tiistai 11. helmikuuta 2014

Aikaista puhetta

Pari postausta aikaisemmin mainitsin pissiongelman loppuneen, mutta Rufus päättikin olla asiasta erimieltä ja lirauttaa olkkarin matolle keltaisen yllätyksen. Voi sitä riemunmäärää sunnuntaiaamuna, kun astelin suihkusta ja näen kuinka Rufus katselee minuun, istahtaa ja päästää lirautukset. Minulla oli siis enää alle tunti aikaa hinkata matosta pois pissin hajut, laittautua, kuivata hiukset ja laittaa todella iso ja painava karvamatto jonnekin kuivumaan. Otin myös ennen lähtöäni muutkin huushollin matot pois lattioilta ettei uutta vahinkoa tapahtuisi. Kyllä oli ärrimurri kotosalla sinä päivänä, kun vatsakin oli ihan tyhjä.. Kiitos Rufus olet sinä rakas<3

Illalla kun tulin kotiin aloin lueskelemaan millähän keinolla saisi tälläisen stressi pissaamisen loppumaan. En viitsinyt ottaa mallia äidistäni, joka kertoi kouluttavansa nuorena kissat sisäsiisteiksi tunkemalla kissan nenän pyörivin liikkein omaan tarpeeseensa ja heittämällä sen jälkeen hiekkalaatikolle... Vähän liian rajua toimintaa minun makuuni, siispä päätin tuhlata omaisuuden Feliway-feromonihaihduttimeen ja suihkeeseen. Siis oikeasti, olen käyttänyt suihketta parisen kertaa ja tuntuu, että se on jo lopussa. Reilu 30 euron hinnalla luulisi sen kestävän kauan, mutta ehkä sitten vain liika käytän sitä? Haihduttimen taas pitäisi kestää kuukauden ja toivottavasti kestääkin, mutta silti senkin hinta voisi olla alhaisempi.

Feliway-tuotteet antavat kissalle saman positiivisen vaikutuksen kuin kissan luonnollisetkin naamaferomonit. Kissa kokee olonsa rauhalliseksi ja tuntee olevansa tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Feliway-tuotteita voi käyttää, jos ympäristö on muuttunut. Meidän tilanteessamme on tullut uusi koti ja parin päivän päästä uusi kissanpentu. Onneksi Feliway auttaa kissojen tutustumis prosessissa positiivisella tavalla. Lisäksi, jos kissa on hyvin stressaantunut matkoilla omassa kopissaan, voi suihketta suihkuttaa kuljetuskoppiin stressin lievittämiseksi. Feliwaytä voi myös käyttää, jos kissa on herkkä stressaantumaan hoitoon jätettäessä. 

Laitoin haihduttimen seinään kiinni eilen töistä tullessani ja sen vaikutuksen pitäisi alkaa 48tunnin kuluttua, mutta luulen aineen jo vaikuttavan. Rufus on yleensä todella kova ääninen nukkumaan mentäessä oli ovi kiinni tai auki. Illalla kuitenkin Rufus tuli nätisti viereeni nukkumaan eikä sanonut yhtään maumauta koko yönä, yleensä yön aikana tulee ainakin yksi uniserenadi. Aamullakin Rufus yleensä herättää minut ennen herätyskelloani, mutta tänä aamuna poitsu nukkui tyytyväisenä jaloissani vielä herätyksen jälkeenkin. Voihan olla, että tämä käytös johtuu tuosta suihkeestakin, olenhan sitä suihkutellut paristi jo mattosille.

Yöllä uskalsin nukkua huoneeni matto lattialla eikä siihen tullut vahinkoa. Töihin lähtiessäni laitoin myös eteisen maton takaisin omalle paikalleen, josko Rufus jättäisi senkin rauhaan. Töistä kotiin tultuani huomasin positiivisen yllätyksen, matolle ei ollut tullut vahinkoa. Hyvä Rufus hienoa! En ole uskaltanut vielä laittaa olohuoneen mattoa paikoilleen, mutta laitan sen varmaankin huomenna. Sittenpähän nähdään mitä Rufus on ihanasta karvamattosesta mieltä, toivottavasti jättää pissimättä..

Vaikka aineet maksoivat yhteensä melkein 100euroa, joka on mielestäni aivan liikaa tuntuu ne onnekseni toimivan. Eipäse haittaa, että maksoivat paljon kunhan toimivat. Toivottavasti Rufuksen pissaaminen matoille loppuu niin olisi rahoillekkin vähän vastiketta. Uskon kyllä feliway-tuotteiden vaikuttavan, kun Rufuskin on ollut todella nätisti, mutta eiköhän vielä ole liian aikaista sanoa.
 
Feliway-suihke

 Feliway-feromonihaihdutin töpselissä

 Otettiin myös vessasta heiluriovi pois, ettei pissejä varmasti mene vääriin paikkoihin

 ''Enhän minä pissi vääriin paikkoihin, enkä myöskään ole kovaääninen. Enhän?''

8 kommenttia :

  1. Toivottavasti suihkeet auttavat että pissaaminen muualle kuin hiekkalaatikkoon loppuu! Olisi se vähän ketuttavaa jos noin paljon rahaa menisi hukkaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ainakin nyt näyttää lupaavalle, mutta eipäsitä näin nopsaa voi sanoa. :) Kyllähän se ketuttaisi kun ketutti jo aineiden hinta, mutta minkäs teet!

      Poista
  2. Voi ei Ruffea! Onneksi olet kuitenkin noin lempeä sen kanssa - eihän kissa ilkeyttään tai ymmärtämättömyyttään moista tee. Hyvä idea varmasti tuo Feliway, varsinkin nyt, kun on pikkukisukin tulossa. Helpottaa varmasti tutustumista molemmin puolin. Pidän peukkuja, että Rufuksen tunnemylläkkä rauhoittuu eikä tarvitse lirautella muualle kuin hiekkikselle. Nupunkin tassu on taas parempi, eikä satelliiittia ole tarvittu enää - toivottavasti punoitus ei palaa enää ikinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rufuksella taitaa vain olla kovaa stressiä, mutta kylläse on alkanut jo hellittää. Viime yökin meni oikein mukavan hiljaisesti! Onneksi maailman paras poikaystäväni teki eilen romanttisen eleen ja matkusti espooseen minulle kertomatta. Tämä siis meinaa sitä, että TÄNÄÄÄN COCOPOPS HAETAAN UUTEEN KOTIIN!!! Voi veljet ja pyörivät sukat. En malta odottaa täällä töissä kun aika matelee hirmuisen hitaasti, kun olen vasta aloittelija niin minulle ei ole edes mitään tekemistä.. Olisipa kello jo neljä niin pääsisi lähtemään autolla porvooseen. Olen nyt kyllä taas maailman onnellisinta tyttöä :)

      Kivaa, että Nuppukin voi jo paremmin. :) Mekin pidetään peukkuja tulevaisuudelle ettei punoitus enää palaa! Yhtään ei ole kivoja tuommoiset tulehtumiset sun muut sairaidet, pois vaan kaikki hus!!

      Poista
    2. Ihan into tarttuu nyt minuunkin! :)) Muistakin sitten päivittää heti kuulumisia, kun kissahuumalta suinkin ehdit! Ja lisää niitä pään sekoittavia kuvia! Varmasti jännittävä ja ihana päivä tämä! Olisipa hauska nähdä Rufuksen ilme, kun pikkuinen saapuu. :) Toivottavasti kaikki menee hienosti! Pidän peukkuja!

      Poista
    3. Täpinät kasvaa koko ajan vain enemmän ja enemmän!! Muistan kyllä postata, en ehkä tänään ehdi mutta huomenna ainakin yritän ja lisään kuvia taas varmaan ennätys määrän.. Hehe. Peukut otetaan vastaan ja yritän ottaa jonkin videon Rufuksen ja Cocopopsin ensihetkestä! :)

      Poista
  3. Meillä on kans tuo feliway haihdutin. Hankittiin ensimmäinen kesällä rauhoittamaan Ukia kun tiedettiin, että haetaan kohta uusi kisu, ja nyt kolmisen viikkoa taaksepäin ostettiin uusi haihdutin ennenkuin muutettiin ja laitettiin se pöhisemään tänne uuden kämpän seinään ja siinä se ehti yhden päivän olla. Kissat otti muuton tosi hyvin ja sopeutuivat ennätys nopeasti uuteen kotiin, eikä pisuja tai muita vahinkoja ole tullut mihinkään muualle kuin sinne minne pitääkin, tiedä sitten vaikuttiko haihdutin vai onko nuo meidän herrat vaan niin yltiöfiksuja ;D Tuo pöhötin tosiaan on meillä vieläkin seinässä, ollut nyt sen kolmisen viikkoa kun tiedossa on ollut tämä uuden tulokkaan tulo tänä viikonloppuna.. Saa nähdä miten herrat ottavat vauvan vastaan : D - Tiina R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että Uki ja Tico on ollut kiltteinä poikina muuton jälkeenkin ja sopeutuminen on mennyt hyvin! Inhottavaahan se on pestä kissanpissiä kun tuntuu ettei se haju lähde ikinä pois tai sitten oon vaan kauhea paranoidi.. XD Toivottavasti aine ei ehdi loppua ennen vauvan tuloa ja toivotaan kans et pojat tykkää uudesta vauvasta. Uskon ainakin että tykkää, eihän kukaan sille naamalle voi sanoa ei <3 Onse niin söpö!! Minuakin jännittää kun tänään Rufus saa uuden ystävän huhhu mitähän se meidän herra oikein ajattelee :D

      Poista