keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Kissatäti koirien pauloissa

Kävin tuossa viime viikolla lapsuudenystäväni kotona koirien paratiisissa Suomussalmella. Sisälläni oleva pieni hopeanuolifani pääsi siellä valloilleen kaikkien ihanien koirien seassa ja hetkeksi minusta muuttui sata prosenttisesti koiraihminen. Oih ja voih, kun niitä ihania kikkurahäntäisiä pystykorvia pääsi halimaan ja pusuttamaan. Ystävälläni on kotonaan siellä landella viisi koiraa joista yksi niistä on pieni röhkijä Bella, joka on rodultaan mopsi. Bella oli maailman rasittavin unikaveri, mutta silti ihan rakastettava otus. Bella me saadaan maanantaina meidän naapuriin asumaan ja silloin alkaa Cocon tutustuttaminen lähemmin hauvaolentoihin. Ruffehan on tunnetusti jo koirien kanssa ihan fine, mutta Cocoa pelottaa.

Mutta takaisin niihin koiriin eli yksi niistä on suomenlapinkoira Arttu, jolla on muuten maailman pörröisin karva ainakin verrattuna näihin kaupungin lapinkoiriin. Roope oli taas jämtlanninpystykorva jonka olen nähnyt ensimmäisen kerran joskus vuonna 2008 jolloin Roope oli vielä nuoripoika. Nykyään Roopellakin on jo ikää yhdeksän vuotta eli aika vanhus hän on jo. Minun lempparini ovat Riki ja Igor, jotka ovat rodultaan ihanan ihania itäsiperianlaikoja. Riki on minun lapsuudenystävä myös ja sitä haliessa tuli pienet kyyneleetkin tirautettua. Rikillä ikää on kunnialliset 16 vuotta. Riki veti minua ja kaveriani pulkassa silloin kun oltiin vielä ihan penikoita, oi niitä aikoja ♥ Igor on pojista nuorin ja komein. Igor sai juoksennella vapaana Bellan kanssa pihalla, kun Roope ja Riki olivat omissa tarhoissaan ja Arttu kiinni narussa. Kaikki oli kyllä niin ihania, etten pysty käsittämään sitä. Sanoinkin jo miekkoselle, että meidän täytyy sitten joskus ottaa yksi Igor myös meille, koska onhan tuo itäsiperianlaika aika komea koira. Alan vaikka sitten itse metsästämään, jos en muuten semmoista saa itselleni '':D''. Kuvia tuli taas räpsittyä ja tässä niistä parhaimmat.

Igor on ihanan raitainen selästä
Yleensä en anna koirien pussata suuta, mutta kuka nyt tuota Rikiä voisi vastustaa 
Riki the Metsästäjä
Riki on jo melkein kokonaan sokea
Pölkkypää puri itseään jalasta
Igor vs Mopsi
Näin ne hauvat pussailee ♥
Igorilla on myös ketunhäntä 
Näin ne pojat alistuu, kun pikku Beltsi hyökkää
Bellan hullunkatse
Lopuksi sit taas vähän pusuja
Roope the kukkulankuningas
Jämttit on paljon tanakamman näköisiä kuin itälaikat
Roopekin on kyllä varsinainen komistus
Igor the Lumiturpa
Komeista komein ja myös ihanin
Sanoinhan, että Arttu on pörröinen
Arttua kuvatessa oli häiriötekijöitä
Artulle tarttui lenkillä lumipallot turkkiin
Bella tahtoo pusuja!
Bella saa pusuja ♥
Arttu the Lumiutare
Kyllä ne pojatkin saa pusutella 
Igor oli näistä tyypeistä se posettajista posettajin
Eikä saa unohtaa..

Bella the Princess

24 kommenttia :

  1. Igor on hyvin saman näköinen,kun koira joka lapsuudessani oli meillä hetken. Symppis.

    VastaaPoista
  2. Ihania haukkuja! <3 Mäkin olen paitsi hullu kissanainen myös kaheli koiratäti! Itäsiperianlaikat ovat upeita, mutta kyllä mun sydän näin etänä suli eniten Artulle. Hitsit, mikä turkki lumipalloineen!! :) Lapinkoirat ovat myös aina niin ihanan hyväntuulisia ja näyttävät siltä kuin hymyilisivät. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin kyllä hullaannun eläimestä kuin eläimestä! Lapsena koirat tais olla lemppareita kun niitä lapsuudessa oli enemmän kuin kissejä. Arttu oli kyllä myös ihana hymysuinen kaveri, sitä oli ihana halia kun upposi turkkiin :--D Tuo sen turkki on kyllä niin mahtava, huomaa milloin koira on enemmän pihalla kuin sisällä.

      Poista
  3. Ihana! Koirat näyttävät olevan hyviä kavereita keskenään :) - emäntä

    Symppiksiä Cocolle. Pitääkö sun tosiaan alkaa tutustumaan koiriin. Yök! - Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kavereita kaikki! Ja valitettavasti Coco joutuu hih :')

      Poista
  4. Ihania hauvasia! ♥ Mä haluaisin koiran harrastuskaveriksi, mutta ainakaan tällä hetkellä elämässä ei vaan riitä aika. Ja sitten Kiira vielä pelkää koiria todella paljon, joten ei meille tule omaa vuffea. :<

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tahtoisin vaikka ja mitä, mut ei niin ei.. Ehkä sitten joskus vuosien päästä :) Aina saa onneksi haaveilla! Cocokaan ei olis kauheen ilonen jos sen aikana meille koira otettaisiin ellen saa nyt sitä Bellan avustuksella innostumaan hauveleista ;D

      Poista
  5. Iih, onhan ne ihania! Koirat kyl haisee paljon omituisemmille kuin kissat (jotka ei mielestäni haise millekään, tai ehkä joskus hyvälle :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin haisee, koirien haisu on outo ja vähän paha. Pitää pestä kädet aina kun koiraan koskee, mut kissat tuoksuu kukkasille <3

      Poista
  6. Mun laikakokemukset rajoittuvat yhteen vuosien takaiseen koirapuistoreissuun, ku satuttiin aitaukseen samaan aikaan jäätävän kokoisen laikapojan kanssa. Kai se itäsiperialainen oli. Hieno ja ylväs koira oli, ja sai kasvuikäisen sakunuorukaisen näyttämään ihan hirmuisen ruipelolta siinä rinnalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun sakukokemukset on taas olleet ihan kamalia molemmat. :( Kummitädin saku puraisi yhtäkkiä mummia käteen kun mummi halasi tätiä. Yhden toisen perheen saku taas ärhenteli kaikille muille paitsi omalle isännälleen. Muakin se aina mulkoili pelottavasti ja oli kuulemma alkanut uhittelemaan myös perheen lapsille. Mulla onkin pieni sakemannipelko mutta onneksi niitä ihania yksilöitä on myös kuten Caro <3

      Poista
  7. Nää on kaikki niiiiin ihania! En kestä, kauhee koirakuume!! Maailman komeimpia nuo Igor ja Roope, ja nii söpö lumipalloimuri tuo Arttu :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olisit voinut kehua vähän pappa rikiäkin ;--) Tuolla kyllä koirakuume iski ihan täysin päin kasvoja. Tahtoo oman ison hauvelin <3 Pitkäkarvaisen koiran kanssa on aina noita lumipallo ongelmia.. Onneks on ulkokoira niin ei haittaa :')

      Poista
  8. Rikilläpä onkin jo ikää! Ihana vanhus ♥ Vanhoissa eläimissä on kyllä jotakin aivan erikoisen ihanaa ♥

    Kyllä kissatäti voi olla koiratätikin! Ei se lajia katso!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riki on kyllä ihan vanhus jo <3 Hassua ajatella että sen kanssa on tullut leikittyä jo joskus seitsemän vuotiaana ja vielä se porskuttaa menemään. Kaikki muut lapsuuden lemmikit onkin tainneet jo mennä iki uneen. Rikinkin aika on varmaan kohta :( Mä oon kyllä kaikkien eläinten täti <3 Voi jos saisin maatilan.

      Poista
  9. Igor on ihana! Loistavia kuvia olet saanut Bellasta ja Igorista, taitaa Bella pitää pojan kurissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiden leikkimistä oli kyllä kiva katsoa, pieni vs iso :-D Bella oli selkeesti paikan pomo ;-)

      Poista
  10. Melkoiset lumiköntsät kyllä Artun mukana kulkee :D Kauniita pusuttelijakoiria kaikki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla sitä lunta oli niiiiin paljon että olisi ollut ihme jos ei olisi tarttunut! Voi kumpa pääsisin noitä taas halimaan <3

      Poista
  11. Oi mikä lauma! <3 Vai on itäsiperianlaika tuon näköinen! Mielenkiintoista, äitini miesystävällä oli Igorin näköinen sekarotuinen ja rodut siinä on olleet kysymysmerkki. Näyttäisi, että laika oli vahvana. :) Eli 16-vuotiaaksi.

    Vaikka sitä on kissaihminen henkeen ja vereen, joskus on ihana päästä nauttimaan ihan vain koiraseurasta <3 On ne sellaisia hassukoita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noitten lauma oli kyllä täydellinen! <3 Uskoisin että kun tekin siellä lapissa asutte niin siinä on tosissaan saattanut laikaa olla :) Laikakun on sielläpäin aika yleinen hauveli. Koirat on kyllä semmosia ihania hösöttäjiä, mutta kyllä toi kissojen rauhallisuus on se juttu näin pidemmän päälle ;)

      Poista