perjantai 16. tammikuuta 2015

Sadas (100) postaus

Nyt me ollaankin postattu jo sata postausta, enkä oikeen keksinyt mitään järkevää teemaksi, kun sen vuosikatsauksenkin ehdin jo kirjoittaa. Olisi pitänyt fiksuna mätsätä blogin vuosipäivä ja sadas postaus samalle päivälle niin olisi saanut kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Sadannen postauksen kunniaksi sanotaan nyt ainakin meidän vuoden top viisi näin alkuun:
  1. Giardia
  2. Joulun kuvatukset
  3. Itkua ja parkua
  4. Iloiset uutiset
  5. Meidän joulu
Semmoinen on meidän top viisikko, aika arvattavissahan se oli, että kaikki postaukset mitkä liittyy giardiaan tuli aikalailla ensimmäisiksi. Niihin postauksiin tulee edelleenkin paljon käviöitä, kun netissä on siitä niin vähän tietoa. On kiva ajatella, että minun blogini kautta muutkin saavat tietoa kyseisestä asiasta, mutta eipä siitä tarvitse jauhaa sen enempää!

Jos laskin oikein kuukaudessa menisi noin 40euroa rahaa ruokaan!
Ollaan vähän pistetty uusiksi meidän raakaruokalistoja, että mitä lihaa syötetään ja milloin. Tänään pussitettiin kaikkia ihmisten puolelta ostettuja lihoja, mutta vielä odottaa possun sydämmet ja maksa pilkontaa. Kalkkuna sopi ihan ok mahalle tai aluksi siitä mentiin ripulille oliko se nyt maanantaina vai tiistaina, mutta äsken tuli taas kiinteä kakka, onneksi. Kivaa, että Ruffelle on maistunut ruoka taas hyvin joka sopii myös mahalle. Possun sydäntä se ei vieläkään suostu oikein syömään. Meillähän nyt olisi vaihtelevuutta lihoissa, mutta sydäntä annettaisiin joka päivä, että en nyt sitten tiedä mitä tässä tulee tapahtumaan.. Mitä veikkaatte, suostuuko Ruffe syömään sydäntä vai jääkö tauriinit saamatta? Pitänee varmaan pilkkoa sydän ihan pieneksi niin menee muun ruuan seassa.

Maksasta ei edelleenkään tykätä ja salmopettikin annetaan ruiskulla suoraan suuhun
Kuvassa näkyy, että perjantaisin olisi hevosta ruuaksi, mutta päätinkin jättää sen kokonaan pois. Hepassa oli aika vähän rasvaa (3%) eikä kumpikaan ollut mikään sen suuri fani, joten korvattiin sekin rypsipossulla. Rypsipossua kisut saavat siis neljästi viikossa ja muina päivinä muita lihoja. Ei pitäisi nyt näkyä kyllästymisiä, kun on niin monipuoliset lihat. Harmikseni barffikaupassa ei ollut enään possun kieltä, eikä sitä sinne varmaan enään ole edes tulossa, joten kieli-päivätkin pitää korvata  possun sydämmellä. Ellei jollain olisi jotain kivoja ideoita mitä voisi kokeilla, ettei olisi aina vaan sitä sydäntä.

Nyt mieskin osaa antaa oikeaa lihaa oikeina päivinä ;--)
Nuppu ja Juju haastoivat meidät kissablogistit kertomaan meidän kullanmurusista salaisuuksia, mitä te lukijat, ette vielä tiedä. Ruffesta en meinaa keksiä yhtään mitään, muuta kuin aamuisin hän tulee kiusaamaan. Ruffe saattaa ensin vähän inistä ärsyttävällä äänellä (kuulostaa vähän äkistämiseltä vessassa..) ja jossei tämä toimi herra hyppää pöydälle ja alkaa tassulla tiputtelemaan tavaroita. Ainakin siis yrittää tiputella, tässä vaiheessa on jo joku noussut ja laskenut kissan alas pöydältä ettei kalliit kajarit varmastikkaan tipahda.

''Mitään en tiputtele ennen kuin näytät todisteet''
Cocosta voinkin sanoa pari pientä juttua, nimittäin melkein jokaisella kakkauskerralla sillä jää pökäle pyllyyn. Kakka on tosi kiinteää, mutta silti ne jäävät kiinni pyllykarvoihin. Tänään viimeksi naurettiin, kun Coco kävi vessassa ja ampaisi sieltä salaman nopeaa pois, hyppäsi sohvalle ja juoksi sängyn alle. Tarkistettiin pylly ja oltiin ihan ''Jee hyvä Coco tällä kertaa ei jäänyt pyllyyn mitään'' ja seuraavaksi mies kysäiseekin ''Mistäs tuo tuohon tupsasti, katoiksää sen pyllyn?'' pökäle oli tipahtanut siinä spurtin aikana sohvalle... Onneksi sekin oli täysin kova ja pieni. Ihanaa, että meillä on kotona höyrytin jolla saa kaikki bakteerit tapettua! Toinen asia on se, että Coco röhkii, siis ihan oikeasti röhkii. Coco välillä kuulostaakin ihan mopsilta tai bulldogilta. En sitten tiedä onko tämä röhkiminen yleistä vähän lihavimmilla räggäreillä, mutta Rufus ei tätä tee. Ihan hupsu tyyppi.

Cocon röhkimis asento
''Ai, että mitä, että? Minäkö röhkin, en myönnä..''

24 kommenttia :

  1. Ooh, ihanko totta? Aikas pahoja paljastuksia röhkiminen ja inisiminen :-D Ootteko nyt noloja, kun teidän ihminen meni noin sanomaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähän ärsytti tommoset paljastelut.. Näytin mammalle ja en tänä aamuna enää inissyt vaan menin söpösti mamman masun päälle makaamaan kun se oli just herännyt. Ennoo tehny tätä varmaan ikinä, mamma oli tosi otettu ja kehräsin siinä tyytyväisenä ainakin 15min. Ja Cocohan on aina nolo mut mä oon vaan cool!!
      -Ruffe

      Poista
  2. Onnittelut sadannen postauksen johdosta! :) Ja olipa äänekkäitä salaisuuksia! :-D Meillä ei sentään röhkitä koskaan, mutta Nuppu tunnistaa tuon peppukarvanokareongelman. Onneksi niitä ei sentään kovin usein kyytiin jää. Olen silti alkanut ymmärtää yllättävästi ihmisiä, jotka valitseva sfinx-kissan! Eipähän takerru ylimääräistä tavaraa koskaan peppukarvoihin, kun niitä ei ole! Vaan on tuollainen Nupun ja Cocon pitkä, pehmoinen pörröturkki kyllä muuten niiiiin ihana! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Peppukarvaongelma on kyllä niin vammanen juttu, en vaan voi tajuta mitenne aina voi jäädä kiinni... :"D Ollaan just tän takia useesti harkittu seuraavaksi kissaksi jotain lyhyt karvaista, kun nää on joutunu nii monesti peppupesulle.. Ja olisihan se kivaa vaihtelua! Harmittaa vaan vähän kun olisi niiiiin monta kissarotuja jotka haluan, mutta kaksi kissaa on maximi tässä perheessä.. Ja aina haluisin pitää yhden ragdollin niin tässä rotujen haalimisessa taitaa mennä hetki :(

      Poista
  3. Onnittelut sadannesta!

    Täälläkin on käyty lihavarastoja täydentämässä. Nyt pakkasesta löytyy rypsipossua, possunsydäntä ja karitsaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kannattaa ostaa myös jotain josta saa hiukan kalsiumia sitä olisi possunluumurskeessa ja sitten jauhetussa porossa, kumpaakin saa mustista ja mirristä :---) Jos eivät nyt siis raksuja saa mutta jos saavat niin sitten ei tarvitse antaa luuta. Toivottavasti kutina lähtisi pois Sulolta, tsemppiä!!

      Poista
  4. Onnittelut sadannesta!
    Sitä kieltä kannattaa kysästä marketin lihatiskiltä, ne luultavasti pystyy sitä tilaamaan jos ei valmiiks oo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Joo, olisihan sitä marketissa mutta haluisin ostaa sen mielummin tuolta barffikaupasta kun sielä halvempaa kilohinnalta :)

      Poista
  5. Onnnittelut sadannesta postauksesta! :)

    Hyvältä näyttää tuo kissojen ruokavalio. :) Ja helpottaa varmasti paljon tuo nimien kirjoittaminen päälle. :D Mä pistin eilen kivipiiran palasiksi pakkaseen ja kirjoitin pusseihin "kissanruoaka kivipiira". :D Helpottaa elämää kummasti tollanen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Joo on kyllä paljon fiksumpa käyttää vähän teippiä kun arvalla yrittää iettiä että missä on mitäkin niinkuin ollaan tähän asti menty.. Mietin vaan miten saadaan mahtumaan tonne meiän pakastimeen vielä kaks kiloa possua pilkottuna o'ou.. Kiva, että teilläkin maistui raaka ja varmasti ne broilerin sydämmetkin otetaan iloisella vastaanotolla ;---) Joskus kannattaa koklata kanssa possun sydäntä, sitä pitäisis saada myös prismasta!

      Poista
  6. Kissalle syötettävissä lihoissa pitääkin olla vähemmän rasvaa kuin proteiinia. Liika rasva rasittaa elimistöä. Juuri siksi esim nautaa ei suositella syötettäväksi useasti koska siinä on enemmän rasvaa ja vähemmän proteiinia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rypsiporsas: Proteini 19g rasva 8g.
      Karjalanpaisti: Proteini 19g rasva 11g.
      Kalkkuna jauheliha: Proteini 19g rasva 7g.
      Sika-nauta jauheliha: Proteini 20g rasva 9,5g.
      Possun sydän: Proteini 17g rasva 6g.

      Ei noissa nyt ihan hirveenä oo eroa tohon kalkkunaan ja kyllämä tiedän ettei liikaa rasvaa saa olla ja ollaankin katottu ettei rasvaa tulisi yli 10%. Mielestäni 3% rasvaa on liian vähän ja hyvä rasvan määrä tulisi olla 5-10%. :---) Edelleenkään meillä ei voida syödä kanaa, joten sitä ei ruokavalioon tule eli nyt mennään näillä!

      Poista
  7. Joo, se tässä bloggailussa onkin kaikkein ihaninta, jos voi olla jollekin avuksi. Hyvä että jaat tietoa sitä janoaville. Ja ah.. että on gurmee-menuu teillä :)). Hyvää huolta pidetään (hupsuista) kissoista, nou doubt! :)
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä parasta! Ja on kyllä gurmeeta sapuskaa vaikka kisut ei aina arvostakkaan tätä uutta ruokavaliota :D

      Poista
  8. Se on aina kiva tunne kun saa olla jollekin avuksi! :) Ja sairauksien kohdalla jopa helpottavaa tietää, ettei ole yksin. Minun blogiin oli yhdessä vaiheessa yksi yleisimmistä hakusanoista "patti silmäkulmassa" mikä tarkoittaa semmoista vaaratonta pattia, mikä Haikulla on. Ajan kanssa on tullut ilmi, että muillakin tosiaan sitä on ja ilmeisesti se on koirilla suht yleinen. :D

    Tosi mahtavaa, että kalkkuna käy! :) Tauriinia tulee hyvin lihasta (myös Multicatissa on sitä), joten sydän ei ole välttämätön, vaikka tosi hyvä lähde onkin.

    Meillä Noralla jää joskus bebakarvoihin kiinni pötkäleen pala, joten pidän yleensä beban lähistöltä karvat lyhennettyinä. :D Joskus menee pitkiä aikoja ilman äksidenttejä ja silloin annan kasvaa takaisin normaaliksi, mutta heti jos tulee 2 kertaa peräkkäin suht lyhyellä aikavälillä, niin leikkaan taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Oli inhottavaa silloin kun tuli se giardia eikä missään ollut oikein siitä mitään tietoa. Sit muutkin pentueesta oli googlaillut ja löyti mun blogin ja nyt jutellaankin paljon Cocon velipojan omistajan kanssa. Harmiksi yksi pennuista kuoli giardian takia :( Oli kyllä uuvuttavaa aikaa!!

      Kalkkunasta Ruffe tykkää tosi paljon ja sopii hyvin mahalle, ei oo ollut nyt ollenkaan maha löysällä enemmänkin liian kovalla. Eilen jäi kakka kiinni pyllyyn ja kun otettiin sitä pois sieltä tulikin aika iso pötkylä. Oltiin siinä vähän hämillään kun se ei katkennut missään vaiheessa, onneksi se ei Ruffea tainnut sattua. Annoin heti tänään psylliumia että seuraava kakka olisi parempi eikä enään ois tommosta ummetusta ja Ruffe saisi äkistettyä ne loputkin ulos!

      Mä en vaan oikeen tiiä mitä syötettäs possun sydämmen tilalla.. Mietin possun jauhettua kurkkutorvea tai naudan sydäntä, mut oiskohan vielä jotain mitä vois koklata?

      Cocoltakin vois joo trimmata vähän pylly karvoja ettei enää kävis noita vahinkoja. Elämä ois paljon helpompaa kun kovat kikkareet ei jää pyllyy kiinni :D

      Poista
  9. Teidän systeemi näyttää kyllä ihailtavalle! Meilläkin on alettu syödä kanaa, joten ehkä parin vuoden päästä voitaisiin päästä tonne asti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii kiitos! Tää on kyllä kivaa jos on kaksi innokasta syömäriä, mutta alkaa nopeasti ärsyttää jossei kissa suostukkaan syömään muuta kuin semmoista mitä ei saisi syödä (allergia, maha menee löysälle). Ihana kuulla, että teillä maistuu kana! Meilläkin varmaan maistuisi muttei semmoisia saada syöttää ei edes Cocolle ettei Ruffelle tule paha mieli ;---)

      Poista
  10. Onnea pyöreistä! Aikamoista askartelua tuo barffaaminen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se kyllä on.. Onneksi ruoka maistuu taas hyvin ja kisujen turkki kiiltää!

      Poista
  11. Pätkiksellä on kanssa noita älyttömiä vauhtikakkaongelmia. :p Ei onneks jatkuvasti, mut varmaan noin kerta viikkoon jostain lattialta löytyy kuivahtanu ylläripapana. Todella herkullista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on joku ragdollien rotuun liittyvä juttu selkeesti, kun papanoita lojuu lattioilla.. Tykätään niistä todella, onneks ei oo vielä sängystä löytynyt ;--D

      Poista
  12. Me ei sanota, että meidän Madamella olisi joskus jotain ylimääristä tuomista veskistä pyrstökarvoissa mutta hällä on ollut brasilialainen .... ;I

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on onneksi jo kakka äksidentit loppuneet aikalailla kokonaan!

      Poista