lauantai 8. marraskuuta 2014

Kokeilussa lampaantalja

Espoossa ollessani kävin äitini kanssa Ikeassa ja sieltä lähti mukaan ihka oikea lampaantalja, josta olenkin jo haaveillut kuukaudenpäivät. Kissat suhtautuivat uuteen lemmikkiin hiukan varautuneesti tai ainakin Coco. Ruffe olikin jo ensitapaamisen aikana syömässä uutta lammasta. Ennen sohvan divaaniosalla on ollut kissoille oma viltti ja divaani onkin ollut niiden paikka, mutta nykyään sei enää kelpaakkaan. Pojat menevät nukkumaan mielummin puuhun ja lampaan pehmoisuus jää ilman rakkautta. Sinällään en ymmärrä kissoja ollenkaan, itse jos olisin katti kehräisin ja nukkuisin maailman parhaat unet ihanan lämpimän ja pehmeän taljan uumenissa. Onneksi Coco on jo alkanut vähän tykkäämään taljasta, kun sen siihen väkisin olen laittanut makaamaan ja kertonut, että lammas on ihan mukava kaveri. Coco yritti jo leipoa pari kertaa pullaakin taljalle pesun kera, käytin siis tilaisuutta hyväksi ja kuvasin tyytyväistä Cocoa.

''No okei äiti kaimä sun mieliks oon tässä taljalla''
Rufus ylväänä kuten aina ja komeat on viikset

Coco on jo niin ison ragdollinpojan alku ja karvaakin sillä olisi vaikka Ruffelle jakaa! Painoakin sille on taas kertynyt, eikä se voi johtua liiasta ruuasta. Ollaan syötetty sille hyvin vähän raksuja päivässä 40g-50g ja possun sydäntäkin on saatu yhteensä vain 80g-100g. SILTI kisu vain pulleroituu, käytettiin Cocoa tänään vaa'alla ja se näytti hurjat 7,2kg (aikaisemmin 6,8kg)! Ruffe edelleen pysyy siinä viidenkilon paikkeilla. Possun sydämmet ei tunnu enää ollenkaan Ruffelle maistuvan, mutta nirsohan hän on ollut aina. Muistinkin myös, että olisi pitänyt movember -haasteeseen ottaa viiksikuvia, mutta eiköhän näistä jotain irtoa kun katsoo tarkasti. Rufuksella on niin hienot viikset ja Cocolla taas ihana kauluri ♥

''Mitäs mä viiksillä kun mullon kauluri''
''äiti voinks mä jo mennä pois, pliis?''

26 kommenttia :

  1. Komeet movemberit on teillä pojat! Talja näyttää meistä lämpöiseltä ja nukuttavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rufuksella on paljon pidemmät ja paksummat ja runsaamma movemberit kuin Cocolla ainakin mielestäni! Talja on kyllä ihana, onneksi se on jo ehkä alkanut kelpaamaan kisuillekkin.. :D

      Poista
    2. Coco näyttää ihan joulupukilta! Ja hyvä idea toi movember. Terkut Bergenistä! <3

      Poista
    3. No se on kyllä joo vähän joulupukki.. Kivakun oot pistäytyny täällä mun blogin puolella, täältäkin terkkuja sinne! :---) ♥

      Poista
  2. Todellakin kelpaa viikset movemberiin ja kauluri on bonusta! Taljashommat on kyllä sellaista salatiedettä, koskaan ei voi tietää kelpaako vaiko ei :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes hyvä että kelpaa! Onhan noissa ihan ihmeellinen haju, että miksi kukaan nyt siinä tahtoisi nukkua.. ;--)

      Poista
  3. Voi miten kilttejä mussukoita, kun suostuivat poseeraamaan epäilyttävällä taljalla noin nätisti! <3 Onpa Coco jo iso ja pörheä! Mistä teidän nimimerkki muuten tulee? Se on tällä hetkellä niin kovin ajankohtainen. :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rufus oli kyllä koko ajan lähdössä karkuun mutta onneksi hemmottelin hänet herkuilla pilalle ja sitten poitsu suostui kuin suostuikin poseeraamaan kameralle! Coco on kyllä jo niin hurjan iso, ainakin kun vertaa Ruffeen huomaa ison koko eron. :D Marraskuun Muruset tulee tietenkin siitä, että itse muruset Rufus ja Cocopops ovat syntyneet marraskuussa, ei siinä sen ihmeempää juttua ole! :---) Cocolla on synttärit kuun lopussa ♥

      Poista
    2. Niinpä tietenkin! :) Olin yhtä epäskarppina kuin kamerakin... Enkä tietenkään muistanut, että Cocolla on jo yksivuotissynttärit tulossa!

      Poista
    3. Aina ei tarvitse olla skarppina! Ihan kummastuttaa miten meidän pikkunen kissanpentu muuttui noin isoksi ja kohta sillä on jo synttärit, niin se aika vaan menee nopsaa!

      Poista
  4. Meillä pojat tykkäävät taljasta. Oikeastaan ainoa paikka jossa usein nukutaan läheisesti. :D Kyllä mä luulen että teilläkin vielä ymmärretään taljan loistavat ominaisuudet. Ja jos ei, niin onpahan sitten ihmisillä kiva talja. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasi sanasi käyvät toteen ja ennen joulukuuta pojat nököttäisivät taljan päällä iloisesti yhdessä (pitäisi ottaa joulukortti kuvat taljan päällä..) Tuo talja on kyllä ihana, mukava varpaiden lämmittäjä. Hupsuttaa aina kun jompikumpi pojista yrittää pestä/syödä taljan karvoja.. Onne kisut ihania <3

      Poista
    2. Mäkin mietin joulukorttikuvausta taljan päällä, mutta on kuulemma miehen mielestä liian kliseistä. :D

      Meilläkin pestään taljaa! Oon koittanut sanoa että se lammas on jo kuollut, että pitäisi vaan omat karvansa järjestyksessä..... :D

      Kissat on <3

      Poista
    3. Yhtään ei ole klisee!!! :--D Viimevuonna me tehtiin kortti punaisten satiinilakanoiden päällä niin tänävuonna täytyy koklata tuota lampaantaljaa :--) Haha, onne niin höpsöjä kavereita, mutta antaa pestä jos haluavat :D Välillä ihmettelen kun nuo löytää jotain pölypalloja ja niitäkin pitää sitten yrittää hotkia suuhun tai ainakin Coco hotkii.. Ihme tyyppi, nälkänen...

      Poista
  5. Komeat sinisilmät <3! Ja molempien viikset on oikein esittelykelpoiset, sulla on kauniit kissulit.
    - Pipsun ja Miirun Pirjo -

    VastaaPoista
  6. Hihii, voi Coco :) Mihinkähän asti nämä ragdollit kasvaa? Kun ainakin coonit kasvaa ihan sinne 2-3 vuotiaiksi asti ja sitä painoa tulee kun luusto kasvaa. Mutta miten se menee ragdolleilla?
    Morrison painaa nyt noin 6,2 kg ja sekin tuntuu jo aika pallerolta. Morrison on taas tosi liikkuvainen, se leikkii tosi paljon Kidin kanssa ja yksin pitkin päivää. Hyppii pöydille, kirmailee puuhuun jne.. kyllä se syökin mutta jotenkin osaa annostella omat annoksensa eikä syö liikaa :D Tällä hetkellä kyllä Morrisonin ruokinnassa on haastetta, kun se pitää ruokkia vessassa yksin ja se huolestuu kun Kidiä ei näy.. Joten katotaan tippuuko paino.. Toivottavasti ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ragdollienkin pitäisi olla vasta 3vuotiaana semmosia etteivät enään kasva, onneksi Cocon maha ei ole mielestäni enään kasvanut ehkä saattaa olla jopa vähän pienentynyt mutta ehkä se vaan kasvaa muualta kuin vaan mahasta :--) Onpas Morris jo kanssa iso, Ruffen ohi mennyt mennen tullen, onneksi ei jäänyt yhtä luikuksi kuin Ruffe. Ihan hassun näköstä kun nuo ovat vierekkäin kun näyttää, että ovat ihan erirotuisia :D Cocokin leikki eilen putkeen 2tuntia itsekseen pompualla, Ruffe enemmän vain nukkuu en tiedä onko se nyt tulossa kipeäksi kun ei oo spurttaillu melkeenpä ollenkaan :( Teillä ois kans hyvä jos toinen ei pääsis pöydälle niin sit vois tiskipöydältä syyä ruuat, Ruffe oppi sen aika nopsaa ja pomppii vähän väliä pöydällä raksuja syömässä. Toivotaan nyt ettei se paino putoa Morrikselta eikä ainakaan Rufukseta!

      Poista
  7. Voi vitsit, Rufus näyttää ihan kaljulta kun ensin katsoo Cocoa. :D Meillä Rosa on noiden välimuoto, sillä on ihanan iso kauluri, mutta muualta se on sitten tuollainen lyhytkarvainen.
    Toivottavasti ne nyt alkaisi tykätä taljasta, se on niin ihanan pehmoisen näköinen. :) Meillä tuollainen varmaan vaan syötäisiin, kiitos Röllin karva- ja narupakkomielteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruffe ja Coco näyttää kyllä joo ihan erillaisilta, ja Ruffe tietty kaljulta.. Naurattaa aina kun niitä katsoo joku voisi luulla erirotuisiksi >:D Rosa on kyllä kanssa söpö, mä oon aina halunnut semmoisen ison pehmoisen karvapalloräggärin jolla on iiiso kauluri ja pitkät karvat, Cocossa on kyllä potentiaalia siihen hommaan toisinkuin Ruffessa. Kiinnostaa kauheesti kuinkahan isoksi ja karvaiseksi tuo poitsu oikein vielä kasvaa kun nytjo niin karvapalleroinen :--) Coco on paristi käynyt aina päivässä painelemassa ja makoilemassa taljalla joten edistystä on siis tapahtunut! :D

      Poista
  8. Hehheh! Hauskat kuvat ja kuvatekstit! Varmasti talja on lämmin talvipakkasella ja tunkua varmasti nukkumapaikalla on :D Meillä Taavetilla on hyllyn päällä lampaantalja ja Taavetti aina ennen nukkumaan menoa nuolee taljaa ja vähän tassuttelee sen päällä ja sitten alkaa rutisten nukkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa tassuttelua taljalla <3 Coconkin on pakko tassutella jos taljalle eksyy! Talja on kyllä ihanan lämpöinen voisin itsekkin käpertyä siihen ja ottaa päikkärit!

      Poista
  9. On niin mahdottoman suloisia poitsuja <3

    VastaaPoista
  10. :)) Joo mekin ollaan ostettu (tuotatettu siis Ikeasta) lampaantalja kissoille. Kyllä ne siittä tykkäs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa että tosi monella on lampaantalja kisuille omistettuna, onse niin pehmoinen ♥

      Poista