keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Ruffiksen ruokakokeiluja

Saatiin noin viikko sitten paketti saksanmaalta, joka sisälsi paljon paljon ruokaa Ruffikselle. Mukana oli vähän vanhoja kuin uusiakin ruokia, mutta enimmäkseen niitä uusia. Löysin Zooplussaa tutkiessa aika hyvän ruokavaihtoehdon Hill'ssin tilalle. Minua itseänihän kauhistuttaa se tosiasia, että Rufus on joutunut syömään Hill'ssiä, koska sehän ei mitään parasta ruokaa ole ja aika kallistakin vielä, joten raksujen on pakko olla mukana ruokavaliossa. En tykkää. No mutta mitäs tässä viikon aikana on sitten tapahtunut?

''Mitäs kaikkea sä oot mulle mami tilannut?''
''Nää kaikki näyttäs olevan ihan hirveetä kuraa, miksä näin paljon tilasit kerralla?''
Ensimmäisten maisteluiden jälkeen Ruffikselle tuli ripuli. Mikä on täysin normaalia herkkävatsaiselle kissalle tietysti, mutta en luovuttanut vaan Inupektin voimalla annoin uutta ja vanhaa ruokaa molempia saman päivän aikana. Hankalaahan tässä on myös se, että Rufus on nirso eikä syö vaikka olisi nälkäkuoleman partaalla ja tämä uusi ruoka ei miellytä Rufuksen makuhermoja. Joten ruokaan on pitänyt sekoittaa aika ajoin herkkuja, että ruoka on mennyt alas. Tilasin makuja kalkkuna + peruna, kalkkuna + riisi ja kana. Ainut mikä näistä mauista maistuu edes jotenkin on kalkkuna + peruna, enkä oikein ymmärrä miten tuo kalkkuna + riisi voi sitten olla pahaa, kun perunan kanssa maistuu kuitenkin.. Kana ruoka ei maistunut näistä Ruffelle ollenkaan ja poika paastosi itseään siihen asti kunnes mun oli pakko antaa jotain mitä se syö. Eipä tuo otus muutenkaan syö Hill'ssin märkäruuastakaan kuin kastikkeet joten en tiedä mitä tässä tuleman pitää.

Tämä maku on se mistä Ruffe jopa tykkäsi vähän eli kalkkunaa perunalla

Sulassa sovussa Ruffe ja kalkkunaperunat
Ristiriitoja tuli heti, kun mami laittoi pöperöksi sen pelkän kanan
Maha nyt kuitenkin on pysynyt kunnossa, vaikka kyseessä onkin vain sensitive ruuat ja olen kyllä antanut suolistomärkää myös ettei ruokavalio nyt ihan hetkessä kokonaan muutu. Olisi kiva myös uskaltaa kokeilla jonkun muun merkin sensitive ruokia, mutta ei viitsi toisen mahaa kuormittaa kaikilla eri sapuskoilla, ettei tilanne mene huonoksi. Eilen nimittäin annoin pari palaa sydäntä Rufukselle ja heti tänään tuli hiukan löysemmät jutut tuonne veskin puolelle.

''Nääksä mami, kun mä näännyn hei? Nyt äkkiä niitä raksuja pöytään ja noi uudet sapuskat roskikseen''
Raksuja en tahtoisi syöttää ollenkaan, mutta ne nyt taitaa olla Rufuksen mielestä ainoata hyvää ruokaa. Mua vähän hirvittää, kun Rufus on nyt saanut ruokaa vain 185grammaa päivässä ellei alle, koska ei ole suostunut syömään. Mutta voiko se muka ikuisesti nirsoilla? Kai nyt kissan pitäisi jossain vaiheessa tottua uusiin makuihin ja alkaa syömään jotain muutakin kuin raksuja. Täytyy seurata pojan painoa tässä samalla kun yritämme päästä yhteisymmärrykseen ruokien syömisistä.

''Ai possun sydämen tilalle saisi myös raksuja? Kyllä kiitos!''
Astmapiippu on pitänyt myös kaivaa kaapin pohjalta, koska Ruffe on alkanut yskimään. Nyt ollaankin annettu aamuin illoin piipusta eikä yskää ole enää hirveästi kuulunut. Onneksi.

Loppukevennykseksi Coco sai paketin mukana myös uuden lelun jota oli kiva vähän tassulla ottaa kiinni!

''Tänne se viuhka!''
''Kyllä mä vielä sen kiinni saan!''

22 kommenttia :

 1. Ihmiset vaan ei tajuu että kaikki maut ei vain maistu kaikille.. Ja että raksut on niin parhaita!! - Max

  VastaaPoista
 2. Oletteko kokeillut siirtyä täysin raakaruokaan? Meillä loppui toisen vatsavaivat ja toiselta iho-ongelmat raa'an myötä. Myös maatiaisen vyötärönympärys saatiin kuriin lihalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä molemmat söi täysin raakaruokaa, mutta sitten Rufuksen maha ei enää kestänyt sitä jonka vuoksi piti vaihtaa teolliseen. :( Joten ei toiminut meillä..

   Poista
 3. Siis ihmiset on niin typeriä välillä näissä raksuasioissa! Minäkin söisin mieluummin pelkkiä raksuja, mutta palvelijatar työntää kuppiin jotain lihapullia... - Mörkö

  Tsemppiä teille ruokakokeiluihin ja nirppailuin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihme touhua on kyllä nää ihmisten jutut, tosin nyt saan taas raksuja koska onni ei ollut matkassa ja mahan kanssa mentiin taaksepäin joten palvelijan on nyt vaan pakko tajuta että raksut on se juttu! -Rufus

   Poista
 4. Voi että! Tuo se on paikka, ei todellakaan käy kateeksi. Jaksamista jaksamista, ei varmaan muuta voi sanoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. paljeli nolla ja Rufus yksi eli hilssit on ja pysyy ja animondat menee mäkeen :D

   Poista
 5. Tsemppii, Ruffe. Mä tiiän. Ikävää on kun/jos massu ei pysy kunnossa! Kaikki peukut ja jarpaat pystyyn, että sulle maistuis hyvä ruoka ja massu olis hyvä kans. Mulla on nyt vaihteeks Ne Asiat ja ihoasiat kans ihan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Iltsu et sulla menee maha jutu hyvin, mulla ei mee siispä mul on taas raksut ruokavaliossa JES!! Ihme tyhmä toi palvelija kun luuli et vois syöttää mulle jotain muuta.. -Rufus

   Poista
 6. Maistelisit nyt, Ruffe, vain reippaasti sitä "kuraa", kun mami on nähnyt vaivaa ja Saksasta asti tilannut kunnon satsit. Varppina on hyvää, kun vähän makustelee. Nupulla paras mauste ruokaan on onneksi seura: kunhan iskä on viekussa, niin neiti syö vaikka pikkukiviä. Kunpa tuo uusi pöperö nyt alkaisi tehdä teillä kauppansa eikä tulisi mitään plöräyksiä. Ruffe kyllä näyttää tosi hyvävointiselta (ja coolilta), joten ei kai se Hills voi kovin pahaksi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se sit alko mulle maistuu ainakin ne kalkkunajutut, mut sit mun maha ei oikee enää kestäny. Mäkin söin paremmin kun isi anto ruuan, sit jos mami anto en syöny. Mut nyt saan taas raksuja ja oon edelleen super C00l vaikka multa leikattiin villapöksyt.. Emo vaan sano et Hillssissä on kuulemma sokerii ja viljaa ni siks sei tykkää, mut pakko nyt on tykätä! -Rufus

   Poista
 7. Voihan pikkuista nirsoilijaa, onneks sentään joku ruoka maistuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nirsoilijan masu vei voiton eli hilsseily jatkuu meillä..

   Poista
 8. Kaikki ruoka, mitä tulee iso lasti kerralla, on meilläkin ihan täyttä kuraa. :D Ehkä se siitä alkaa pikkuhiljaa maistua, toivotaan niin! Ruffe taitaa olla yhtä ennakkoluuloinen kuin Mimmi.. :p Voiskohan uudet sapuskat kuorruttaa niillä namiraksuilla, jos alkaisi sitten maistumaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti kun ruoka alkoi maistumaan ei vatsa enää kestänytkään tai sitten tuli joku vatsatauti, mutta Ruffe ei oo ripuloinut varmaan vuoteen ja nyt kunnon kurailut menossa eli ruuasta se on pakko johtua. Pakko se on ihmisen nyt vaan uskottava että hillssiä on pakko syyä, ei voi mitään vaikka onkin sokeriviljakakkaa :(

   Poista
 9. Voi Ruffe, me niin toivomme pikaista paranemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi massu on taas kunnossa ja ruokakokeilut unohdettu kokonaan!

   Poista
 10. Ronkeli-Ruffe! Onnistuisiko, että tarjoilisi ainakin näin alkuun raksut märkäruuan kanssa? Painelisi vaikka märkään kiinni tai murskaisi ja kuorruttaisi. Sitä kautta ehkä tottuisi makuunkin. :)

  Vaikka uuden ruuan sisältö näyttää olevan varsin hyvä lihaisuudeltaan, niin lisättyjä vitskuja ja kivennäisiä on harmillisesti tosi nihkeästi laajudeltaan ja määrältään. :/ Kaipaisi joko lisäravinteita tai näitä lisää toisesta teollisesta ruuasta. Hankalia nämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toiset ruuat on jo unohdettu.. Rufus saa muutenkin aina iltaisin sinkkiä ja mölleriä nyt ainakin hillssin märkä- ja kuivaruuan lisäksi. Maha meni niiin huonoksi että ei tuolle uskalla mitään uutta syöttää :(

   Poista
 11. Voi ruoka! Voi astma !
  Meilläkin taas bongi jokapäiväisessä käytössä, mutta pillereitä ei ole tarvinnut vielä aloittaa. Toivotaan, ettei tarvi jatkossakaan .

  Tsemppii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on syöty pillereitä koko kesä :( Ja nyt vielä bongia. Ruffella tuo astma taitaa olla vähän pahempi kuin teillä, mutta onneksi teillä pärjätään vain bongilla!

   Poista