torstai 9. tammikuuta 2014

Kissanpentu

Rufus vauva

Kun asuin vielä kotona meillä ei ollut ikinä mitään lemmikkiä. Todella monella ystävälläni taas oli kaiken sortin karvapalleroita. Kateeksihan se kävi. Olen itse ollut aina todella eläinrakas ja halunnut lemmikin, mutta siskoni allergian vuoksi ei voitu mitään elukkaa ottaa. Kun aloimme poikaystäväni kanssa miettimään yhteen muuttoa ehdotin hänelle josko otettaisiin kissa siinä samalla. Onnekseni tuo mies ihminen on hyvinkin kissa rakas ja lähti ajatukseen mukaan pienen suostuttelun avulla.

Ragdoll-rotu on ollut päässäni jo pienestä asti, muistan kuinka ystäväni kertoi, että hänen ystäväällään on iso karvainen kissa rodultaan ragdoll ja kun ragdollin ottaa syliin muuttuu se ihan löysäksi rievuksi. Sillä on myös ihanan siniset silmät ja silkin pehmeä turkki. Tällöin päätin, että sittenkun minä kasvan isoksi ja muutan omilleni pääsee räggäri myös kaverikseni. Tuolloin en tosiaan kyllä tiennyt ragdolleista mitään muuta.

Muuton lähestyttyä alettiin poikaystäväni kanssa etsimään enemmän tietoa ragdoll rodusta. Kävi siis ilmi, että Ragdoll on hyvin koiramainen kissarotu, seurallinen, ihmiseen kiintyvä ja muutenkin aivan ihana. Juuri semmoinen mitä olen aina halunnut. En malttanut odottaa, että saamme oman pienen räggärin poikasen luoksemme.

Päätettiin heti, että haluamme ruskean mitted tai colourpoint kuvioisen poikakissan minä päätin. Apulasta löysimme mukavan oloisen kasvattajan ja otimme häneen yhteyttä. Pentuja oli vapaana kaksi colorpoint poikaa ja kun menimme katsomaan pentuja ennen joulua saimme valita niistä toisen. Toinen oli isompi hurmuri joka nukkui melkeinpä koko ajan, kun olimme pentujen kanssa leikkimässä. Toinen taas oli pieni mutta pippurinen, oikea villikissa. Hyppi ja pomppi kuin mikäkin hullu. Tämän me halusimme ja varaus tehtiin. Vielä oli monta viikkoa ennen kuin Rufus saataisiin kotiin.

Rufus 7 viikon ikäisenä.

 Rufus 12 viikon ikäisenä.

Rufuksen kanssa kotimatka meni hyvin. Saatuamme kissavauvan piti matkustaa Porvoosta Espooseen ja sieltä Helsinkiin autolla. Autossa olo ei ollut yhtään mukavaa. Huudettiin aikalailla koko matkan ajan, että mamma missä olet olen paniikissa. Autossa kuului niin kova meteli, ettei Rufus pystynyt ollenkaan rentoutumaan. Junassa taas Rufus oli kuin toista kattia ja nukkui koko matkan sylissäni kohti Tamperetta.

 Ensimmäisiä päiviä kotona

Kotiin päästyämme tutki kissanpentu koko asunnon nuuhkimalla ja etsien hyvää paikkaa nukkua. Päättise sitten mennä miehen kainaloon ja siinä hän nukkui niin rauhallisesti ja somasti ettei somempaa ole.


Oltiin ostettu Rufukselle pieni kiipeilypuu, joka on tätä nykyä jo varastossa lojumassa. Rufus tykkäsi nukkua pehmustetuilla puun tasoilla ennen meidän nukkumaan menoa, mutta kun sänkyyn mentiin niin pieni ryömi miehen ja seinän väliin. Ihanasti pentuna Rufus aina herätti hurjan kovalla kehräys äänellä tai sitten laittoi naskali hampaat nenään ja puraisi. Onneksi minä en joutunut kokemaan tuota nenästä puraisua kuin vain kerran.


Kun pakkaset olivat laantuneet ja asteet näytti olevan jo plussan puolella oli aika alkaa opettaa Rufusta käymään ulkona valjaissa. Eihän poika tykännyt ollenkaan. Eipäse tykkää oikein vieläkään. Paitsi kesäisin, kun on sopiva ilmasto, ei liian kuuma eikä kylmä, eikä ihmisiä eli yöllä.. Kesälomalla käytiinkin monesti öisillä lenkeillä, niistä Rufus nauttii.

Lenkkien jälkeen on tietysti hyvä käydä pesuilla, jos on turkki kauhean kurainen tai likainen. Opetettiin pesuhetketkin melkeinpä heti, ettei vanhemmassa iässä pesut ole niin kamala ongelma. Onneksi ei ole vielä tullut mitään isompia sota-arpia tämän touhun kanssa.

 Mukavasti huomaa tummuvasta naamasta kuinka paljon poitsu on kasvanut.

 Rufus kuusi kuukautta ja miehyyskin vietiin.

Rufus on oikein ihanan seurallinen ja äänekäs aikuisen kissan alku. Odotan innolla, että saamme toisen pennun tänne hääräämään ja kiusamaan Rufusta. Pentukuumeessa on tämäkin postaus tehty ja siksi niin paljon Rufuksen pentukuvia.

6 kommenttia :

 1. Hei! Mahtavaa, täällähän olikiin ihan neitseellinen blogi! Onpas hän Rufus ihana. Ja kohta tulee Cocopops.. niinkö se oli? :)
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kissakuvia tuli otettua niin paljon, että oli ihan hyvä idea aloittaa kirjoittamaan blogia, ettei facebookki täyty ihan kokonaan niistä.. :D Ja onhan se kivaa myös kirjoitella kivoja juttuja. Kommenteistain tulee tosi kiva fiilis. Cocopops tulee tasan kuukauden päästä! Ollaan täällä ihan täpinöissä :)

   Poista
 2. Mahtavia ilmeitä Ruffella :D Siis oikein persoonallisia ilmeitä olet saanut vangittua kuviin, ihana Rufus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä kanssa ihan tyytyväinen kaikkiin mitä on saatu räpsättyä. Ainakin haukotus kuvat ja maukumis kuvat on lemppareita! Rudille ja Karrille terkkuja! Rufus kiittää kehuista. ;)

   Poista
 3. Minäkin olen aina tykännyt kissoista. Me kun harkitsimme muuttamista niin vanhemmat sanoivat että saadaan kissa jos halutaan muuttaa. Sittenpä muutimmekin ja saimme kaksi suloista kissaa. Itse olen myös tykännyt ragdolleista jonkin aikaa ja kun toinen kissoistamme kuoli kaksi vuotta sitten, niin jonkin ajan päästä kun harkitsimme uutta kissaa toisen kaveriksi niin halusin silloinkin ragdollin mutta hankimme taas maatiais-kissan. Noh sitten 1 vuotiaana tämäkin kissa kuoli niin ajattelin että sitten vähän vanhempana hankin ragdollin. Aiemmat kissamme (ja toinen nykyisistä) saa ulkoilla mutta päätimme että ajattelemme kissan parasta ja tätä uusinta tulokasta ei lasketa enää ulos. Suloisia kuvia!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat on kyllä ihania, olisi kiva jos itsellänikin olisi ollut nooin monta erillaista kissa persoonaa. Harmittaa vain kun on kuollut noin nuorena. :( Ragdoll on kyllä ihana vaihtoehto, kannatan! Oli ihanaa käydä kasvattajan luona kun hänellä oli n.20 isoa pulleaa ragdollia. Siinä oli kyllä kissalandia, Olisi tehnyt mieli vain ottaa kaikki mukaan kun olivat niin suloisia löllöpalloja! :D Kiitos kiitos. :)

   Poista