sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Kiukuttaa

Nyt kiukuttaa, ärsyttää, potuttaa, kismittää, pännii ja olen äkäinen!

''Mutsi relaa vähän''
Nimittäin raakaruokinta rintamalla on mennyt todella hyvin siita asti, kun se aloitettiin eli noin 2viikkoa sitten vähän reilu, ehkä? Mutta nyt tämä meidän vanhempi kolli nimeltä Herra Rufus päätti, ettei jaksa syödä ei sitten yhtään. Kipeä hän ei ole, nimittäin herkut maistuu, mutta ruokaan kyllästyttiin. Ruffe on aina ollut nopeasti kyllästyvää tyyppiä, en sitten tiiä onko kasvatuksessa ollut jotain vikaa ja olen kasvattanut nirson kissan, ehkäpä olen. Pienestä asti tuo on ollut vähän ärsyttävä näissä ruoka-asioissa. Kyllähän Ruffe ihan pikkasen saattaa maistaa kun on nälkä, mutta siihen se sitten jää ja loput ruuat menee roskiin seisottua monta tuntia pöydällä, ei kiva.

Johtuukohan syömättömyys siitä, että kisut joutuivat vähän aika sitten pesulle..
Coco on ottanut Ruffesta nyt kanssa vähän mallia ja eilen olikin ensimmäinen päivä kun Coco ei syönyt iltapalalla kuppia tyhjäksi. Voisin vähän kiukkuilla, ollaan nyt annettu tänään Cocolle applawssin märkäruokaa makuna tonnikala-makrilli, kun ei muuta uskalla, muttei sekään maistunut Ruffelle. Eilen koklattiin vähän broilerin sydämmiä ja ne maistui, voi kun oltiin iloisia kunnes Ruffe rapsutti kaulan verille eli siis kana-allergiaa... :'(

Ei näy enää tämmösiä näkyjä aamupalla
Me ei nyt oikeen tiedetä mitä syöttää, kun ei uskallettas tilata isoa satsia ruokaa zooplussalta jos maha ei kestäkkään ja mustissa ja mirrissä tuotteissa on tosi usein kanaa/riisiä/viljaa tai jotain muuta epämääräistä. Pitäisi vielä varmaan se kalkkuna kokeilla, mutta Cocolla meni siitä maha sekaisin, kun kokeiltiin sitä joskus kesällä. Maha on kyllä saattanut sillon olla paljon herkemmällä ja nyt se voisi jo olla tasapainoisempi, ehkä. On tää kyllä taas niin vaikeeta, sit kun ei viitsisi ostaa mitään hirveän kallista, kun ei itsekkään syödä mitenkään kalliisti kun tämä elämäntilanne on nyt mitä on.

Thriven herkutkaan ei enään auta asiaa
Saanko mennä peiton alle piiloon ja ottaa kissat kainaloon, syöttää niille ''roskaruokaa'' ja olla ilman Ruffen ''en syö'' -ongelmia. Ainut pelottava asia tässä ettei Ruffe syö on se, että josse viime kertainen maksa-arvojen nousu johtui Ruffen syömättömyydestä eli Ruffen kanssa ei voisi käyttää sanontaa ''Kylläse syö kun sen on nälkä''. Viimeksihän se nähtiin, kissa meni keltaiseksi ja joutui kahdeksi päiväksi tippaan. Ei me kyllä tiedetä mistä se johtui, mutta tuo syömättömyys voisi olla yksi, koska Ruffe oli jo niin laiha 4,2kg ja ruokahalu tipotiessään. Tuolla se Coco taas syö iltapalaa hyvillä mielin nassuun, mutta Ruffe ei ole koskenutkaan vaikka iltapalan annosta on jo hetki. Aamulla herra söi vähän jauhellihaa, mutta todella todella vähän.

''Kyllämä äiti syön sitku mullon nälkä''
Mitähän tässä nyt pitäisi tehdä? Ruokaan herkkujen sekoittaminen on koklattu, se toimi jonkin aikaa ei enään. Märkää sekoitettu raakaan, maistui päivän ei enempää. Kanaa kokeiltu, maistui tuli ja allergia, ei voi syöttää. Itkupotku.

''Söisitkö muka ite tällästä?''
Ps. Facebookissa on hauska video Ruffen hampaiden pesusta ja josset ole sitä vielä nähnyt niin paina tästä!

35 kommenttia :

  1. Onpa Ruffe taas heittänyt kapuloita rattaisiin! :-/ Miten voikin riittää ongelmaa ongelman perään?! Tassu kuitenkin on sitten ihan ok? En osaa tähän edes ehdotella mitään, koska olet varmaan kokeillut jo ihan kaikkea. Olisipa sellainen Roald Dahlin ”Jali ja suklaatehdas” -kirjassa kuvailtu pilleri, joka sisältäisi kokonaisen aterian. Kun sen vain nielaisisi, niin jaksaisi taas ja saisi kaiken tarpeellisen. Sellaisen haluaisin itsekin, kun kokkaaminen tai syöminen ei aina oikein huvittaisi. Meillä kissojen nirsoiluun auttaa se, että menee oikeasti ruokaseuraksi. En ymmärrä miksi, mutta kun istuu vieressä ja silittää, niin ruoka maistuu paremmalta. Kädestähän meidän molemmat kissat söisivät varmaan mitä vain. Varmaan tämäkin on jokin ”kasvatusvirhe”, mutta olen silti ihan tyytyväinen, että on jokin keino, jolla saa ruokaan kuin ruokaan lisäaromeja. Toivottavasti joku osaa auttaa teitä niin, ettei Ruffelle aiheudu sitten nirsoilusta taas uutta vaivaa! Se maksaepisodi oli tosi pelottava! Nuppu lähettää Rufukselle nyt sellaiset terveiset, että kyllä pitää syödä, mörriuh!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää ruoka on Ruffelle ollu aina aika iso ongelma, sen takia pitkään syötettiin sitä pelkillä raksuilla kun ei muu kelvannut paitsi feline porta 21 kanapurkkeja se rakastaa yli kaiken. Tää oiskin varmaa helpompaa kanan kanssa ja harmittaa siksi ettei sitä voikkaan syöttää. Itapala meni roskiin seisottua niin kauan lattialla ja aamupalalla poitsu söi taas tosi vähän. :( Ei auta silittely, ei vieressä seisominen, ei kädestä syöttäminen, kylse nyt ois jotain muuta ruokaa saatava herralle hmm.. Ja toi jali ja suklaatehdas -pilleri ois aika hyvä, vois vaa muuttua mustikaksi ja pyöriä sinisenä ;---) Maksa juttua ei kyllä haluta kokea enää uudestaan, siinä oli itku aika monella kun pelotti että nytkö on Ruffen aika mennä :(

      Ainiin siitä tassusta, se olikin ihan normaalia kissan omaa kynsienhoitoa, katkoo taka-tassujen kynsiä sillä tavalla. Jotkut sitä tekee jotkut ei, tää on taas tätä paranoideilua kun on niin paljon ollut kaikkea että alkaa miettimään ihan liikoja :D

      Poista
    2. Hyvä, kun tassuhälytys oli sentään väärä! Kyllä sen nopeasti sitten huomaa, jos on jotain oikeaa häikkää ja alkaa mennä iho rikki! :-/ Ei ihme, että sulla alkaa hälyttää niin nopeasti, koska teillä on ollut niin kamalasti kaikkea. Toivotaan, että tämä nyt ratkeaisi!

      Oletkohan muuten kokeillut ikinä noita Ziwi Peakin ruokia? Niissä ainakin on lammasta ja peuraa, joten makuina on muutakin kuin ne ikuiset kala ja kana. Muutenkin ovat laadukkaan oloisia ja ainakin meidän katit tykkäävät. Mutta se on tietty aina kurjaa, jos Ruffella iskee kyllästyminen niin pian. :-/ Löytyisiköhän raksuista sellaisia, jotka eivät masua sekottaisi? Meillä tuntuu olevan aika tarkkaa, mitä raksuja on ja minkä verran. Nyt esim. Nuppu ei ole oireillut yhtään, vaikka syökin joka päivä ne kymmenen raksuaan...

      Poista
    3. Ei Ruffe kyllä kutia enään sen huomasi heti, kun syötti sitä kanaa niin rapsutukset meni ihan yli mutta onneksi ei ole sen jälkeen kutittanut. Ei olla ZiwiPeakkia kokeiltu, mutta eikös ne oo aika tosi hintavia? Toivottavasti ei iskisi kyllästyminen, noita saisi meidän lähellä olevasta barffikaupasta. Mutta en tiiä sitten uskaltaako niitäkään antaa, jos nyt ensin ne karjalanpaistit ja kalkkuna. Raksuja en välttämättä edes haluaisi ottaa ruokavalioon, koska ne pistää pötsin sekaisin ja kakan heti haisemaan tosi pahalle. Esim kun nää sai vähän raksuja ja märkää yhessä vaiheessa niin oli taas semmoset löyhkät ja nyt taas ei haise millekkään. :(

      Poista
    4. On ne Ziwit aika hintavia, mutta ollaan silti pidetty ne ruokavaliossa, kun molemmat tykkäävät niin kovasti ja pysyvät hyvässä kunnossa. Stockalla ne ovat yleensä vähän edullisempia, joten me santsataan sieltä.Eikä ole mitään löyhkähaittojakaan - kerran päivässä pudottelevat plussapisteet nätisti hiekalle. Mutta nämä on taas näitä, että mikä kenelläkin toimii! Kunpa teillä tepsisi nyt nuo kalkkunat ja paistit! Olen pelkkää suurta peukkua, ja Nuppu ja Juju myös.

      Poista
    5. Me käytiin kaupassa ja harmikseni siellä ei ollut kalkkunaa hö :( Mutta ostettiin rypsiporsasta, se oli halvempaa kuin karjalanpaisti lihat ja saattaisi ehkä maistua Ruffelle hope so.. Sitten ostettiin kanssa silakkaa meidän viikko menuun että saadaan d-vitamiinia kun se oli -50prosenttia alessa, huomenna käyään kattomassa josko sitä kalkkunaa ois tullu jo kauppaan. :) Katsotaan iltapalla mitä käy, saatan facebookkiin ainakin jonkun päivityksen laittaa että syökö Ruffe vai ei :D

      Poista
  2. Meillä Leijonalla on käytössä Hill's prescription d/d, jossa ei ole viljaa eikä kanaa. Oireili tosi pahasti korvia. Ei ihan joka paikasta todellakaan saatava tuote, mutta onneksi meillä on täällä lähellä Yliopiston apteekki, josta löytyy. Kunpa löytäisitte sopivan sapuskan, ettei kutittaisi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raksuja voitais syöttää, mut ne ei sovi mahalle yhtään. Menee ripulille jos pitää raksuja pääravintona, voi juma ku vihaan sitä giardiaa mikä meillä myllysi, se pisti kaiken ihan sekasin.. :( Mekin toivotaan, että se kalkkuna ei kutittaisi. Pitää hakea sitä tänään kaupasta :)

      Poista
  3. Voi ei, ikävä tilanne :/ Kuulostaa siltä, että aikalailla kaikkea on jo kokeiltu. Hankalaa, kun teillä taisi olla aika monta ainesta mitä ei pysty syömään.. Kannattaa varmaan kokeilla sitä kalkkunaa ainakin Ruffelle, vaikkei Cocolle se sopisikaan, jos edes sitten jotain saisi syötyä. Kerran broiskun sydämet maistui, kun eikös kalkkuna ja kana oo melko samanmakuisiakin? Tai entä heppa tai riista? Toivottavasti syömisongelma ratkeaa ja Pöpö lähettäisi mieluusti pojille osan omasta valtavasta ruokahalustaan, jos vain voisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin kanssa tota kalkkunaa, että se vois olla hyvä. Sitä, kun meillä ei ole melkeen ikinä edes syöty, niin tuskin sille voisi edes olla allerginen, kun sen pitäisi mennä niin ettei voi olla allerginen kuin vain semmoiselle mitä on jo syönyt. Heppaa me ollaan syötetty, possun sydäntä ja sika-nauta jauhelihaa, mut nyt jokanen tökkii Ruffella :( Riistaa ei olla maisteltu, joskus saatoin sitä kokeilla siis poroa, mutta ei se Ruffe sitä suostunu ollenkaan syömään. Voihan sitä kokeilla jos olisi tullut muutos ja nyt maistuisi. :)

      Poista
  4. No voi itku, menee hankalaksi jos toinen ei suostu mitään sellaista syömään mistä ei tule hipsua... Miten ois ruokakupin siirtäminen toiseen paikkaan tai nostaminen vähän ylemmäs, että sais syödä vaikka seisaalleen (auttaa meidän nirsoperseellä toisinaan)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, on toi katti täynnä ongelmia välillä kunnon diiva! :D Kokeiltiin laittaa kuppia ylemmäs, ei se oikeen auttanut.. Onneks sain thrivellä syötettyä Ruffea edes vähän, mutta heikosti.. Yhyy mitäs tässä tekisi.

      Poista
  5. Voi miten hankala tilanne. Itseni on tilannetta vaikea kuvitella, koska meidän 4 kakaraa syövät vaikka pieniä kiviä, jos niitä kuppiin laittaisi. Eikä noita allergioitakaan ole sanottavasti ilmennyt, välillä pientä leuanalusen ihottumaa yhdellä, mutta sekin on mennyt ohitse omia aikojaan. Lieneekö lievä reaktio ruokaan vaan vain hankautumista kupin reunaan? Toivottavasti löydät pian ratkaisun ongelmaasi varsinkin Ruffen kanssa. On vaikea löytää erikoisruokia, joita myös tiukka budjetti sallisi ostaa. Oletko muuten kokeillut sian sydäntä tai maksaa. Olen niin uusi blogisi seuraaja etten tiedä, onko teillä allergiaa myös sialle tai naudalle, niiden sisäelimiähän on saatavissa kaupoista tai ainakin tilattavissa.

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisipa ihanaa, kun ei olisi nirsoa kissaa elämäni täyttymys <3 Meilläkin oli kesällä leuassa semmoista mustaa rupi-ihottumaa, mutta ei oikeen tiietty mistä se tuli. Mökillä sitä aina vaan tuli, ei muualla kumma juttu! Me syötetään nyt luumursketta, maksaa, heppaa, sydäntä, kieltä ja sika-nauta jauhelihaa. Eikä mikäääään enään maistu :( Olisi kiva löytää ruokia joiden kilohinta on alle 10euroa ja ensimmäisenä menee kokeiluun karjalanpaisti lihat ja kalkkuna vaikka ne onkin aika kallista. Naurattaa, kissat saavat kalliimpaa ruokaa kuin me ihmiset :D On tää taas... Jospa se elämän tilanne kohta muuttuisi, niin ei olisi ongelmia ruokien kanssa :)

      Poista
  6. Voin vaan sanoa, että tiedän miltä siusta tuntuu. Mie olin tossa samassa tilanteessa Miikon kanssa muutamia vuosia takaperin, kun ei nirsoperseelle kelvannut mikään ja paino alkoi putoamaan pikkuhiljaa. Allergiat on muutenkin hankalia, kun ne sulkee paljon pois vaihtoehdoista. :/ Meiän eläinlapsukaiset pitävät peukkuja pystyssä ja toivovat, että jokin ratkaisu löytyy. Onko eläinlääkäri suositellut mitään, joka sopis nirsolle ja allergiselle kissalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :( Mikäs teillä sitten auttoi? Tää on kyllä hankalaa, kun on tommonen nirsoperse. Nytkin se söi aamupalasta thriven amulla ehkä lusikallisen ja meni nukkumaan, ihankun se ei nyt tajua omaa terveyttään että tuo ei oo yhtään hyväksi. Kissat on kyllä välillä tyhmiä, ei niillä oo ees hirveenä makuaisitia nii en tajua mikä mättää!!! Eläinlääkärit suosittelee yleensä vaan niitä raksuja mitä heillä myydään/märkäruoka eikä meillä kumpaakaan pystytä syömään :(

      Poista
    2. Kissat on kyllä hankalia välillä ja varsinkin kun ne urpot eivät tajua, että niille voi olla hengenvaarallista paastota! :(

      Miikon kanssa meiän piti tehä vaan niin, että kokeiltiin eri ruokia, vähemmän viljaa, koska ne eivät sopineet sille yhtään. Rasittavinta koko asiassa oli se, että ruoan pitää olla sopivan lihaista, mutta ei liian. Esim. Applaws ei kelvannut Miikolla suuren lihapitoisuuden vuoksi. :/ tällä hetkellä Brit Care vaikuttaa sopivan Miikolle, koska paino lähtenyt nousemaan ja virtaa on enemmän. Mutta kokeilemalla se lähti vaan, ei millään muulla. :/

      Poista
    3. No niin on, oli pakko pakkosyöttää Ruffea aamupalalla koska Ruffe ei syönyt. Olisi ollut yli 24h syömättä ellen olisi änkenyt sitä jauhelihaa kurkusta alas, no nyt ainakin sai masun täyteen siitä. Illaksi ostettiin Rypsiporsasta, koska kalkkuna olikin loppu mutt käydään sitä ostamassa varmaankin huomenna. :) On tää kyllä kisujen kanssa välillä hirveen hankalaa, noh toivottavasti nyt rypsipossu maistuu niin saatas hetki hengähtää!

      Poista
  7. Meinasin ehotella testiin Thriveä, kunnes pääsin postauksessas pidemmälle. Eli enpäs ehottelekaan enää mitään. x) Oon tässä viime aikoina huomannu noita eliminaatioruokia miettiessä, että tosi heikot on valikoimat noissa tavallisissa "mustimirreissä", jos haluaa ostaa jotain muuta kuin kanaa tai kalaa. Jotenkin uskomatonta, miten heikot! Eihän se terveiden eläinten kanssa haittaa, mut ottaen huomion miten monilla on allergiaa, niin luulis eläinkauppojen panostaneen "erikoisruokiin" ees hieman enemmän. Eikä ne zooplussankaan valikoimat kyllä päätä huimaa. :( Hankalaa on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thrive on kyllä ollut hyvä, en sitten tiiä johtuuko se ettei se enää toimi siitä että vaihdettiin tonnikala herkut vaaleakala herkkuihin, hmm. Pitää varmaan käydä ostamassa sitä tonnikalaa lisää. Hitto että ärsyttää nää kissat, kumma juttu kun ei ruoka kelpaa!! :D Olisipa koira, se voisi sitten syödä kaiken mikä ei maistu <3 Noniin mietin just eilen ihan samaa, että miten hemmetissä ne on jokaseen bozitankin märkäruokaan tunkenut KANAA. Innostuin eilen hetkeksi, että ihanaa vaikka mitä uusia kivoja makuja kunnes sitten jokasessa oli 4prossaa kananlihaa, voi juma kun ärsytti!! Mustissa ja Mirrissä ei kanskaan oo kyllä mitään muutakuin tonnikalaa ja kanaa tai porkkanoita tai riisiä tai jotain muuta vastaavaa ja yhtä ärsyttävää...Pitänee varmaan alkaa ite valmistamaan 100% hirven/naudan/poron/sian -märkäruokia, missä ei ois mitään ylimäärästä ja kehittää siitä bisnes :D

      Poista
  8. Hankalaa! Tosi hankalaa. Kun tuoteselosteita lukee (suurennuslasin kanssa), löytää niistä vaikka mitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä, niissä on kyllä välillä kaikkea turhaa, en tajua mitä kissa tekee jollakin riisillä ja porkkanalla? Olisi helppoa jos olisi semmoisia 100prossasia lihavalmisteita tooosi monella eri maulla, ois helppoa sit tietää mille on allerginen ja mille ei!

      Poista
  9. Uudempi lukija joka tulee ensikertaa kommentoimaan.
    Ensiksi kehut että tykkään blogistasi todella paljon! Kirjoitat niin elävästi ja mukavasti että on oikein ilo lukea. Ja kissat ovat erittäin komeita herrasmiehiä!
    Ja asiaan. Todella harmi että teillä on epäonnea ja harmia ruokien kanssa :(
    Omat prinsessat ovat myös nirsoja joten tiedän tunteen.
    Oletteko kokeilleet zooplussasta saatavaa MAC´s ruokaa? Se on mainostettu yliherkkyydestä kärsiville ja ei tuntuisi sitältävän piilokanaa, ja makuina löytyy kalan lisäksi niin nauta kuin lammaskin. Lihapitoisuuskin on aika suuri tässä ruoassa. Suht hintavaa kilohinnaltaan tuo on valitettavasti, mutta varmasti olisi kokeilemisen arvoinen jos ei siihen vielä ole törmännyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon, piristi päivää taas kummasti!! Mustakun aina välillä tuntuu, että kirjotan ihan typeriä, mutta ihana kuulla että jotkut tykkää munkin kirjoitustavasta ♥ Herrasmiehet kiittää kehuista!

      Ei olla kokeiltu tuota MAC's ruokaa, mutta kun sitä tutkailin se vaikuttaisi ihan hyvälle paitsi sielä on tuo 2% porkkanaa joka vähän pelottaa... Ois kyllä hyvä tuo lammas ja kalkkuna kun sitä saisi sensitivenäkin. Pistän korvan taakse, kiitos!! Tuon kilohintakaan ei ollut mun mielestä mitenkään iso vain 4,75e/kg se ois just passeli. Nää raakaruuat menee yleensä siinä 6e-8e luokilla. Voitaisiin sitä isomman zooplus tilauksen kanssa tilata kun ostetaan lisää hiekkaa, koska siellä on nyt se ei alle 30euron tilauksia ja ei viitsi ihan niin monella eurolla ruokaa ostaa jossei maistukkaan :)

      Poista
  10. Voi Ruffe kun pitäisi syödä että jaksaa ja lihoo! :( Kannattaa tosiaan kokeilla kalkkunaa ainakin Ruffelle ja saksanhirvi saattaisi tuoda kivaa vaihtelua kanssa. Nutriplus (energiapitoinen vitamiinivalmiste) saattaisi olla ihan hyvä varalta ostaa, että edes vähän saisi energiaa päivän aikana, jos ruoka ei maistu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No äläpä muuta virka, kalkkuna oli jo loppu kaupasta mutta ostettiin rypsiporsasta ja silakkaa että saadaan se d-vitamiini viikko menuun! :---) Tykkääköhän noi ees kalasta, toivottavasti :D Nutriplussaa pitää kyllä ostaa, koska ei haluta että Ruffe tosta alkaa laihtumaan. Kissat ovat niin pikkusia niin on inhottavaa kun parinkin päivän syömättömyys ottaa painoa pois :( Mistäs sitä saksanhirveä oikeen saa? :)

      Poista
    2. Höhhh. :( Täälläkin on kalkkuna nykyään lähes aina loppu kun cittari koittaa tyrkyttää Pirkan broilerin jauhelihaa (isontunut pakkauskoko) ja ne meinaa viedä koko hyllytilan kalkkunaltakin... Hyvähyvä, että silakka löytyi ja toivottavasti maistuu! :) Paljon oli kilohinta? Saksanhirveä saa riistakäristys-nimellä kauppojen pakasteosastoilta. :)

      Poista
    3. Joo prismassa oli kyllä broileria, mutta kalkkunaa ei näkynyt.. HMH. Ei ollut ees kalkkunafileitä, nekin oli loppu. Silakoissa oli kilohinta noin 11e, mutta 300gramman paketti oli -50% alessa niin nappasin matkaan, oli siinä toinenkin mutten viitsinyt sitäkin napata jossei silakka maistukkaan :D Pitää mennä tutkimaan pakasteosastoja :) Mietin muuten vielä paljonhan ois hyvä semmonen kerta annos kalalle? :)

      Poista
    4. Ei pahakaan kilohinta sitten ja -30 % -laput on aina ihana näky. :D Voit antaa Ruffelle silakkaa 30 g/vk ja Cocolle 60 g/vk tai halutessasi enemmänkin. :)

      Poista
    5. Eiku! - 50 %! Vielä ihanampi näky. :D

      Poista
    6. Joo noissa kaloissa tuntuu olevan -50% lappuja, ne on kyllä kivoja! Nyt ois 30grammaa silakkaa lautasella mutta pojat vaan haistoi :''D Katsotaan onko ne mennyt yön aikana vai ei, hope so.. Rypsipossuakin maisteltiin jonkun verran, mutta jätetään ruokakiusaamiset Ruffen kohalla taas huomiseen, tänään kuitenkin syönyt jo noin 70grammaa ruokaa :)

      Poista
  11. Voi hitsit teidän ongelmia. :( Minä ostaisin jo paniikin sekaisella kiukulla kaikki mahdolliset erilaiset lihat kaupoista ja vuorotellen testaisin jokaista. :D

    Mutta vielä tuosta nirsoksi kasvattamisesta, eli meilläkin Rosa oli alkuun yksi nirppanokka, raksut ei kelvanneet millään (paitsi jos oli tarpeeksi märkäruokaa seassa), mutta minä en alkanut sellaista pelleilyä sietämään. (kiukkuinen kissatäti ;)) Illalla tarjottiin raksuja, ei kelvannut, otettiin kuppi pois. Mies tarjosi aamulla samat raksut, ei kelvannut vieläkään ja taas kuppi pois. Sitten kun minä heräsin pari tuntia myöhemmin ja annoin edelleen samat raksut eteen, niin johan oli kissalla nälkä ja raksut kelpasivat ihan pelkältäänkin ja sen jälkeen niitä on syöty mukisematta. Eli näin minä tekisin Rufuksellekin, jos ruokaa ei syödä johonkin kymmeneen minuuttiin, niin laittaisin ruuat vaan jääkaappiin ja tarjoaisin seuraavalla ruualla samaa. Tietysti jos alkaa jo tulla se kriittinen vuorokausi täyteen syömättömyyttä, niin antaisin periksi ja syöttäisin sille mitä vaan maistuu, ettei sitten sen takia kissa joudu lääkäriin. Mutta muuten aterioiden välissä en antaisi mitään, vaikka se ei olisikaan annokseensa koskenut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ME ostettiin rypsipossua ja aika huonosti meni tämä juttu, kyllä Ruffe söi sitä vähän, mutta vähään se tosiaankin jäi.. Huomenna pitää mennä ostamaan kalkkunaa, sekun oli kaupasta loppu. Pitäisi pysyä lujana tossa ettei ruoki jossei syö ja yrittää tarjota ruokaa monesti päivässä hetken ja laittaa piiloon josse toimisi. Ruffe vaan on vähän semmonen et se pystyy helposti olemaan sen vuorokauden syömättä että meh. :( Pitää laittaa Ruffe herkkulakkoon, että ei saa nälkään yhtäkään herkkua ennenkuin alkaa taas ruoka maistua >8(

      Poista
  12. Voi toista! Toivottavasti ruoka alkaa maistumaan ja että se vielä sopii teidän kaikkien pirtaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olis kyllä ihan tosi mahtava juttu!! Coco on nyt syönyt broitskun sydämmiä ja jauhelihaa ihan ok mutta kun sais Ruffellekkin jotain syötävää :/

      Poista