perjantai 17. tammikuuta 2014

Hiekkalaatikko

Missä taika tapahtuu? No vessassahan se!
 

Silloin kun olimme hankkimassa Rufusta piti tietysti myös hankkia paljon tarvikkeita. Yksi tarvikkeista oli tietysti hiekkalaatikko. Minulla oli jo aikojen alusta visio, että haluan kissalleni Booda Cleanstep -kissanvessan jossa onne söpöt rappuset. Igluvessa oli niin kivan näköinen, että se oli pakko saada ja arvostelutkin puhuivat puolestaan. Vessa oli oikein kiva, mutta olihan siinäkin yksi miinus. Toisesta nurkasta tippui hiekkaa pohjan ja katon välistä. Eipäse niin kamalasti haitannut, kun se oli seinäpuoleinen nurkka, mutta silti hiukan harmillista. En sitten tiedä oliko juuri meidän vessassa jokin virhe vai mikä, mutta voin silti suositella tätä vessaa muillekkin. Enimmät hiekat meni mukavasti rappusille vaikka kyllähän sitä välillä muualle asuntoonkin joutui, kun Rufus päättää vetää vauhdiksi tarpeiden jälkeen. Ropina kuului pitkin lattioita ja eikun kissa kiinni ja jalkapesulle.


Enää on alle kuukausi Cocopopsin tuloon niin ajateltiin ostaa uusi isompi veski Mustista ja Mirristä. Valittiin vessaksi Moderna Mega Comfy -kissanvessa, kun se oli -50% alennuksessa. Vessa on toiminut oikein hyvin ainakin näin parina päivänä ja Rufus oppi käyttämään heiluriovea nopeasti herkkujen avustuksella. Ajateltiin pitää heiluriovi kiinni vessassa, kun Rufus tykkää välillä haista voimakkaasti ja ovi pitää hajut sisällään. Toivottavasti pentukin hoksaa miten vessa toimii. 


Uudessa vessassa oli mukavana yllätyksenä katossa oleva pieni tavaran säilytystila. Mukana tuli aluspussit hiekan alle ja uusi pieni hiekkalapio.Hiekkana ollaan käytetty Extreme Classic Baby Powder -mikrohiekkaa ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Hiekka on mukavan hintaista 20e/15kg, ei ollenkaan liian kallista. Kuukaudessa menee varmaankin vain tuo yksi pussi, koska vanhan vessan kanssa meni 15kilon pussi, joka kesti noin 1,5 kuukautta.Vaihdetaan hiekka aina kokonaan uusiksi kuukauden välein ja pestään veski kunnolla puhtaaksi. Pesuja ei varmaankaan tarvitse noiden aluspussien takia niin kovasti tehdä enään, kun ne suojaavat lialta aika hyvin. Tai ainakin näin kuvittelisi? Tulevaisuudessa, kun rikastutaan vähän enemmän aiotaan vaihtaa hiekka EverCleaniin, kaikki ovat sanoneet/kehuneet, että EverClean on parasta kissanhiekkaa eikä sitä kulje tassujen mukana muualle asuntoon. Omasta mielestäni vielä vähän liian kallista 22e/10kg, kun menisi kuukaudessa rahaa tuohon reilu 40euroa. Minkälaista hiekkaa teillä käytetään?

Sitten vielä hiukan söpöstelyä.

 Tänne se kanaherkku

pui pui

9 kommenttia :

 1. Erikoinen toi eka hiekkalaatikko :) Meillä käytetään vähän sitä sun tätä hiekkaa mutta yleensä ollaan käytetty hajutonta kristallihiekkaa. Meilläki on luukullinen hiekkalaatikko mutta taavetti ei siitä ainakaan pennunpana tykännyt sillä häntä jäi aiba väliin :D Emme ole sitä vieläkään käyttäneet (sitä luukkua) koska vili ei oikein sovi menemään laatikkon luukun kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Jonas!
   Igluvessa sai kyllä paljon huomiota ainkun joku tuli kylään! :D Rufus onneksi oppi hyvin ja on sen verran isolaatikko, että sinne mahtuu menemään luukunkin kanssa. Voi kyllä olla, että luukku pitää ottaa pois kunhan pikku pentu pääsee kotosalle. Onse varmaan Rufuksellekkin sitten kivempi kun ei tarvitse miettiä mikä on vessaan pääsyn esteenä!

   Poista
 2. Moi! Nää wessajutut on aina kivoja. Vaihtoehtoja ja niistä mielipiteitä on pilvin pimein. Iglu-wc on nättiMe ollaan kokeiltu vähän sitä sun tätä, kun meidän kissat on niin isoja että mikääään osto-wc ei ole niille riittävän iso. Ollaan kokeiltu kans monet monet hiekat läpi ja nyt ollaan pitkän totuttelun ja välivaiheen jälkeen siirrytty ..... puupellettiin! Ajattelinkin postailla siitä täs joku päivä ;)
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
 3. Moikka Helena.ja Blackie!
  Vessajutut on kyllä tarpeellisia, muakin paljon auttanut muiden blogien tutkiminen ennenkuin Ruffea oli! Teillä on kyllä tosi suuret mirrit! Toivottavasti meidän Cocosta tulee myös hurrjan iso vaikka eise Maine cooneille ikinä vedä vertoja! Rufus on hiukan pieni räggäriksi tai ehkä vain kuvittelen. Odotan innolla puupelletti postausta! En oikein ikinä oo niihin perehtynyt, mutta eiköhän postauksesi hiukan valaista! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana Rufus, pui pui!

  Nuo portaalliset kissanvessat ovat kyllä hauskan näköisiä :D Minullakin on poltellut ostaa sellainen..

  VastaaPoista
 5. Moikkelis Ruudolf!
  Joo portaalliset pitää hyvin enimmät hiekat poissa lattioilta, mutta tuo iglu olisi ollut liian pieni kahdelle kissalle eikä vessaan mahtuisi kahta samanlaista.. Meillä nyt tuo uusi veski on laitettu toisinpäin kuin tuossa kuvassa ja mattojen paikat vaihdettu, että heikat kertyvät matoille ja pysyisivät vessan puolella!

  VastaaPoista
 6. Piti tulla heti kurkkaamaan, millainen se sun antituhloaisraggari on - ja kerrassaan valloittava! :) Terveisiä Rufukselle! Meillä oli ennen tuollainen igluveski, mutta se kävi liian pieneksi. Hiekkana on nykyisin Ever Cleania, ja sitä on minunkin pakko hehkuttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan Sandra! Kaikki kissojen ystävät ovat tietysti tervetulleita ja varsinkin ragdollien! Rufus lähettää terkkuja takaisin sievälle tyttö räggäri nupulle! Pojista Rufus ei niinkään välitä ;D Igluvessan kanssa oli kivaa niin kauan kun sitä vain kesti, oli pakko ostaa uusi vessa uuden tulokkaan tähden. :) Pakko kyllä myös ottaa EverClean käyttöön jossain vaiheessa sen lupaan!

   Poista
  2. Kiitoksia! :) Ja oi, Nuppu kyllä punastuu, kun kerron Rufuksen terkut ja näytän, miten komeasta poitsusta on kyse.

   Poista