lauantai 13. tammikuuta 2018

Ruffe potkupuvussa

Koepalat on nyt otettu ja tuloksia odotellaa viikko tai pari eli edelleen ollaan aika tietämättömiä, mutta jotakin siinä avauksessa silti selvisi. Ensinnäkin kun Rufus avattiin oli vastassa kamala vatsaontelon rasvaisuus. Lisäksi Rufuksen haima ja maksa olivat myös rasvakerroksen peittämiä eikä ohutsuolessa ollut ollenkaan motoriikkaa. Lääkäri oli itsekkin yllättynyt Rufuksen rasvaisuudesta, koska ulkoapäin Rufus ei ole lihava ja yleensä tämmöisiä tuloksia näkyy vanhoilla ja lihavilla kissoilla. Sisäelinrasvan vuoksi koepalat otettiin myös maksasta ettei Rufusta tarvitse avata enää uudestaan.


Sitten se ohutsuoli, miksi sielä ei mikään liiku? Sen kun tietäisi, mutta voi myös johtua tuosta rasvaisuudesta ja siitä, että suolistolla ei ole tilaa. Yleensä tämmöistä on kissoilla joilla on ripuli tai kova ummetus, mutta Rufus ei ole ripulilla ja kakka tulee joka päivä eli ei johdu ainakaan niistä. Tämä voi kuitenkin aiheuttaa pahaa oloa jonka vuoksi Rufus on varmaan nirsoillut. Tietysti ne haima-arvotkin on katossa joten ei varmaan niidenkään takia ole tehnyt mieli syödä. Saatiin uusia lääkkeitä kaksi; Onsior kipulääke ja Gasprid suoliston liikkeitä lisäävä lääke. Eilen Rufus kakkasi kahdesti eli ehkä siellä on sittenkin ollut jotain ummetuksen tynkää? En tiedä.


Eilen hoitaja soitti meille ja kertoi Rufuksen haiman vajaatoiminta -kokeen tuloksissa. Tulokset sanoivat Rufuksen arvoksi 10 vaikka sen pitäisi olla 12-82. Haiman vajaatoiminta taas todetaan kun arvo on alle 8. Joskus arvo kuitenkin jää ns. harmaalle alueelle jos paasto ei ole ollut 12tuntia, mutta koska tämä TLI testi otettiin ekstemporesti oli Rufus paastonnut vain 6tuntia.

''Hyvin pieni määrä TLI-tuloksista jää subnormaalille raja-alueelle (koira 3,0-5,0 µg/l ja kissa 8,0-12,0 µg/l). Näillä eläimillä uusintatestauksen tulos on yleensä joko selvästi normaalialueella tai diagnostisella, alhaisella alueella. Ilman 12 tunnin paastoa otettu näyte voi siten joskus selittää raja-alueelle sattuneen tuloksen.'' Lähde: vetlab


Täten Rufukselle on varattuna taas uusi aika lääkärille 26.1, jotta saadaan varmuus tuosta haimanvajaatoiminnasta. Että voi olla vaikeaa? Miksi juuri Ruffelle tulee tämmöinen mysteerisairaus. Tikit käydään myös poistamassa ensi viikon lauantaina 20.1. Me ja myös lääkäri oltaisiin toivottu että Rufusta ei enää olisi tarvinnut rauhoittaa ollenkaan, mutta minkäs teet. Jouduttiin myös lopettamaan haimaentsyymi ettei se sekoita TLI tuloksia.


Kotona Rufus on voinut tosi hyvin, ostin sille vauvojen potkupuvun ja Rufus ei ole siitä moksiskaan. Lisäksi käytiin ostamassa viime viikolla sille toipilaspeti, mutta tämä ei kelvannut ilman lampaantaljaa. Rufushan tietysti haluaa vain parasta kohtelua. Ruoka maistuu (ilman ruokahalulääkettä!) ja kakka kulkee mikä on tietysti todella hyvä tässä tilanteessa. Toivottavasti saataisiin jotain selvyyttä koepaloista, mutta syöpävaaraa ei toistaiseksi ainakaan pitäisi olla. Semmoista nyt tällä kertaa. Kiitos kaikille myös ihanista tsemppiviesteistä, tykätään ♥ Eiköhän me poika saada kuntoon kunhan diagnoosi on selvillä.

12 kommenttia :

 1. Onpa taas omituisia juttuja, mutta ihanaa, että Ruffe voi olosuhteisiin nähden tosi hyvin!♥ Toivottavasti kaikkiin oireisiin löytyy selitys ja keinot, joilla pikkuinen Puffis saadaan kuntoon. Ollaan oltu Nöpöstiinan ja Juppesterin kanssa hengessä mukana ja ollaan edelleen! Ihanaa, kun Rufusta hemmotellaan uudella pedillä - ja onpa kiva, ettei bodykaan häiritse. Miten söpö kuosi - ja vain ihanin on Rufukselle kyllin hyvää! Paranemispusuja!♥♥♥

  VastaaPoista
 2. Voi Ruffe Rufus, pidetään peukkuja ja tsempataan! Tuo puku on kyllä muuten ihan supersöpö Rufuksella!

  VastaaPoista
 3. No on sulla puku! Mutta mistä sitä rasvaa on voinut tulla :o Tsemiut hyvälle naapurille! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
 4. No jo on mysteeri! Tsemppejä teille tulosten odotteluun ❤️
  Tuo potkupoku on kyllä erikoissuloinen 😀

  VastaaPoista
 5. Voi Rufus. <3 Vatsaontelorasvaa kuin vanhalla paksulla miehellä, kuinkas se noin on käynyt. Todella hankalaa, kun joudutte noin paljon ramppaamaan lääkärissä, tikkienpoisto ja vajaatoimintanäyte vielä erikseen. Niitäkö ei voi samalla kerralla mitenkään hoitaa? :(

  Pidetään peukkuja ja tassuja pystyssä koepalojen hyvien tulosta puolesta! Voitto onneksi tuokin, että syöpävaaraa ei pitäisi olla. :)

  VastaaPoista
 6. Oi miten söpö puku. Toivotaan, että kaikki tulokset on hyviä, eikä mitään isompaa vaaraa ole.
  Voi hyvin ja hyvää kevään odottelua palvelijasi kanssa.

  VastaaPoista
 7. Välillä varsin pelottavia nää teidän viestit (tuo rasva varsinkin erittäin omituista!) mutta onneksi Ruffe näyttää nyt voivan hyvin ja nauttivan uudesta viimeisimmän muodin mukaisesta vaatetuksestaan.

  VastaaPoista
 8. Onpas nyt mysteeriä kerrakseen, kaikkea sitä voi kissalle tulla. :O Hyvä kuitenkin, että syöpä saatiin jo poissuljettua! Toivottavasti pian alkaa jo vaiva selvitä, että pääsette hoitamaan sitä oikeilla keinoilla. Hienosti Ruffe esittelee söpöä lintuasuaan ^.^

  VastaaPoista
 9. Kaikenlaista sitä kissan sisältä löytyykin! Jos teidän tulosten odottelu on näin jännää täältä etänä, niin voi vaan kuvitella, minkälaiset fiilikset teillä kotona on.
  Ruffe, sä oot ihan järkyttävän söpö tuossa puvussasi!

  VastaaPoista
 10. Ompas ollut kummia löydöksiä, ja harmi ettei tikkien poistoa ja testiä saa samalla reissulla tehtyä. Onneksi Ruffe on kuitenkin ollut kotona reipas, toivottavasti vaiva nyt selviää että saatte lopulliset hoito-ohjeet ☺

  VastaaPoista
 11. Kerrassaan erikoista. :( Ja harmi, että taas rauhoitus edessä... Mutta poitsu sentään virkeä, se on tärkeää!

  VastaaPoista
 12. Voi Rufus, kylläpä sua nyt koetellaan ja sisältäkin löytyi pelkkiä arvoituksia. Onneksi vastapainoksi pehmoinen peti ja söpö lintupuku. Koeta kestää kisu! Toivotaan kovasti, että vaivoihin löytyisi jokin syy!

  VastaaPoista