perjantai 5. joulukuuta 2014

Perjantain kuulumiset

Kuvat on pari päivää sitten otetulta Cocon pompuloiden kidnappausreissulta joka jäi ikävä kyllä lavuaariin. Kun Coco menee vessaan kuuluu kaamea tömps (Coco hyppää vessanpöntön päälle) sitten se kiipeää lavuaarisa pesukoneen päälle. Pesukoneen päällä olevasta korista Coco on monen monta kertaa varastanut miljoonat pompulat ja vaikka ne kuinka piilottaa tavaroiden alle niin jossain vaiheessa pompulat löytyy lattioilta tai Cocon suusta. Onse niin hömppä mutta silti niin rakas. ♥

Varas kätyrinsä kanssa
Me ollaan tiedättekös iloisia, nimittäin sain vihdoinkin tästä mun blogin ulkoasusta semmosen minkä halusin. Muutoksia tapahtui siinä mielin, että Ruffen ja Cocon korvat tulee ympyröistä ulos tuossa sivupalkissa. Lisäksi se googlen oma rumilus lukijaksi liittymis härpäke on nyt poissa ja lukijaksi voi liittyä painamalla noita söpöjä pikku Ruffeja ja Cocoja. Harmi vaan ettei kukaan muu nää kuinka monta lukijaa mulla on, mutta eikai se kenenkään muun pyllyä kutita. Meitä voi nykyään myös seurata blogilistan kautta. Alhaalla olevien tunnisteiden taustaväri on nyt sama kuin tekstillä, ennen se oli tumma. Hitsi mulla meni kauan tajuta miten saan sen saman väriseksi, mutta onnistuin lopulta.

Kätyri ehti karata mutta onneksi itse pääpahis jäi loukkuun
Mulla on myös ollut mun kameran kennossa roska siitä asti kun käytiin ottamassa ulkoilukuvia ja oon joutunu joka kerta muokkaamaan kuvasta pois semmoisen ihanan leveän mustan pisteen. Kovasti olin jo aijemmin kotona puhallellut kennon sisään, mutteise mitään auttanut. Onneksi päätin mennä internetin ihmeelliseen maailmaan googlailemaan ja sainkin ohjeeksi tutkia vähän kameran asetuksia. Siellä olikin semmonen kohta missä kennon peilin sai lukittua ylös niin että kennon takaseinä näkyi konaan. Siellä myös näkyi se roska jonka puhalsin pois ja nyt kamera on taas kuin uusi! Mikä onnen päivä se olikaan, kun ei tarvinnutkaan mennä kameraliikkeeseen puhdistuksiin. Tilasin myös uuden objektiivin tuossa pari päivää sitten ja sen tulisi saapua minulle ensiviikolla, voi miten kovasti sitäkin jo oottelen. En ole nyt vielä varma, että laitanko sen odottamaan kuusen alle vai otanko heti käyttöön.. Minut tuntien otan sillä salaa kuvia ja paketoin päivää ennen joulua tai jotain muuta yhtä tyhmää.

Onse kummakun pitää niitä jalkoja ihan joka paikassa roikottaa
Meidän pitäisi tehdä myös iso zooplustilaus, jotta kisut saisivat myös kuusen alle jotakin mukavaa. Lisäksi jouluarvonnan lahjapaketti tulee myös sieltä, eikös ookkin jo jännää kun kohta on joulu. Me ainakin ollaan ihan fiiliksissä, tai mä. Ei noi muut oikeen ymmärrä joulun päälle, heh!

Miltä maailma mahtaa näyttää pienen ragdoll-pojan silmissä?

Oiskos teillä lukijoilla joitakin postaus toivomuksia? Hyvää viikonloppua teille kaikille ♥

25 kommenttia :

  1. Söpöjä kissoja sulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, tykkään itsekkin niiden pörröisyydestä ♥

      Poista
  2. Meillä Haikulla oli (on!) pakkomielle pumpulipuikkoihin ja silloin kun minulla oli vielä rasia esillä vessan peilitasolla, Haiku kävi aina tiputtamassa sen alas ja sitten saikin keräillä puikkoja lattialta. >( Pakko oli luovuttaa ja laittaa rasia kaappiin piiloon, sama nykyään pompuloiden kanssa, vaikkei Haikua ennen ne kiinnostaneetkaan. Nykyään niitä ei voi jättää pöydälle vartioimatta. :p

    Minkälaisen objektiivin tilasit? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisikohan meilläkin topsipuikot maailman siistein juttu ikinä, sitä ei vo tietää sillä ne pysyvät visusti vessan peilikaapissa piilossa! Coco varmaan yrittäisi syödä semmoisen, välillä se syö eteisen matolta jopa pieniä kiviä... Mikä pönttö! Pompulat taas tuo löytää ihan mistä vaan joten nekin oli pakko laittaa meikkipussin sisään, mutta välillä nauratti kun Coco löysi aina jostain uuden pompulan eikä oikeen tiedetty mistä. Sitten se aina piilottaa ne ettei löydetä niitä, ovela tyyppi! :D Kissat on kyllä ihania kun kaikki tommonen ihme härpäke kiinnostaa eniten ja omat lelut vähiten ♥

      Tilasin Nikonin objektiivin Nikkor AF-S DX 35mm f/1.8G, pitäisi olla kivasti valovoimaa ja tulee tarkkoja kuvia. Nykyäänhän mulla on käytössä ainoastaan macro-objektiivi ja sen kanssa ei oikeen ulkoilukuvat meinaa onnistua jos on liikettä. Muuten sekin on ihana objektiivi koska sillä saa tarkasti kuvaan jokaisen kissan viiksikarvan ♥

      Poista
  3. Hauska sivupaneeli!
    Max: Minä vien kaikki villaiset vaatteet ja puutikut (esim puukorista). Pompuloihin en ole vielä hoksannut innostua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hee kiitos! Eikai nyt tikkuja oo kiva syyä mielummin pompuloita kannattaa kokeilla :3

      Poista
  4. Huh, miten päteviä täällä ollaan! :-D Tuli ihan alemmuuskompleksi, kun osaat säätää kaikkea ja loihtia näin hienot sivut. Ja vielä se kameran objektiivikin! Yritän olla muuttumatta vihreäksi. Kiitos muuten vinkistä, mistä voisi saada apua kameran valintaan! En ole vielä ehtinyt tehdä asian eteen mitään, kun on ollut kaikenlaista meneillään. Hyvä, jos ehtisin vaikka blogiakin joskus päivittää... Ihania nuo Cocon lavuaarikuvat! <3 Hyvää itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meni mullakin ihan hirveen kauan että jotain tajusin, oli ihan liian vaikeeta, mutta onneksi lopulta onnistuin. Olisin jotenkin halunnut vielä saada montako seuraajaa mulla on tohon Lukijaksi ja ton kuvan väliin muttei mulla yhtään leikannut. Eikai se oo niin justiinsa, kiva se on ilmankin! Joulu tulee niin sunkin ois aika ostaa itelles jos hyvä kamera ettei tarvitse muuttua vihreäksi. Silloin sua ei saattas erottaa kuusesta ja sehän ei ois kauheen kiva... Joten nyt kamera foorumille näpyttelemään :----) Coco osaa kyllä aina olla niin söpö ♥ Hyvää itsenäisyyspäivää takaisin sinne ja rapsutukset misukoille!

      Poista
    2. No joo, parasta kyllä yrittää välttää se, että sekottuisin joulukuuseen! :-D Ansaitsisin kyllä pienen joululahjan, joka voisi olla tosiaan se kamera! Taidanpa nyt kipaista katsastamaan forumia ja pohtimaan, olenko kyllin rohkea naputtaakseni sinne viestin... Kiitos itsenäisyyspäivätoivotuksista! Nuppu on kysellyt, että tuleehan Ruffe smokki päällä hakemaan sitä linnaan, mutta ruokailun jälkeen neiti nukahtikin ja unohtaa toivottavasti koko jutun. Mutta itsenäisiä suukkoja nyt kuitenkin Ruffelle, ja Cocolle myös! ;)

      Poista
    3. Kannattaa vaan rohkeesti, ei ne tiiä kuka siellä ruudun toisellapuolella oikein on ;) Ruffe täällä vaeltelee edestakaisin, selvsti tietää että sen pitäisi olla nyt jossain muualla. Harmi ettei poitsu pääse oven läpi, muuten olisi varmaan jo pyytämässä Nuppua tanssimaan ♥

      Poista
    4. No nyt on kyselty palstalla, ja heti tuli runsaasti fiksuja vastauksia, joten kiitti, kun vinkkasit mulle tuosta! :) Näyttäisi kyllä nyt siltä, että Nikon kannattaisi hankkia. Ihanaa, että ihmiset ovat myös antaneet hinta-arvioita ja ihan tarkkoja speksejä. Kyllä Nuppua varmasti kuvataan uudella (tai käytetyllä mutta meille uudella) kameralla jo ennen joulua. Saas nähdä, pyöriikö Ruffella sitten sukat taas jalassa. ;) (Voi miten söpö tuo nuoripari olisikaan tanssilattialla!) :-D

      Poista
    5. Kiva, että sait sieltä apua! Mulla on käytössä Nikonin D80 kamera + Metz 36 AF-5 ulkoinen salama (http://www.gigantti.fi/product/kamerat/kameratarvikkeet/METZFLASH36CA/metz-mecablitz-36-af-5-salamalaite-canon) + macro-objektiivi paitsi nyt sain ostettua käytettynä 135eurolla sen uuden valovoimaisen objektiivin Nikkor AF-S DX 35mm f/1.8G jota on kehuttu ihan hirveesti! Käytettyjä tosiaan kannattaa haalia, ei tarvitse maksaa niin paljoa ja kuitenkin toimivat yhtä hyvin! :--) Me ootetaan innolla jos ja kun saatte uudet kuvaus vermeet. Onhan se aina itsellekkin mukavampaa kun joka kuvassa ei ole heiluvaa tassua! Ruffe varmasti pökrää nähdessään Nupun tarkoilla pixeleillä ;--)

      Poista
    6. Jotkut ovat ihan pro-tasolla näissä kamerajutuissa! :-D (Jotkut taas eivät...) Pitikin käydä katsomassa, miltä se ulkoinen salama näyttää. Mä tarvitsisin kyllä jonkin "Kuvaus for Dummies" -kirjan, koska heti alkaa nukuttaa, kun näen tuollaisia DX FX 100 mm AF 5000 f/89.3-23 x 36000 -kirjainjonoja... :-D Mä vain haluaisin kivoja kuvia Nuppusesta Ruffelle (ja muulle maailmalle)! Kunhan saan selville, minkä kameran haluan, niin täytyy alkaa saalistaa niitä käytettyinä. Huh, on tämä melkoinen suo ja savotta. :)

      Poista
    7. Joo oon mäkin vähän kujalla noista mutta otetaan esimerkiksi tuo mun uusi AF-S DX 35mm f/1.8G.
      -AF-S tarkoittaa sitä että objektiivissa on oma tarkennus moottori eli jos rungossa ei ole tarkennus moottoria pitäisi tarkennus tehdä manuaalisesti.
      -Dx ja Fx kennoissa on erikokoinen kuva-ala siitä voit lukea lisää täältä (löytyy myös kaikkea muuta siistiä tietoa!) https://nikoneurope-fi.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/24074/related/1.
      -Nuo millimetrit on taas se montako milliä objektiivi zoomaa jos objektiivissa lukee vain 35mm on se kiinteä eikä siitä liikuta edes eikä takas, mutta josse on 18mm-55mm on zoomivaraa!
      -F taas tarkoittaa aukonsuuruutta eli valovoimaa mitä pienempi luku sitä suurempi aukko. Eli hämärässä saa parempia kuvia kun objektiivissa on tarpeeksi valovoimaa eli tuo f/1.6 on valovoimainen aukko :---)

      Sitten oon myös ite lukenut tätä sivua kannattaa käyä kattomassa, siellä on paljon tietoa http://www.mikkosaari.fi/ !

      Poista
    8. Uuuh, täytyy myöntää, että silmät vain pomppivat sinne tänne noilla riveillä. Oppisin ehkä tämän asian parhaiten niin, että olisi jo se kamera, jolla voisin konkreettisesti testata. Tai vaikka monenlaisia linssejäkin, joita voisin vaihdella ja nähdä käytännössä erot. Nyt oli siellä palstallakin mennyt meno jotenkin hölmöksi. En kestä sitä, että jos on jonkin alan asiantuntija, niin pitää kohdella aloittelijaa kuin jotain vähä-älyistä ameebaa. Jokaisella meillä on omat lahjamme ja kiinnostuksenkohteet ja itse pyrin elämään niin, etten vaadi muiden tietävän mun erityisaloista. Grr. Mutta onneksi joukossa oli sun kaltaisia ihania ja auttavaisia ihmisiä, jotka oikeasti jaksavat neuvoa. Palaankin lukemaan näitä sun viestejä vielä sitten, kun näpeissäni on oikea kamera. Joskin tänä harmaana maanantaiaamuna on sellainen fiilis, että taidan jatkaa iPhonen käyttöä ja unohdan järkkärit. Mun blogi on niin pienen (mutta sitäkin ihanamman) piirin juttu, että kaikki varmaan antavat anteeksi, vaikkeivät kuvat kummoisia olekaan. :) (Tai sitten ostaa päräytän täsmälleen samanlaisen setin kuin sulla, koska kuvista tulee todistetusti hienoja!) :)

      Poista
    9. Enpä mäkään mitään kameroista tietänyt kun omani sain, kyllä sitä oppii just tollain kun ite vaan näprää. Harmi että niistä oli tullut vähän vamoja jotkut ihmiset on mitä on... :D Kyllä itekkin oon huomannut monissa asioissa kuinka joillain on semmoinen tökeröasenne "lue itse ja opi yksin" on tullut mulla vastaan esim raakaruokinnan kanssa, mutta onneksi Piivi on auttanut mua siinä! Ihanaa musta olla jonkun apuna niin paljonkun vaan voin! Ja tosiaan mun mielestä kuvia ei tuu sen kameran rungon perusteella vaan objektiivin, tietty Rungollakin on merkitystä mutta enemmän se onse hyvä linssi. :---) Eihän se tosiaan haittaa josset kameraa meinaa hankkia, ei meitä muita ainakaan, enemmän mua aina ärsyttää itseäni jos kuva on heilunut tai vastaavaa mutta olenkin sen luokan ihminen :D Hyvä jos siellä osataan antaa myös vähän huonommillekkin kuville mahdollisuus! Mun runko onniin vanha jo etten tiiä löytyykö sitä enään mistään tehty vuonna 2006 itse sain vuonna 2008, että ehkä vähän uudempi kannattaa kuitenkin ottaa ;---)

      Poista
    10. On kyllä huvittavaa, miksi sellaiset "opettele itse!" -henkiset ihmiset edes menevät lukemaan tuollaisia palstoja, joilla olisi tarkoitus auttaa keltanokkia. Tulee mieleen, että täytyy olla aika surkea itsetunto, jos siellä pitää pyöriä pönkitysretkellä. :) Meitä on tosiaan moneen junaan. Joo, ehkä mä nyt yritän kuitenkin taas inspiroitua ja vain ostaa ystävän ja kaikkien näiden neuvojen avulla vähän uudemman peruskameran, johon on mahdollisuus vaihtaa ja päivittää niitä FXAGHF 9000 mm x CC 900/f.4 -linssejä... ;)

      Poista
    11. Kamera kannattaa hankkia sillä kun voi ottaa kuvia vaikka ulkomaanmatkalla ja teettää hienoista kuvista valokuvia vaikka seinälle ♥ Toivottavasti semmonen kiva kamera löytyy!!

      Poista
  5. Hyvältä näyttää, sivut ja kisut tietysti :) voi kun jaksaisi itsekin vähän perehtyä ja muokata tuota ulkoasua. En ole siihen juurikaan koskenut sen jälkeen kun sain blogin perustettua :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mun mielestä blogisivun pitää olla kivannäkönen itsen ja muidenkin mielestä, eihän kukaan viihdy rumilla sivuilla tai niin meille opetettiin koulussa kun näitä juttuja opiskeltiin! :D Sääntönumero yksi oli ettei fonttina saa olla Comic Sanssia haha!

      Poista
  6. Meillä pompulat ei (onneksi) ole mitenkään kauhean kiinnostavia, mutta pumpulipuikkoja sen sijaan metsästetään (tai siis Devi metsästää) juuri tuohon tyyliin! Välillä tuntuu, että kyseisellä pöhköllä on jonkilainen röngtenkatse, jolla kaikki siniset tikut bongataan (esimerkiksi meikkilaatikosta)...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Cocollakin on aikalailla samanlainen röntgenkatse, onneksi nuo topsipuikot on meillä peilikaapissa niin niistä se ei voi innostua :D Eilen jätin vahingossa vessanpöntön kannen auki jota en yleensä tee niin Coco löytyi hetkenpäästä Roikkumasta naama vessanpöntössä :DD Onneksi se ei kokonaan tipahtanut ja pelastettiin hänet hyvin nopeasti, mikä pöhköli!

      Poista