perjantai 21. maaliskuuta 2014

Kohta se on ohi, vai onko?

Viikonloppuna aijotaan ottaa poitsuilta ruskeita näytteitä purkkiin, jotka sittenmatkustavat maanantaina eviraan tutkittaviksi. Helpotuksen huokauksia tai kauhistuksia siis luvassa ensiviikolla, että mitähän ne testitulokset mahtaavat näyttää. Toivottavasti kaikki on vain negatiivista niin päästään koko konkkaronkka muuttamaan terveinä isäni luokse, siellä kissoja odottaa pitkään kaivattu raapimispuu. Puu on ollut hyvin yksinäinen, kun ei ole saanut pitkään aikaan karvaisen tassun kosketusta, mutta onneksi loppu on lähellä. Ehkä?

Pieni puu on ollut ison puun korvikkeena, ostettiin se joskus Rufukselle, kun oltiin paljon kesällä espoossa

Tänään hurautan taas toisen poikalapseni luokse tampereelle, onse niin väärin kun pitää jättää aina toinen mamman hellästä huomasta. Onneksi äitini on hyvä äidin korvike, vaikka meinaakin laittaa cocon viikonlopun ajaksi dietille, syö kuulemma liikaa raksuja ja pullistuu. Minusta taas Coco voisi olla niin pullukka kuin vaan haluaa. Coco, kun vielä olisi maailman söpöin 10 kiloinen pulleropallero.♥

 ''Minäkö muka lihava?''

On kyllä taas ihanaa päästä Rufuksen luokse, kun onhan sitäkin karvapörröä ollut jo kova ikävä. Viikonlopun jälkeen tulee sitten senkin voinneistä terkkuja ja paaaljon kuvia. Olisi tosi kivaa, jos Rufus parantuisi ja saisi tulla pian luokseni. Vähän kyllä jänskättää poikien uudestaan tutustuttaminen, he kun ovat jo niin kauan olleet erossa toisistaan. Eiköhän kaikki kummiskin mene hyvin, Coco vain saattaa tällä kertaa kurmottaa Rufusta, onse sen verran iso poika jo! 

pieni sneak peek, mutta katsokaa nyt tuota masua kun se onniin ihana ♥

14 kommenttia :

 1. Voi Coco, et ole lihava vaan isoluinen ;) Juuri sopiva suloisen pyöreä kollinalku <3

  Onko Cocolla siis ollut raksut ihan vapaasti saatavilla koko ajan? Kyllä Pumpuli olis kateellinen jos kuulisi! :D Jos siltä kysyttäisiin niin täällä meillä on pienien viattomien kissanpentujen kiduttamo jossa niitä pidetään nälässä kun ruokaa ei saa koko aikaa niin paljoa kun haluaisi! (Meilläkin olis raksuja koko ajan tarjolla jos vaan maha kestäisi... Ehkä vielä joku päivä.)

  Pidän peukkuja että teidän ruskeiden näytteiden tulokset ovat negatiivisia! Mä en vielä tiedä onko Pumpulin näytteitä edes tutkittu, kerran viikossa ne kai testaa evirassa giardiaa mutta en tiedä minä päivänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pojalla on vain isot luut<3

   Juu on, semmoset ohjeethan on että raksuja pitäisi olla aina, Ruffellakin on ollut. Tosin Ruffe ei ole lihonut raksujen syönnistä kun sei niitä niin paljoa ahmi, mutta tää pikku herra ahmii ja paljon. :D Tuntuu että se haluaa koko ajan vain lisää ruokaa. Ollaan nyt annettu päivässä märkäruokaa 50grammaa ja raksuja 60grammaa. Silti kaikki kupit koko ajan tyhjänä, voi meidän lihava<3

   Enmääkään tiiä, mutta toivotaan et on negatiivisia sullakin ja meillä ja kaikilla muillakin! Kiinnostas ihan sikana tietää miten sillä isolla sinisellä poikapennulla menee kun silläkin kuulemma oli giardia, mutta onneksi ainakin kuulee teidän kuulumiset :)

   Poista
  2. Soitettiin eilen Eviraan ja sieltä sanottiin että giardiaa tutkitaan tiistaisin ja/tai keskiviikkoisin, eli keskiviikkona soitellaan seuraavan kerran tuloksia. Voi olla siis että saadaan ne samaan aikaan kun te vaikka viikkoa aiemmin lähetettiinkin näytteet.

   Mua kiinnostais kans ihan hirveesti mitä muille pennuille kuuluu! Yritin kasvattajalta kysellä olisko mahdollista saada kenenkään yhteystietoja, tai jos ei niin antais vaikka mun ja ottaisivat ite yhteyttä jos haluavat mutta ei vastannut tähän mitään :/ Voithan sä kysyä, oot ilmeisesti paljon enemmän tekemisissä kuitenkin? :)

   Mä antaisin myös raksubaarin olla auki koko ajan mutta kun ei voi :( Nyt lähipäivinä aloitellaan taas siedättämään Pumpulia niihin, mut se pitää tehdä tosi hiljakseen ettei käy kuten viimeksi (kamala ripuli).

   Poista
  3. No meillä on sitten yhdessä hirmuiset jänskätykset ensviikolla, huu!

   Maritalla saattaa kestää aina vastauksissa, eiköhän se jossain vaiheessa vastaa. :D Eihän noi vanhemmat ihmiset osaa niin hyvin käyttää facebookkia, mutta marita on tosi hyvä kasvattaja ja jos teille tulee jotain kysyttävää mmilloin mistäkin niin kannattaa siltä kysyä. On auttanu meitä Ruffen kanssa monesti :)

   Mä kannatan edelleen ekaks jotain rakuja herkälle mahalle ja sit vasta ku maha täysin kunnossa alkaa sekottaa niitä sillain ekaks vaa vähä ja parin pv päästä enemmän ja 7päivänä voi olla kokonaan se uusi merkki. Ostettiin just Ruffelle jotain sensible raksuja kun nuo ripuliin olevat raksut alkavat loppumaan eikä Ruffe niistä oikein pidä. Onneksi se ahmit noita uusia kuin hullu puuroa :D

   Poista
  4. Tarkoitin siis että vastas aina kaikkeen muuhun mut tuohon yhteystietojuttuun ei mitään... :/

   Jospa se Ruffekin siitä alkais pikkuhiljaa saamaan lihaa luidensa ympärille kun suolisto kuntoutuu ja ruoka maistuu :) Joko kummallakin on tuotokset kiinteää?

   Annoin äsken Pumpulille raa'an broilerin siiven ja ajattelin et se ehkä kummastelis sitä ensin aikansa, niin ei menny ku hetki niin jäljellä oli vaan yksi pienen pieni luu :D

   Poista
  5. No ehkä hän unohti :(

   Niinno, taas tänään söi tuollon aamummalla, mutta nyt ei sen jälkeen ole maistunut ruoka ollenkaan :'( Kummallakin vähän vaihetelee välillä kiinteämpää ja välillä löysempää, muttei kummiskaan ripulia. Rufukselta tuli tänään vaalea kakka joka ei tosin haissut ollenkaan, ei sitten miltään, mutta sekin oli kiinteämpään päin. Ja viimeksi kun oli vaalealla ripulilla kun otettiin ne testit niin näytti negaa silti. Onneksi pumpulille maistuu barffiruoka<3

   Poista
  6. Jep, ei oo maailmanloppu vaikka Pumpuli ei raksuja söiskään ikinä, oon ennenki barffannu kissojen kanssa (ja koirien sitäkin enemmän) :) Helppouden vuoksi toivon kuitenkin että raksutkin alkaisivat taas ajan kanssa sopimaan.

   Ootko muuten lueskellut Maarun kotisivuja? Ihan mielettömästi hyvää asiaa :) http://personal.inet.fi/koti/maaru/

   Poista
  7. Eiköhänne jossain vaiheessa taas mahalle ala käymään, uskoisin ainakin. Meillä pitäisi ehkä alkaa puolibarffaamaan, nytkun ollaan syötetty animondan märkäruokaa Cocolle kun ollaan laitettu sekaan sitä maitohappobakteeri jauhetta, mutta eiköhän kohta voida taas siirtyä broitskun sydämmiin :)

   Enpäs oo lueskellut, mutta täytyypä käyä kattelemassa, kiitos!

   Poista
 2. Coco on kyllä aika mussukka - ja yhteiskuva on täynnä rakkautta! <3 Nupulle en kerro 24-h-raksubaarista, koska se vain komentaisi mua "iu-iu-ihhhh mmm-ihhhh" ja tietenkin "mörriuh"! Meillä on ruokailu säännöstellysti kolmesti päivässä - haluan pitää jo koulutussyistä vakituiset ruoka-ajat. Nupulle raksutta eläminen on sopinut tosi hyvin. En tiedä, mikä ainesosa sille aiheutti ongelmia (= se tassujuttu, rähmivät silmät ja korvissakin vähän vaikkua), mutta nyt on selvästi sopiva ruokavalio, kun silmät, korvat ja tassut ovat loistokunnossa, turkki kiiltää ja energiaa on vaikka millä mitalla. Helpotukseni on suuri. Toivottavasti saatte pian negatiiviset moussetulokset ja yksinäinen puu saa taas oksilleen karvapalleroita. Eiköhän yhteiselo lähde hyvin liikkeelle, kun pojat muistavat varmasti vielä toisensa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kiinnostuksesta paljon Nuppu ja Juju saa ruokaa päivässä ja a paljonhan teidän jöllikät painaa? Meillä on Ruffelle raksubaari auki 24h, koska on muutenkin niin huono syömään. Meilläkin Rufuksen silmät rähmii hirmuisesti, mutta ei sillä mielestäni mitään tulehdusta ole eikä eläinlääkäritkään ole sen silmistä mitään pahaa sanonut. Onneksi Nuppu onnyt kunnossa ja pystyy elämään ilman herkkuraksuja! Mäkin toivon negatiivista suklaamoussea, ja kissoja kotiin<3 Vieläkun tuon miehen saisi tuolta tampereelta Espooseen ja päästäisiin asumaan jonnekkin kivaan kasioon taas koko konkkaronkka niin elämä olisi täydellistä<3

   Poista
  2. Nuppu painaa tasan 5 kiloa, eli se on hoikistunut uuden ruokavalion myötä 300 grammaa. Kissaklinikan eläinlääkärin mielestä Nuppu on oikein sopusuhtainen typykkä, vaikka joskus aiempi eläinlääkäri väitti sitä hivenen liian pyöreäksi ja sain kamalan angstin, koska ylipainokaan ei ole hyväksi). Juju taas painaa ainakin 5,5 kiloa, mutta se onkin aika paljon suurempi kuin Nuppu - ja sellainen jäntevä hoikkis, ettei painoa ole ainakaan liikaa. Kissat syövät nyt niin paljon kuin ne jaksavat, koska ne tosiaan lopettavat itse syömisen, kun tulevat täyteen (tätä ei Nupulla raksujen kanssa tapahtunut). Ne syövät aamuisin puoliksi puolikkaan Ziwi Peakin tölkin (85 g) ja lisäksi saman merkin kuivalastuja vajaan yhden mitallisen (noin kourallinen), josta jää jonkin verran päivämutusteltavaksi. Töiden jälkeen ne syövät puoliksi (tai no, Juju enemmän) yhden kokonaisen Thriven märkäruokatölkin (75 g) ja vähän lihalastuja. Illalla ne popsivat loput aamulla avatusta Ziwi Peakin tölkistä ja taas lastuja vähän lisukkeena. Välillä annan märkäruoan sijaan raakaa lihaa, sydäntä yms. Tämä on nyt toistaiseksi toiminut niin hyvin, etten uskalla kamalasti horjuttaa ruokavaliota. Nupullakaan ei ollut koskaan silmissä tulehdusta, mutta sellaista kyynelnesterähmää kyllä jouduin siistimään pois päivittäin. Se oli musta epäilyttävää, kun Jujulla on aina silmät rähmättömät. Nykyisin Nupulla on yhtä hyvä tilanne, ja vaikka tiedän, että se tykkäisi raksuista, niin niitä ei nyt tipu. Juju ei ole koskaan raksuista liiemmin piitannut, joten sillä ei ole ollut "vieroitusoireita". Tiedän, että pitäisi varmaan olla tosi valveutunut ruokinnassa ja kehittää jokin superbarf-systeemi, mutta mä en yksinkertaisesti luota omiin taitoihini ravintoaineiden oikean balanssin luomisessa, joten toivon, että laadukkaat ruoat ja riittävä vaihtelu pitää kissat hyvässä kunnossa. Toivottavasti pääsette pian kaikki saman katon alle - mutta alkueläimiltä on pääsy kielletty! :)

   Poista
  3. Onpas teillä hyvät painot kummallakin! Meillä Coco ei lopeta raksujen syöntiä ja söisi niitä päivässä miljoonia grammoja, niin oli vähän pakko antaa vaan suositusten verran, kun muuten pojan maha vain kasvaa ja kasvaa :D Vaikka pyöeä pentu on söpö, mutta eihän se tosiaan ole hyväksi. Rufus syö edelleen ja on aina syönyt tosi huonosti ja siksi on nyt niin pieni kokoinen, ei olla uudestaan mitattu mutta viime lääkäri käynnillä oli 4,7 :( Toivottavasti tuo tusta lihoisi kun tuntuu että on aivan luukasa koko katti, kun muuten Rufus on tosi isokokoinen niin kyllä sitä painoa pitäisi olla enemmän!

   Mäkin ajattelin tuota barffia, mutta puolibarffaus saa luvan kelvata kunhan saadaan kissat kuntoon, eli sydämmiä ja raksuja molemmille :)

   Poista
 3. Kylläpä on jo Coco kasvanut! Me pidetään teille peukkuja että pääsette jo eroon siitä vatsatautivaivasta, pitkä piina se on kyllä ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Popsukka kasvaa kyllä aivan silmissä, saisi pysyä vielä hetken ajan pikkuisena kissanpentuna jos minulta kysytään! <3 Hyvältä kyllä nyt näyttää ja ollaan tosi hyvillä mielin, tällä viikolla tulee tulokset!

   Poista