lauantai 27. joulukuuta 2014

Hampaiden hoitoa

Aloitettiin tällä viikolla kissojen kiusaksi heidän hampaiden peseminen. Huomasimpa siinä samalla, että kummallakin oli oikean puoleisissa takahampaissa hiukan hammaskiveä. Täytyy parin kuukauden päästä kysyä eläinlääkäriltä hampaista rokotuksien yhteydessä. Onnekseni sain Cocolta rapsutetua kynnellä hammaskivet pois, mutta harmikseni Ruffelta en. Ruffella on siis kahdessa takahampaassa selvästi hammaskiveä siispä päätimme ostaa näin aluksi plakkia ja hammaskiveä ehkäisevää PlaqueOffia.

PlaqueOff toivottavasti toimit ja pehmennät Ruffen hammaskiven
Näillä sitten sörkitään joka päivä kissojen suut puhtaaksi
PlaqueOffin pitäisi estää plakin muodostumista, poistaa hammaskiveä, edistää ienterveyttä ja se toimii myös pahanhajuiseen hengitykseen. Lisäksi saamme tästä uuteen ruokavalioon nyt myös jodilisän. Oli aika hupsua mennä mustiin ja mirriin kysyen mistä saisi jodia ruokaan, kun myyjä vastaa ettei oikein mistään. Sitten ostamme tätä plakin ihmepoistajaa ja kotona tajuan sen olevan merilevävalmiste eli tietysti se sisältää jodia.  Eipähän tarvitse enää miettiä mistä kyseisen jodilisän oikeen saisi.

''Ensin otetaan tää suuhun näin''
''Ja purraan tosi lujaa ARRRR''
Meillä toimii hammasharjoina virbacin hammasharja ja tahna. Ruffe rakastaa tätä tahnaa ja voisikin syödä sitä koko tuubillisen. Tämä vähän vaikeuttaa hammaspesua kun kissa on kokoajan järsimässä harjaa. Onneksi Coco ei niin perusta tuosta harjan purskelemisesta eli tuskin hammastahnan maku on mieleisin, mutta menkööt. Kissat antavat harjata hampaat suhkot hyvin, onneksi. Ei olisi kauhean kivaa jos hampaidenharjaus olisi kovin vaativa tehtävä, saattaisi silloin jäädä kokonaan tekemättä.

''Tätä puremalla tulee hampaat puhtaaksi!''
''Tää on hyvää maista säkin''
Ostettiin mustista ja mirristä myös kissoille kokeiluun koirien pieni puruluu, koska Coco tykkää järsiä kaikkea kovaa kuten joulukuusenjalkaa.. Onneksi Coco myös innostui tästä herkusta joka on valmistettu naudannahasta. Ruffekin siitä tykkää ja sille olisi hyvä vähän pureskella jotain kovaa, että se hammaskivi irtoaisi. Huomenna mennään varmaan ottamaan ulos lumikuvia, toivottavasti on hyvä ilma eivätkä lumet sula.

''Mun luu et saa!!''

16 kommenttia :

 1. Hmm.. niin positiivinen postaus hammaspesusta, että jokohan minäkin uskaltaisin kokeilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Meillä pestään hampaat siten että istun polvet koukussa lattialla kissa sylissä naama mun naamaan päin. Pidän vähän niskasta kiinni ja eikun harjaamaan :----) Toimii!

   Poista
 2. Toi viimeinen kuva on upea :-D!
  Käytän tuota samaa jauhetta, toimii ihan ok. Välillä ongelmana on, että vaikka laitan jauheen märkäruokaan, juuri se kohta jääkin syömättä :-o. Mutta tasoittuuhan se viikon mittaan, useimmiten jauhe tulee syödyksi. Noin ahkerasti en harjaa kuin teillä, Pitäis varmaan ryhdistäytyä ensi vuonna :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruffe on vähän hömelön näkönen siinä! :D
   Toivottavasti meilläkin toimisi!! Harmittaa ettei aikaisemmin aloitetty pesemään hampaita, joskus koitettiin, mutta Ruffe siitä tressasi aivan kauheesti ja karvat vaan pöllysi niin se vähän jäi.. Me annettiin just tänään tuota jauhetta ja kaikki ruuat meni suihin, onneksi! Parhaintahan se ois joka päivä vähän harjata tai riippuuhan se toki siitäkin mitä kissa syö päivässä :--)

   Poista
 3. Ihana toi viimenen kuva, ihana ilme. :)
  Pena antaa kanssa pestä hampaat ihan nätisti juurikin tolla samalla tahnalla ja samanlaisella harjalla. Taitaakin olla melkein ainut kissan siistimishomma mikä sujuu ilman pakoyrityksiä ja sähinää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hömpsähtänyt Ruffeli kiittää!
   Kiva, että teilläkin onnistuu hampaidenpesu ongelmitta ja se onkin hyvä kun alottaa pienestä ettei sitä hammaskiveä sit tule! Penalla siis hyvät mahdollisuudet hammaskivettömään purukalustoon ;---)

   Poista
 4. No toi on ihan hyvä hammastahna, mutta ei me sitä syödä haluta. No mielitekonsa kullakin. Onneksi ihmiset aina vain sanoo, että nyt aletaan pestä useammin hampaita, mutta ei ne muista - hih hih! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en mäkään älyy miten toi Ruffe sitä aina tuubista syö, itte en kyllä ainakaan söis...
   -Coco
   Ruffe onniin pöhkönnäkönen kun se oikeen himoitsee sitä hammastahnaa, kieli pitkällä se yrittää kurotella hammastahnatuubiin ja lipoo suupieliään ihan koko ajan hammaspesun aikana, vaikeuttaa hieman pesua.. :''D Kauanhan meillä menee ensimmäisiin unohduksiin..

   Poista
 5. Siinä tuli kaksi kärpästä yhdellä iskulla! :D Meillä on Rakulle päässyt kovasti pinttymään hammaskivi oikeanpuoleiseen takahampaaseen eikä merileväkään ole sitä pehmentänyt, pitää todennäköisesti poistattaa keväällä kun mennään hammastarkistukseen.

  Kiva, että teillä tykätään tuosta tahnasta! Meillä kukaan ei tykkää siitä ja se onkin unohtunut kaappiin käyttämättömäksi, pitäisi se kyllä käyttää pois tai ainakin vähemmäksi.

  Mahtavat luukuvat! :D ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän siinä on että sitä on aina vaan oikeanpuoleisissa takahampaissa, kisut ei näköjään toisella puolella syö.. :D Meillä pitää kysästä el rokotuskäynnin yhteydessä että miten pahalta vaikuttaa ja pitääkö varata heti aika hammashoitoon. Tuskin vielä hampaat kuitenkaan on putoamassa ei sitä niin paljoa vielä ollut, kai..

   Tahna on kyllä Ruffen herkkua, ja se voisikin tulla varmaan syömään myös teidän tahnat ;--)

   Mallit kiittää kehuista! ♥

   Poista
 6. Meillä toi hampaiden pesu onnistuu parhaiten koiralla, käytössä hällä on yksivuotiaille (lapsille) tarkoitettu harja ja samainen tahna kuin siulla. Kissoilla aloitin hampaiden pesuun totuttamisen liian vanhana, joten harjan käyttöön he eivät ole tottuneet. Nappasin töistä harsotaitoksia, joihin pistän tahnaa ja johan kissojenkin hampaiden pesu onnistuu. :D Mie oon ite niin laiska eläinlääkäriin viemään hammaskivenpoistoon ja poistan ne ite omilla välineilläni. (oon siis hammashoitoalalla, joten saan käyttööni steriilit instrumentit)

  Meillä toi Plaqueoff toimii koiralla ok, koska se syö mitä vaan. Kissat ovatkin liian nirsoja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähän voisit tulla puhdistaa Ruffenkin hampaat hammaskivestä ;--) Noei, mut inhaa se kyllä on kun onniin kallista puuhaa noinkin yksinkertanen juttu :--( Toivottavasti palqueoff toimis kans täällä, menee ainakin ruuan seassa hyvin :---)

   Poista
 7. Hassut kissat, kun koirien luita syövät! Meiän kisuille ei kyllä varmaankaan kelpais.... Hampaidenpesukaan ei kyllä mitenkään onnistuis noiden kanssa, ovat niin omapäistä sorttia... Innolla odotan lumikuvia!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Coco on ihan rakastunut ton pureskelemiseen se kun tykkää järsiä kaikkea, illallakin piti laittaa luu takavarikkoon kun se sen kanssa riehui kuin hullu vaikka oli jo nukkumaan meno aika! Mennään sittenkin huomenna vasta pihalle, tänään laiskotti kun piti siivota sun muuta :---)

   Poista
 8. Kiva, että onnistuu hampaiden pesu hyvin. Oon vähän miettinyt josko Pöpöllekin pitäisi hommata hampuloiden pesuvälineet, mutta ainakin jonkinlaiset pienet purutikut/-luut ovat ostoslistalla, jotta tulisi vähän enemmän hampaille töitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa alkaa pesemään niitä nyt kun Pöpökin on vasta aika pieni niin tottuu helpommin! Noi tikutkin on hyviä, mutta hampaiden pesuvehkeet on kuitenkin vielä paremmat ;--)

   Poista