perjantai 6. kesäkuuta 2014

Mökille mars matkaan

Se on kuulkaas semmonen juttu, että minä vien maanantaina reilu kahdeksi viikoksi räsypojat mökkeilemään luonnon helmaan järven äärelle. Postauksia tuskin tältä ajalta tulee, koska nettiyhteyttä sielä on rajallisesti vain kännykässä. Voin kuitenkin yrittää postailla teidän vuoksi kännykän blogger-sovelluksella. Harmittaa vain, kun ei pysty lisäämään muita kuin kännykkäkuvia. Onneksi mökkeilyn jälkeen on järkkäri täynnä hienoja kuvia vain teitä varten. Kerron myös kaikista poitsujen temmellyksistä ja siitä putoaako Rufus taas järveen vai onko tänä kesänä Cocon vuoro harjoitella uimista! Rufus siis tosiaan viime vuonna tipahti laiturilta järveen, mutta onneksi mies hyppäsi perään kännykkä taskussa. Rufus selvisi ehjin nahoin säikähdyksellä, mutta puhelin reistailee edelleen.

 Uhkean muhkea kauluri

 Jalan roikotus on se juttu



Rufuksen lemppari nukkumispaikka numero yksi

Tänään siis luvassa hirmuinen määrä kuvia meidän poitsuista, että varmasti selviätte kaksi viikkoa ilman näiden höpönassujen naamoja, jos kännykällä postaus osottautuukin liian vaikeaksi nettiyhteyden takia. Ja sitten asiaan.

 Cocosta tuli Zombi

No ei sentään!

Rufuksella on ollut jo aika kauan kainalossa semmoinen haaveri joka on välillä auki ja välillä ummessa. Huomattiin pari päivää sitten, että haavasta oli tullut isompi ja se vuoti verta. Kyseltiin eläinlääkäriltä neuvoja haavan hoitoon ja saatiin ohjeeksi putsailla sitä aamuin illoin betadinella ja antibiootti-kortisoni voiteella. Tämän vuoksi Rufus joutuu pitämään haavan hoidon jälkeen töttöröä päässä tunnin pari. Onneksi nyt Rufus ja hänen tyttöystävänsä Nuppu ovat yhtä muodikkaita samanlaisen töttörön kanssa. Parisuhteessahan kuuluu hommata samanlaiset lenkkeilyvaatteet sun muut, nyt Nuppu ja Rufus onkin tämän vuoden muoti kaksikko!

 Haava kainalossa (kuva näkyy isompana klikkauksesta)

 Rufuksen lemppari nukkumispaika numero kaksi on näppäimistö

 pötkötellen

Onko muuten teidän kisuilla leuassa mustapäitä/aknea, nimittäin Rufuksella ja Cocolla on. En oikein tiedä millä sitä hoitaisi ja onko siitä haittaa jos leuassa on vain mustäpäitä. Mustapäät siis näkyy leuassa mustina pisteinä. Olen nyt puhdistellut Cocon ja Rufuksen leukaa märällä pumpulilla aamulla, kun leukaan tuppaa tulemaan joka päivä uudet ärsyttävät mustapään pahaset. Cocolla leuassa ei ole niin paljon näitä kavereita, kuin Rufuksella. Rufus sai tammikuussa kortisonia ja silloin mustapäät lähti pois, mutta tulivat sitten takaisin. Mustapäät taitaakin olla nuorten kissojen ongelma, mutta on niitä vanhemmillakin yksilöillä. Ei niistä mustapäistä kai mitään haittaa ole, mutta leukaan saattaa myös tulla finnejä jotka voivat tulehtua. Leuasta pitäisi sheivata karvat pois, jos tulehduksen merkkejä näkyy, ainakin näin olen lukenut. Toisaalta mustapäät eivät kyllä ärsytä kisuja ollenkaan, kaise olisi pahempi jos leukaa kutittaisi ja pojat olisivat kokoajan leukaa rapsuttamassa. Me nyt pysytään sillä periaatteella, että vesi on hoidoista parhain. Pitää kysäistä seuraavalla eläinlääkäri reissulla, jos voisivat kurkata näyttääkö leuka heidän silmiin pahalta. Onneksi nuo lähtevät helposti rapsuttamalla pois, inhottaa vain kun tulevat heti takaisin!


 Mustapäät! (Kuvat isommiksi painalluksesta)

Tänään yritin ottaa kuvia Cocosta ja Rufuksesta parvekkeella, eihän siitä meinannut mitään tulla, kun nenä heilui kokoajan ja mielenkiintoa löytyi kaikkeen muuhun kuin paikalla pysymiseen. Ärsytti, kun yritti ottaa yhteyskuvaakin niin toisen pää heilui kun toinen katsoi kameraan ja toisinpäin. Enköhän saanut kummiskin jotain hyviä otoksia, ehkä...

 nenä nuuhkuttaaa 

Rufus ei osannut rentoutua 



 Onnistuneet yhteiskuvat

 Coco mikset katso kameraan?

Coco vaanii saalista Rufusta

Hauskaa kesän alkua lukijat ja muistakaa lomailla ja nauttia hyvästä ilmasta!

12 kommenttia :

  1. Mekin ostettiin uusi kantokoppa Taavetille pieniä mökkireissuja varten :) Matkaa mökille ei ole kuin neljä kilometriä joten matkapahoinvointiakaan en matkalla juurikaan tule :) Vaikka mökki on niin lähellä, on mukava ottaa kissa mukaan viettämään mökkielämää yhdeksi yöksi kerrallaan :D

    Mahtaako kissoilla olla kevät/kesä väsymystä kun ei kuvissa olla kovin iloisia vai alkaako kotona olo kyllästyttää? :) Rufuksella on kyllä hauskat nukkumapaikat! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No teillähän on mökki lähellä, meillä täältä ajaa mökille noin 4tuntia eli matkaa on huomattavasti enemmän :D Mökkeily on kyllä ihanaa, kun pääsee rentoutumaan ja kissat pääsevät nauttimaan ulkoilmasta oikein kunnolla. Poitsut tylsistyy kun räpsin kuvia, Rufuskin aina lähtee karkuun kun otan kameran esiin. Voi toki olla, että sisällä olo kyllästyttää. Nytne kyllä on tuossa toista tuntia kuluttanut energiaa painimalla ja juoksemalla asuntoa ympäri ämpäri. Onneksi kohta ei sisällä olla melkein ollenkaan kun kissat saavat olla mökin pihalla pitkän narun varassa. Naru on vain vähän huono kun Rufus viime kesänä meni jokaisen esteen ohi ja ympäri niin että naru oli koko ajan aivan solmussa. :D

      Poista
  2. Kyllä meille ainakin tulee ikävä, jos ihan täysin katoatte netin ulottumattomiin! :) Nuppu oli niin mielissään yhteenkuuluvuudesta Ruffen kanssa näitä kuvia katsellessaan. <3 Se oli jo pari päivää ilman tötsää, mutta kun tassu alkoi taas vähän punehtua, niin palattiin ruotuun. Nyt pidän kyllä sillä kauluria ainakin viikon parantumisen jälkeen, jotta varmasti saadaan pöpö pois. Sitten mulla alkaakin jo kesäloma, joten ehditään mennä lääkärille, jos tassu vielä oikuttelee. Mustapäitä ei meillä ole ollut riesana, mutta juuri jossain joku puhui, että eläimilläkin on murrosikä, ja ajan kanssa menee tuollaiset ohi. Mutta varmaan kannattaa niitä puhdistellakin. Ihania lomapäiviä teille! Toivottavasti mökkeily on kaikille mieleen eikä kukaan (edes puhelin) putoa järveen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti metsässä toimii 3g, pahoin pelkään ettei.. :D No yritän kovasti metsästää nettiyhteyttä rymeikön seasta, jospa minä onnistun niin pääsen postailemaan sieltä käsin! Kumpa Nupun tassu parantuisi kunnolla niin saisi tötsänkin pois päästä, vaikka
      Nuppua ei töttörö haittaakkaan niin luulen, että se olisi silti ilman satelliitti päähinettä :) Mäkin olen kuullut että nuo on juuri nuorilla kissoilla, mutta löytyy myös vanhemmiltakin, jospa ne ajan kanssa lähtisi hus pois. Olisi paljon kivempi kun leuka olisi nätti eikä täynnä ihme töhnää. Me pidetään rentouttava loma ilman järvi kämmäilyitä ;)

      Poista
  3. Oikein mukavaa ja rentouttavaa mökkireissua teille, rapsutuksia komeille pojille! :)

    VastaaPoista
  4. On ne kyllä suloisia poikia! Ja kiva kun tulee sitten mökkeilykuvia :)

    Mä luulen että se vedellä puhdistaminen voi tehdä leualle vain haittaa... Siis kysehän on kissojen aknesta. Jossakin luki, että sitä voi hoitaa miedolla desinfiointiaineella, joka ei saa siis kirvellä. Täällä oli myös lisää tietoa aiheesta: http://nethel-estel.blogspot.fi/2012/07/muistelussa-kissojen-akne.html Mä luulen että Karrillakin on pikkuisen alkanut tulemaan mustia pisteitä...

    VastaaPoista
  5. Ollaan juuri matkalla mökille ja Rufus huutaa kopassa paniikissa. Se on ihan hömppä kun ei osaa olla ollenkaan autossa.

    No hitsi jos vesipesu ei auta.. Pitää varmaan käydä apteekista ihmettelemässä mitä ihmettä sitä oikein ostaa. Toivottavasti Karrilla ei mustapäät pääse menemään pahaksi eikä finnejä synny. Jospa saatais meidän poitsuille puhtoset leuat :)

    VastaaPoista
  6. Ensialkuun haluan kehua ihanaa blogia ja ylisuloisia kissoja <3. Minä muistan lukeneeni, että esim. muovikipot (ruoka- ja vesiastioina) voivat jostain syystä aiheuttaa kissoille mustapäitä/aknea. Mutta mikäli teillä ei ole muovikippoja - en osaa veikata syytä :(. Toivottavasti kuitenkin hoituisi pois alta tuokin harmi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista ja kommentista! Muovikipoista oon kans lukenut, mutta meillä ne on posliiniset. :( Raksujen rasvaisuuskin taitaa vaikuttaa, mutta tällä hetkellä ruokaa ei voi vaihtaa kun on allergiadietti menossa.. Pitää mökkeilyn jälkeen katsoa jos löytäisi jotain ainetta mitä oli tuossa Ruudolf.orgin kommentin linkissä. :)

      Poista
  7. Bongasin tuolta Facen räsysivulta linkin sun blogiin, kiitos jaosta :). Pitää tutkia näitä tarinoita ja kuvia tarkemmin ajan kanssa. Juhannus loppu ja työt kutsuvat ---> siis petiin :).
    Jännä katsella noita sun kuvia, meillä myös kaksi kollipoikaa ja värityksetkin aivan samat. Toisella valkoiset sukat ja toisella kokoruskeat :). Ikää meidän pojilla Jaska vajaa 2 wee ja Juke reilu 1 wee.
    Olen aina pitänyt kissoista, mutta kyllä nuo touhot on tehneet pesänsä ihan erityiseen paikkaan sydämessä ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäät tutustua meidän blogiin, lukijat ovat tervetulleita! Meillä Rufus ja Coco ovat kumpikin syntyneet marraskuussa, Rufus vuonna 2012 ja Coco 2013. Odotan innolla Cocon värityksen muuttumista vai jääkö meidän pikkupoika noinkin vaaleaksi mitä nyt on :D Ragdollit kyllä on niin ihania kissoja, että olisi kumma jos ei sydämmessä olisi paikkaa näille söpönassuille<3

      Poista