt en mene mitään faktaksi väittämään, kun lähteitä en muista), että monella Ragdollilla vetelyys syliin ottaessa johtuu geenivirheestä. Pienet kissanpennuthan menevät veteliksi, kun emo tarttuu niitä niskasta. Taipumus kuitenkin häviää iän myötä, mutta kaikilla Ragdolleilla näin ei käy, vaan taipumus säilyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole koskaan tuommoista kuullutkaan! Coco on tosin hyvin säikky eikä luota samalla tavalla kuin Ruffe joten luulisin johtuvan siitä. Ennen se selälteen ollessa sylissä kääntyi aina vatsalleen heti mutta nykyään se pysyy selälteenkin jonkun aikaa vaikka ei aivan löysänä :D

   Poista
 9. Hih hih! :-D Nauroin näille vastauksille - olisit tosi symppis kissa! Ja Ruffen ja Cocon laktoosittomien jäätelöpallojen kohdalla nauroin ääneen. Ruffelle kaksi palloa - se on miehekästä se, ja Coco on ehdottomasti mansikkapoika. ♥ Mullakin on tuo crazy cat lady -juttu omasta mielestä hallinnassa, mutta jos mieheltä kysytään, niin vastaus on jotain muuta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana että vastaukset huvitti <3 Se on aina mukavaa kuultavaa! Näin juuri pari päivää sitten lapsella ihanan värikkäät kissaleggarit ja olin vähän surullinen ettei aikuisille tehdä semmoisia :(( :D Mies ei taaskaan ymmärtänyt..

   Poista
  2. Ihan on epäreilua, ettei tehdä kissaleggingsejä aikuisille. :-( Mä onneksi löysin yhdet aika ihanat panda-aiheiset... Vilkkuvat uuden postauksen kuvissa. Vähän niille mies taas pyöräytti silmiään, mutta eipähän olleet kissateemaiset, joten turha syytellä crazycatladyilystä! :-D

   Poista
  3. Heh, kai niitä löytyisi jostain internetin syövereistä ;D Oli kyllä tosi söpöt pinkitpandapöksyt! Onneks miehistä ei tarvii välittää, niitähän tässä on vaikea ymmärtää kun eivät ymmärrä meidän tyttöjen vaatevalintoja :"D

   Poista