tiistai 18. helmikuuta 2014

Yömouru

Rufuksella on ollut pienestä asti inhottava tapa, nimittäin yöllä huutaminen. Rufus on aina ollut todella puhelias kissa, mutta öisin tämä menee ihan liiallisuuksiin. Kesän jälkeen tämä huutaminen pahentui. Tampereella nukuimme aina ovi kiinni, mutta loppujen lopuksi Rufus alkoi jyskyttämään ovea kuin hullu ja maukui entistä kovemmin. Oven auki pitäminenkään ei auttanut, kun Rufus tarkisti joka toinen minuutti olenko hengissä kävelemällä päälläni ja pitämällä ärsyttävää ininää. Rufuksella on kaikkea mitä hän voisi haluta huutamisella, hän leikkii päivällä, saa hellyyttä, hänellä on ruokaa ja vettä, siksi ei oikein tiedetä mikä voisi auttaa tähän. Ollaan oltu huomioimatta, mutta ei tämäkään ole auttanut. Tähän ei varmaankaan auta mikään ja minun täytyy alkaa vaan tottumaan viiden tunnin yöuniin, koska kissa ei suostu pitämään nokkaansa tukossa.

Isälläni taas Rufus on ollut todella nätisti aina, mutta nyt kun Coco saapui, huutaa Rufus taas kahta kauheammin. Minäkun ajattelin, että yöhuuto loppuisi, kun uusi pentu tulee, mutta taisi mennä väärin tämä arvaus. Kyllähän se päätä hajottaa, kun ei saa nukutuksi ja tuo jääräpää ei usko. Rufuksen huutaminen on vielä hirveää kollimourua joka kestää maksimissaan tunnin. Tekisinpä mitä vaan, että saisin hiljaisen kissan. Tähän ei vaan taida keinoja olla..

Tänään Rufus ja Coco on ensimmäistä kertaa kaksin kotona kahdeksan tuntia, kun lapsenvahtikin joutui lähtemään takaisin koulunpenkille. Eihän niitä olisi halunnut jättää sinne kahdestaan ja olisin voinut käpertyä sänkyyn peiton alle kissojen kanssa. Rufus kun on vielä niin ihanan kiusoitteleva, että hetikun on huudettu naapurusto hereille ja on muutenkin aika jo nousta ja mennä töihin valtaa Rufus sängyn ja alkaa kuorsaamaan onnellisena. Rufus mikä sinulla on minua vastaan, kun noin mammaa kiusaat?

Onnellinen pörrö

 Takana päin oli hellyyttävä pesuhetki ja sen jälkeen jäätiin kainaloon unille

 Näille katseille jouduin sanomaan heipat töihin lähtiessä :(

10 kommenttia :

 1. Ei saisi nauraa, mutta kuulosti niin tutulta tuo kaava, että kun on saatu kaikki hereille, niin voi käpertyä itse nukkumaan. Jossain vaiheessa,kun Jujulla oli aamumoukutus pahimmillaan, vannoin että alan mouruta sen korvan juuressa, kun se yrittää nukkua. Mutta eihän moista raaski tehdä... Inhottavaa silti tuollainen ininä ja huomionhaku. Ehkä teidän vain täytyy nukkua metsurikuulokkeet korvilla ja toivoa, että Rufus kasvaa ulos pahasta tavastaan... :-/ Onneksi se pisujuttu on historiaa. Kyllä te vielä tähänkin keinot keksitte! Eikö sähinä auta? Onneksi meidän poitsu on niin herkkis, että tottelee emon pörhistelyitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sille sähisty ja muristu ja alistettu lattiaa vasten ja otettu niskasta ja huudettu ja pyydetty ja silitetty ja pusuteltu, mutta ei, ei sitten millään lopeta.. Aivan käsittämätön otus, luulisi ettei se ole kivaa kun herättää toiset ja saa heti satikutia, mutta eise Ruffea haittaa kun jatkaa menemään vaan. Sittenkun sitä yrittää saada kiukus päissään kiinni spurttaase asunnon toiseen päähän piiloon. Siinäpä taas ollaan sitten. :D

   Korvatulpilla nukuin, kun olin vain kotona työttömänä, mutta sillon pelottaa, etten heräisi herätys kelloonkaan. Korvatulpat kyllä auttoivat. Eise nyt ole niin haitta, että minua pitää hereillä, mutta kun isiä. Meidän tilanne on poikaystäväni kanssa nyt niin huono tämän työn takia, miehen opiskeluiden ja yhteisetä asunnostakaan ei voi vielä muuttaa pois, että pakko asua nyt isäni luona vielä jonkin aikaa. Tahdottaisiin vaan muuttaa jonnekkin lähelle työpaikkaani kunhan miehen opiskelut päättyvät, olisi taas niin kiva asua saman katon alla Ruffen mourua kuunnellen <3

   Poista
  2. Jäin ihan miettimään, että mitähän tuolle mourujutulle voisi tehdä. Varmaan se Ruffe tosiaan vain hakee huomiota - ihan kaikenlainen huomio kelpaa. Siinä tapauksessa "pahin" rangaistus olisi vain huomiotta jättäminen, mutta Rufus taitaa olla poikkeuksellisen itsepäistä ja sinnikästä sorttia... Mutta meillä moni ärsyttävä juttu on mennyt ohi sillä, ettei reagoi mitenkään. Ensin se ärsyttäminen pahenee ja pahenee - kaikki paukut peliin vain - mutta kun ei ole vieläkään tullut huomiota, niin sitten on luovutettu. Näin kävi esim silloin, kun Juju yritti komentaa mua koko ajan leikkimään - onneksi kuitenkin iltaisin eikä nukkuma-aikaan. Se mourusi ihan hurjasti eteisessä, vaikka olin juuri leikittänyt sitä pitkään ja hartaasti. Pahalta tuntui olla reagoimatta mouruun, joka paheni ja paheni, mutta lopulta Juju sitten tuli mun luokse ja kävi ihan hiljaa ja kiltisti viereen nukkumaan. Sitten kehuin kamalasti, enkä ikinä reagoi sen leikkiinpyyntöihin, vaan aloitetaan leikki vasta silloin, kun Juju on nätisti. En tiedä, onko tästä mitään hyötyä, mutta toivon, että saat hyvät yöunet takaisin - ja varmaan odotatte jo sitä, että pääsette taas yhteisen katon alle. Pidän peukkuja, että se tapahtuu mahdollisimman pian! Ai niin - ehkä sun täytyisi hankkia sellainen sarastusherätyskello, niin voisit nukkua huoletta tulpat korvissa. :)

   Poista
  3. Olen yrittänyt tuota, etten huomioi Rufusta ollenkaan, mutta tämä meidän miesihminen on taas aina jotenkin lempsunut siitä kun on vain semmonen luonne ettei voi antaa asian olla ja on pakko sanoa ei tai mennä silittelemään.. :D Voisihan tätä nyt yrittää uudestaan kokeilla, jos isäni kuuntelisi minua paremmin ja jättäisi huomioimatta, eikä sanoisi mourusuulle mitään mourun aikana. Ajattelin myös suihkepulloa, jos mouru kuuluu niin suihkautan vettä naamaan kun Rufus ei vedestä tykkää yhtään, niin tämäkin voisi toimia!

   Onneksi saitte Jujun lopettamaan maukumisen, toivottavasti onnistuu myös Ruffen kanssa. En vaan tiedä miten pystyy olla tekemättä mitään kun ärsyttää aina niin kovin väsyneenä kun yksi vinkuu vieressä.. Mutta pitää ottaa huomiotta jättäminen käyttöön suihkepullokokeilun kanssa, muuta huomiota ei tule kun vain suihkaus nassuun ja takaisin petiin!! :)

   Poista
  4. Ei ole helppoa tuo kissankasvatus. :) En ole itse raaskinut koskaan suihkautella tai muutenkaan uhitella kissoja (olen maailman pehmoin ja lällyin emo), eikä onneksi ole tarvinnutkaan, kun meillä on toiminut niin hyvin tuo täydellinen radiohiljaisuus. Ragdollit ovat niin kamalan sosiaalisia otuksia, että luulen, että niiden häiriköinti perustuu aina siihen, että ne haluavat loputtomasti huomiota. Mokomat linssiluteet! Siinä mielessä saattaa olla, että suihkauskin on Ruffelle jonkinmoinen saavutus: jee, mamma hereillä, vaikka vähän äksynä! :-o Vitsit, kun pääsisi noiden karvaläjien pään sisälle, niin tietäisi heti, mitä kaikkea mielessä liikkuu... Sitten ongelmat olisikin helppo tai ainakin helpompi ratkaista. Tsemppiä!

   Poista
  5. Onneksi Coco vaikuttaa paaaaaljon hiljaisemmalle kuin Rufus, Rufus oli pennusta asti tooosi kova ääninen ihan ensimmäisestä viikosta lähtien. Jos suihkaus ei ala toimimaan, pitää kokeilla ettei anna ollenkaan minkäänlaista huomiota. Rufuksen mauku taitaa olla joko leikki tai tylsyys maukumista, ainakin se aina juoksee karkuun hetikun lähenee mourun ollessa päällä.. :D Tsempit otettu vastaan niitä tarvitsen!

   Poista
 2. Mikähän sillä on kun pitää huutaa... Meidän kissoilla ei ainakaan tuollaista tapahdu paitsi kun tarkemmin ajattelee niin taavetti huutaa päivisin jos ketään ei näy missään... Söpösti nukkuvat kyllä!!! Hyvä että ovat hyviä/melko hyviä kavereita. :)

  Kauhulla odotan milloin Taavetilla alkaa kevätmouruamiset ja muut sillä emme ole vielä ehtineet leikkuuttaa sitä!!! Meillä Viljamikin jäi leikkuuttamatta joten siitä johtunee että hän eritti pahanhajuista virtsaa (vieläkin vähän haisee...) ja lähti omille teilleen ja ei sen koommin ole näkynyt. Varmaan löytänyt jonkun heilan ja sen kanssa elelee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rufus on vain semmoinen luonne jolla on asiaa ehkä vähän liikaakin :D

   Kannattaa leikkauttaa ettei ehdi kollitavoille, niistä ei välttämättä pääse pois jos ne ehtii tulla ennen leikkauttamista vaikka leikkaisi niiden jälkeenkin. Me ajateltiin leikata Coco max. 6kk iässä, kunhan joku olisi hoitamassa pientä. Rufuksella haava tulehtui ja sitä en enää halua kokea :( Viljamilla on varmasti mukavaa villinä ja vapaana!

   Poista
  2. Niin. Olisi vain kiva jos joku käyttäisi meillä leikkuuttamassa sen koska isä ainakin on jo kieltäytynyt... Saas nähdä tuleeko Taavetistakin villi ja vapaa...

   Poista
  3. No pakkohan se on leikkauttaa, eihän tuo ole kivaa että rakas kissa saattaa alkaa pissimään joka paikkaan ja lopuksi karkaa :( Tyhmä isi on kyllä nyt, sano sille vähän jöötiä!

   Poista